Diferenta e ca in prima e vorba mai mult de viitorul apropiat al apostolilor, iar in a doua de a doua venire a Mantuitorului. Cand va fi asta? Doar Dumnezeu stie.
Si daca in prima ocazie era vorba despre viitorul apropiat al apostolilor, având în vedere că apostolii nu mai exista. La ce semn sau ce prezență făcea referire Isus?
Dumneata crezi ca vei fi apreciat si respectat daca vii cu asemenea interventii ce indica lipsa de respect fata de subiectul ce se cere a fi lamurit?
Daca esti major intelege ca a fi ironic e echivalent cu a fi violent si nerespectuoas. Daca nu esti major invata-te sa ii respecti pe ceilalti.
Cu stima.
Cred că este destul de evident că Domnul Isus în Matei 24:3 le vorbea ucenicilor și nu era declarat împărat încă, nu avea nici un scaun de domnie, deși avea dreptul la orice, iar în 25:13, 31 sunt două evenimente diferite. În 13 se referă la momentul când își va ridica Biserica(vezi și pilda), iar în 31 se referă la momentul când vine să judece, după cei 7 ani ai Antihristului.
Eu cred că prezența lui Isus Cristos e aceea care se simte în viața oricărui creștin autentic, care trăiește departe de poftele și defrânările acestei lumi, care fuge de păcate și trăiește în sfințenie.
Cât despre venirea Mântuitorului:-> "Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu știe nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl." - Marcu 13:32
Dar in Matei 24:3 se vorbește despre un semn. semnul prezenței lui Isus. Mai mult acest semn, despre care se vorbește si in Matei 24.30 spune că va fi vizibil. iar când îl vor vedea toate popoarele se vor bate în piept de durere. Deducem deci ca numește ceva în inima celor sinceri. Cat despre venirea sa. nimeni nu știe ora. Dar e foarte aproape.