Sa mai scris asta de mai multe ori, Isus s-a nascut cand a fost facut recensamantul in Iudeea, Iosif si Maria plecand din Nazaret la Bettleem. Pastorii erau noaptea afara, acest lucru se petrece in Iudeea pana pe la mijlocul lunii noembrie cand vremea se raceste iar pastorii trag la stane nemaistatand afara noaptea. Data aproximativa ar fi 17 noiembrie. Pe 25 decembrie se sarbatorea ziua fertilitatii in Babilon si in tarile pagane cand incepea sa CREASCA ziua si totodata se sarbatorea zeita Isther (cu multiplele deviati, inclusiv Venus) cu Pruncul TAMUZ in brate. Pentru a trece populatia pagana la crestinism s-a transformat zeita in Mama lui Isus iar Tamuz in Isus si asa s-a facut minunea Fecioara cu pruncul preluate de religile traditionaliste.
Data APROXIMATIVA...tu sarbatoresti ceva aproximativ?
Nu sabatoresc Sarbatori pagane si nici nu sunt interesat de ele. Domnul Isus Hristos a cerut ca in afara de SABAT sa mai fie sarbatorita o singura zi, ZIUA MORTII SALE si nu la data fixa ci atunci cand se doreste cinstirea ei, pentru a ne aduce aminte de SCRIFICIUL SAU pentru omenire.
Proorocul David a vazut poate primul CINSTEA de care a fost invrednicita Fecioara Maria (despre care hulesc adventistii spunand ca nu merita cinste):
- "Sezut-a imparateasa de-a dreapta Ta imbracata in haina aurita si prea infrumusetata" (Ps. 44, 11).
Ca Mama lui Emanuel, Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, Unicul ei Fiu, numit "imparatul imparatilor si Domnul domnilor" (I Tim. 6, 15), Maica Domnului este "imparateasa cerului" si sade de-a dreapta Fiului ei.
Psalmi 44,11Ne dai ca pe niste oi de mancat si ne risipesti printre neamuri. Mai milan9 mai cauta prin Biblie, poate ai gresit cartea.
1 Timotei 6, 14, SA PAZESTI PORUNCA, fara prihana si fara vina, pana la aratarea Domnului nostru Isus Hristos
15 care va fi facuta la vremea ei de fericitul si singurul STAPANITOR, Imparatul imparatilor si Domnul domnilor.
Sigur ai gresit cartea mai milan9, adventisti stiu bine sa citeasca Biblia, nu asa cum ortodocsi au uitat sa o faca, mai minciunica. Adventisti nu hulesc pe nimeni, mama lui Hristos are locul ei bine definit dar ESTE MOARTA si asdteapta reanvierea la revenirea Fiului ei iar Dumnezeu e viu si NEMURITOR. Ti-am spus sa nu mai citesti din cartile alea ale voastre crezand ca citesti din Biblie caci incepi sa ai vedenii ca Arsene Boca.
Fecioara Maria nu este "moarta" (asa cum hulesc adventistii ) SUFLETUL NU ÎNCETEAZĂ niciodată să existe.
Cât de sinistru trebuie să fie un cult CARE SPUNE ALBULUI NEGRU ŞI NEGRULUI ALB: ei bine, adventistii, în mod conştient greşit, neagă dualitatea trup/suflet a omului, DEŞI CUVÂNTUL SCRIPTURII ESTE FOARTE CLAR, fără să lase posibilitate de interpretare diferită şi dubii:
"Nu vă temeţi de cei ce ucid "trupul", IAR "sufletul" nu pot să-l ucidă; temeţi-vă mai curând de acela care poate şi sufletul şi trupul să le piardă în gheena." (Matei 10, 28); - "trupul" și "sufletul" sunt prezentate ca două lucruri CATEGORIC DIFERITE!
După sfârşitul trupului, sufletul îşi va continua existenţa în veşnicie: "Şi ca "pulberea" (trupul, biologicul) să se întoarcă în pământ cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat."- Ecclesiast 12, 7;
Nu, nu exista nicio dovada ca Isus s-a nascut pe 25 Decembrie.
Ba din contra, se stie clar ca Isus NU s-a nascut pe 25 Decembrie.
In 25 Decembrie se sarbatoreau la romani zeul suprem numit Sol Invinctus (Soarele neinvins) si pentru ca noua religie crestina trebuia sa ia locul religiei romane veche, s-a incercat sa se pastreze data celei mai mari si populare sarbatori romane, si astfel avem pe 25 Decembrie sarbatoarea falsa a nasterii lui Isus!
Exact!
Daca raspunsul meu este exact ...astept FUNDA!
Serios? Wikipedia?
Wikipedia citeaza surse scrise de universitari. Scuza cu "pe Wikipedia poate scrie oricine" nu tine la articole pline de referinte.
Si tu crezi ca Wikipedia este o sursa arheologica sau de orice alt tip care imi poate dovedi mie ca Iisus s-a nascut pe 25 decembrie?
Pai zi asa. Ca nu vrei un raspuns pozitiv. Nu exista, ca oricum Dumnezeu nu exista. Dormi linistit acum?
Wikipedia nu e izvor istoric pentru Isus, dar are o sectiune in care citeaza istorici care sustin ca nasterea pe 25 decembrie este un mit si ca Isus s-a nascut cel mai probabil vara.
Astronomul Michael Molnar spune că acest termen descria acum 2.000 de ani o planetă care apărea deasupra orizotului estic, exact înainte de răsăritul Soarelui.La un moment dat, planeta luminată pare să se oprească din mişcare şi chiar să-şi schimbe direcţia de deplasare, de la vest la est.
Asta se întâmplă pentru că Pământul se roteşte mai repede în jurul Soarelui comparativ cu alte planete precum Jupiter, Marte sau Saturn, dând naştere unei iluzii optice.Si dupa calculele astronomilor, acea planeta a aparut chiar pe 25 decembrie.Asta este motivul.E clar?
Esti paralel prietene, lasa-te.
Nu,ar trebui sa te documentezi tati.Stii cine e Adrian Sonca? Nu cred? Si chiar daca ai stii poti sa il intrebi ce parere are de declaratia Dl-ului.Molnar si apoi comenteaza.Multumesc!
Nu am gasit ce spune Adrian Sonka despre declaratia dlui. Molnar. Imi poti arata sau explica?
Du-te si intreaba-l la Observatorul Astronomic din Bucuresi, al carui elev am fost.Si asta nu am spus ca sa ma laud, ci ca sa te duci sa il intrebi.
Nu cred ca exista vreo data arheologica... dar vreau sa-ti aduc 2 argumente, de ce eu nu cred ca s-a nascut in decembrie.
1. Luca 2:8 spune: "In tinutul acela erau niste pastori care traiau sub cerul liber si care faceau noaptea de straja langa turmele lor."
In zona Betleemului, decembrie este o luna ploioasa si rece. De fapt, stim cu totii cum e in decembrie... In acea perioada a anului e putin probabil ca pastorii sa fi stat noaptea pe camp cu turmele.
2. De fapt de ce s-au dus Iosif si Maria la Betleem?, Luca 2:1 ne spune: "In zilele acelea, Cezar August a dat un decret ca toata lumea sa se inregistreze."
Este greu de crezut ca imparatul roman ar fi cerut unui popor care era gata oricand sa se revolte impotriva lui sa calatoreasca zile in sir in plina iarna pentru recensamant.
Dar daca eu iti aduc o dovada cu niste scrieri din cartea Narnia, asta inseamna ca Domnul Tumnus, Peter Pevensie si Aslan sunt personaje reale?
Vrei sa zici ca crezi in Isus, dar in Biblie nu?
Eu nu zic nici una nici alta, dar sa imi arati ca intr-o carte scrie un anumit lucru si sa cred ca e 100% adevarat fara sa ma intreb daca asa e, inseamna ca daca eu o sa scriu o carte in care voi scrie catre cititori ca dupa citirea cartii vor avea 10.000 $ pe masa, fara sa poata verifica acest lucru.
Betleem-ul este in Cisiordania si in decembrie ninge acolo
Offf, scuze
Octavian199 întreabă: