Si cu asta mi-ai raspuns: nu poti sa accepti. Perceptia ta si a celorlalti fundamentalisti religioasi e asumata si extrem de simpla: alb sau negru. Am inteles, multumesc.
Eu tocmai m-am chinuit sa iti explic, ca biblia este o carte poetica, ea nu vorbeste despre stiinta si vorbeste despre Dumnezeu, deci nu are relevanta din punct de vedere stiintific, mai ales ca ea este plina de metafore si lasa loc interpreatriilor.Sunt foarte multi crestini inteligenti care nu contesta evolutia si o accepta.
Prefer sa nu ma numar printre multi crestini inteligenti care pun la indoiala ceea ce spune Dumnezeu!
Spune tu daca iubitul tau ti-ar spune ca te iubeste si pe tine, dar mai iubeste pe cineva la fel de mult, l-ai accepta? Cam asa este si cu Dumnezeu.El este un Dumnezeu gelos care nu isi imparte slava cu nimeni.
Acei crestini nu pun la indoiala ce le spune Dumnezeu si pun la indoiala daca geneza trebuie luata literal sau nu.Inca din sec 4 Sf. Augustin, a spus ca nu este nici un motiv pentru care biblia ar trebui luata literal si nu este exclus ca viata sa fi evoluat pirntr-un proces lent de evolutie.
Banuiesc ca ai citit biblia si ai vazut ca este plina de metafore.
Biblia nu raspunde la intrebarea CUM a aparut universul si doar la intrebarea DE CE.
De intrebarea CUM a aparut universul se ocupa stiinta.
Daca as avea un iubit, inseamna ca as fi gay. In alta ordine de idei, evolutionismul teist nu fura din slava lui Dumnezeu, ci o completeaza, o amplifica. Dumnezeu a pus la la cale nu doar Creatia, ci si Evolutia.
Nu cred ca sunt persoane atat de compexe peTPU incat sa creada in ambele teorii. Pentru a crede in ambele trebuie sa si gandesti sa sa stii cum le ptrivesti ca sa aiba o logica.
Daca ei ambele teorii motamo nu ai facut nimic. Iar cum coeficientul de inteligenta nu este prea ridicat pe TPU nu cred ca ai sa gasesti o astfel de persoana.
Ma rog,o iubita. Eu nu contest ca stiinta a descoperit unele taine, dar crede-ma ca nu este cale de mijloc.Ori crezi ca Totul este creatia lui Dumnezeu, ori crezi ca suntem o intamplare a hazardului.
Totul e Creatia lui Dumnezeu, doar ca Dumnezeu a lasat-o sa si evolueze. Animalele sa se transforme, muntii sa se erodeze, continentele sa se deplaseze. E atat de complicat?
Eu cred ca:
Oamenii nu au evoluat din maimuta.Dar,stiinta ne spune altceva.
Voi v-ati gandit ca poate "maimuta"din care a evoluat omul nu oste o maimuta ci mai degraba o forma primara de la care omul a inceput sa evolueze. Daca omul ar fi evoluat din maimute,maimutele nu mai existau, ci erau toate oameni.
Si, poate acele "zile ale creatiei" nu erau zile de astea de 24 de ore ci mai degraba milioane de ani.
Parerea mea!
Pai bine inteles tu doar crezi, dar nu esti in stare sa aduci niste argumente bazate pe studii cum ca omul nu a evoluat din maimuta.Mai ales ca noi avem in adn-ul nostru gene inactive, care cu timpul evlutiei au disparut, cum ar fi coada si parul care ne acoperea corpul.
Hai ca imi place de tine, cica de ce mai exista maimute .Pai tu crezi ca s-au adunat toate maimutele de pe glob intr-un singur loc si au zis hai dom'le sa evoluam toate ca asa nu se mai poate. Au evoluat doar o parte din maimute, care s-au putut adapta mai bine la conditiile din aceea perioada. E ca si cum ai spune, daca englezii au colonizat America, atunci de ce mai exista englezi?
Eu am spus ca au evoluat dintr-o forma primara asemanatoare maimutei.Nu din maimute. Daca ar fi evoluat din maimute nu ar mai exista maimutelogic.
Pana la urma crezi ce vrei tu.
Ma oamenii nu au evoluat din maimutele pe care le vezi tu in prezent. Si maimutele si omul au stramos comun din care s-au dezvoltat si oamenii si maimutele.Acum vreo ~5-8 milioane de ani specia s-a divizat in doua tipuri diferite de descendenta hominizi sau asemanatoare cu omul, iar cealalta a evoluat in maimuta africana care traieste si in ziele noastre.
Dovedeste
Eu am totul pe tava,omul a fost creat de Dumnezeu, fie dintr-o forma primara, fie asa a fost de la bun inceput. Fara dovezi nu se poate demonsta acest lucru.
Hai ca m-ai facut curios, arata-mi si mie dovada ta incontestabila ca omul a fost creat de Dumnezeu.
Apropo nu recunosc autoritatea bibliei ca fiind cuvantul lui Dumnezeu, deci astept sa imi dovesesti ca Dumnezeu l-a creat pe om si nu invers.
Sunt foarte multe pareri la aceasta intrebare, ti-o zic pe a mea: fiecare avem propria noastra versiune a lui Dumnezeu...
Dar aici vorbim despre aparitia universului si evolutia vietii, nu are legatura cu nici un Dumnezeu, mai ales ca am cunoscut foarte multi crestini care sustin teoria evolutiei, deoarece nu intra in contradictie cu biblia, asta daca stii sa citesti cum trebuie biblia.
Pai eu cred ca Dumnezeu "a pocnit din degete" si a produs big bangul... restul e istorie
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: