| Woodenpints91 a întrebat:

Eşti creştin pentru că vrei tu să fii sau pentru că te-ai născut într-o familie creştină?

42 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Credinta este personala. Ea nu ma mantuieste pentru ca tatal sau mama mea sunt buni crestini.Fiecare trebuie sa creada in dreptul lui.

| FucktheSystem a răspuns:

Eu chiar sunt curioasă dacă cineva de aici este creșin fără să fi avut familie creștină care să-i bage pe gât credința de mic... m-aș mira.

| Allrc24 a răspuns (pentru FucktheSystem):

Uite-ma.aici sunt. Voila!

| FucktheSystem a răspuns (pentru Allrc24):

Ai avut părinți atei?

"pseudo atei' laughing au mers la biserica din proprie initiativa o singura data. O SINGURA DATA. Nici macar din an in paste cum aveti voi tendinta sa spuneti ca, crestini(scuze cacofonia) sunt ipocriti.

Dar ți-au zis de Dumnezeu, nu? Poți să fi credincios și fără să mergi la biserică...

Sincer...nu. cred ca o data sau de doua ori. dar nu cum iti inchipui tu ca mi-au bagat doctrina pe gat.tot eu i-am intrebat.

Parintii mei au trati necununati religios, doar civil

Sincer aia nu e o credinta autentica. ai nevoie de biserica.acasa nu te poti spovedi si impartasi singur.

Dar când ți-au spus, ți-au spus doar că unii oameni cred în așa ceva sau ți-au spus că este bine să crezi în așa ceva?

Mi-au spus doar ca exista un Dumnezeu. tin minte ca eram foarte mic.nici asa nici asa. mi-au lasat la intuitia mea. cv gen:"exista Dumnezeu. Dumnezeu este bun. Doamne-Doamne ne iubeste" cam atat

| Allrc24 a răspuns:

Pentru ca vreau sa fiu

| cristi202 a răspuns:

Sunt crestin pentru ca asta e normal sa fii in viata (sau sa devii), si doar cei ce sunt crestini inteleg pe deplin ce zic - cind devii crestin te intorci la sursa vietii, totul capata sens si scop, e ca si cind te-ai intoarce dintr-o calatorie lunga printre straini la tine acasa la cei dragi. Sunt crestin nu pentru ca imi impun, ci pentru ca e vorba de o lege a lui Dumnezeu care actioneaza asupra mea - "Legea Duhului de viata m-a eliberat de legea pacatului si a mortii" spune Biblia. E ca si plumbul ce poate pluti. Da, ai citit bine. El nu poate pluti, desigur, insa daca il pui pe o bucata de lemn, lemnul il va face sa pluteasca, adica sa stea deasupra apei. La fel si eu, ma "scufund" in viata asta fara acea Lege a lui Dumnezeu, insa ea ma tine si ma face sa "plutesc", chiar mai mult, sa "zbor".
Si totodata pot spune ca sunt crestin pentru ca vreau. Sau mai bine zis pentru ca cindva am ales, am vrut sa fiu crestin.

| ChristinaDeath a răspuns (pentru cristi202):

Cred ca ai fumat ceva bun.

| Dumnezău a răspuns:

Traiasca indoctrinarea groteasca si credinta bagata pe gat de parintii/bunicii trepanati, care cara kinderul dupa ei la biserica, la 6 ani, sa il creasca in miciuna si aberatie! N-am religie.

Răspuns utilizator avertizat
| morningstar a răspuns:

Pentru ca asta este alegerea mea, bineinteles. Desi m-am nascut in familie de crestini, parintii mei mi-au dat posibilitatea sa aleg in dreptul meu. Si stiu ca am ales bine.

| ZvT a răspuns:

Pentru că aşa au fost dresaţi. Ce îmi place maxima : Too stupid to understand science? Try religion.

| CandyTetris a răspuns:

M-am nascut intr-o familie crestina, si am crescut in biserica, dar nu am avut niciodata vreo urma de interes pentru credinta/religie.De pe la 12-13 ani am inceput incet sa fiu din ce in ce mai convinsa ca nu exista nici un fel de Dumnezeu.De vreun an incoace insa, ma pot declara crestina, fiindca am nevoie sa cred intr-o putere superioara, si fiindca sunt convinsa ca fara sa cred in ceva as lua-o pe ulei.Hope I helped.happy

| ionutzul31 a răspuns:

Sunt crestin pentru ca asa doresc eu sa fiu.In familie nu am fost invatat sa merg la biserica si tot ce ar trebui sa faca un bun crestin, dar asta e...Totusi ma rog la Dumnezeu si cred cu tarie in el si ca ma ajuta... dar inca o data nu fac ceea ce ar trebui sa faca un bun crestin.Asta-i viata big grin

| Gorath a răspuns:

Eu nu-s, şi o ştii foarte bine.:))Majoritatea sunt pentru că familia îi îndoctrinează în halul ăsta de mici, şi nu mai gândesc, li se pare mai simplu să ia totul de-a gata, până şi credinţa. Mă rog, ai prins tu ideea, mi-e mult prea lene să mă exprim inteligibil la ora asta.
Nu-i nevoie de cuvinte pentru asta:http://www.youtube.com/watch?v=OT7_L8ltt24

Răspuns utilizator avertizat
| ir3al a răspuns:

Eu spun cu mandrie ca sunt crestin, pentru ca asa vreau eu! Decizie definitiva si irevocabila:d

| pwp a răspuns:

Esti crestin pentru ca vrei!

| mixxjim a răspuns:

In principiu poti fi ce vrei. religia o capeti la nastere (crestina sau alta) dar, desi este considerat pacat major la ortodoxi, poti trece oricand la alta religie, fie prin casatorie, fie prin convertire, pentru ca tu consideri ca o alta religie raspunde mai bine a ceea ce simti si crezi tu.

| Niiiicu a răspuns:

Depinde, poti fi crestin si pentru ca te nasti asa sau poti opta tu pentru asta dar la noi in tara edte pentru ca te nasti intr-o familie crestina iar prea mic fiind esti botezat crestineste...succes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pt. k vreau eu sa fiu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

In mod normal, fiecare familie ar trebui sa-si lase copilul sa hotarasca singur in ce crede ce religie vrea sa aiba. Dar cand fiecare familie de crestini isi boteaza copilul inca de la cateva luni de viata, cand inca e un prunc, nu vorbeste, nu cunoaste, nu gandeste clar, cum sa mai apuci sa hotarasti tu singur? Nu mi se pare corect lucrul acesta, deoarece copilul ala va creste, si isi poate schimba parerile oricand, nu va avea o religie. Acela devine un "crestin" din greseala, din cauza ca asa au hotarat unii (fiind siguri de ceea ce cred, si de ce va crede si pruncul lor cand va fi mare). Cum e si in cazul meu. Am fost botezata si toate alea`, dar nu cred in dumnezeu. Nu e ridicol? De ce nu ne-am boteza la o varsta cand putem intelege? Si de ce nu am face asta alegand singuri daca vrem sau nu? Dar cum sa iti fie impus, inca din perioada cand erai doar o fiinta abia aparuta pe lume, sa faci un lucru, nici tu nestiind ce inseamna si ce semnificatie are, care de fapt reprezinta un gest prin care dovedesti ca ai inteles spiritualitatea vietii? Mi se pare doar o alta tampenie nascocita de societate. Oamenii traiesc in minciuna, fiind nimic altceva decat niste sclavi, nici ei nestiind pentru cine sau pentru ce. Cum se spunea in Sange Satanic (daca ai citit cartea) - "Marionetele au fost lasate libere, numai ca nu isi dau seama de asta. Daca ar vedea ca papusarul a luat o pauza si a plecat sa se odihneasca, ele s-ar panica si ar intra sub pat. Ar astepta papusarul sa se intoarca, pentru ca singure nu pot improviza un scenariu." Marionetele fiind oamenii, care traiesc in prostie, numai dupa anumite principii facute de altiii. Nu pot gandi pentru ei si ii lasa pe altii sa o faca. Si chiar si unii care spun ca sunt crestini pentru ca asa vor, daca i-ai intreba de ce cred in asta probabil (nu toti) n-ar sti exact ce sa spuna, pentru ca nici nu se gandesc, sunt niste oi care isi urmeaza turma, si asta reprezinta marea majoritate a populatiei - oameni incuiati, sclavi in propria lor libertate.

| ateuNEGATIV a răspuns:

Pentru că te-ai născut într-o familie creştină

| RetardedRacoons a răspuns:

Sunt pentru ca m-au bagat niste nenorociti cu capu in apa cand eram mic mic si nu cunosteam inca nici-o injuratura.

| Loora a răspuns:

Sa iti spun sincer. Nu m-am nascut intr-o familie crestina, dimpotriva... Nu vreau sa detaliez pentru ca nu ar avea rost. Pot spune doar ca sunt " crestina" din propria vointa. Tot ce fac, fac pentru ca vreau, nu pentru ca imi zice cineva. In viata nu te poti lua dupa toti " incultii"! happy Eu prefer sa fac doar ce cred eu de cuviinta, inspre binele meu. Cu alte cuvinte, fac ce-mi dicteaza inimahappy

| newperson4him a răspuns:

Sunt crestina, dar nu pentru ca m-am nascut intr-o astfel de familie, ci pentru ca am avut un moment in viata in care am decis sa fiu, iar decizia aceea mi-a schimbat radical viatahappy In plus, cele 3 lucruri vitale in viata sunt invizibile, respectiv transparente: apa, aerul si Dumnezeu.

| DyaLove a răspuns:

Ambele laughing

| PunkieMuff a răspuns:

M-am nascut crestina, dar am devemit atee!

| everyyoueveryme a răspuns:

Te nasti, apoi devii. Daca nu, te desprinzi.Simplu.

| Ovidiutz a răspuns:

Pai eu sunt atee dar ai mei nu stiu laughing n-am chef de molifte pe la capul meu laughing

| vehiron a răspuns:

Aici intervine o alta mare incorectitudine a religilor (una din multele). Esti "converit" la crestinism fara ca macar sa poti alege tu. La ortodocsi botezul are loc la cateva luni iar la catolici pe la 12 din cate stiu eu( imi cer scuze daca ma aflu intr-o eroare in cazul de fata). La protestanti esti botezat pe la 15-16 ani. Sa nu mai zic ca Crestinismul iti spune ca te duci in iad daca nu esti botezat... asta da manipulare. Unde este cel mai corect ca las pe voi sa decideti. In orice caz, Crestinismul si Islamismul mi se par cele mai mincinoase religii de pe pamant, intrucat se bazeaza pe niste carti (biblia si coranul) care evident ca au fost modificate aproape in totalitate pentru a deservi anumite interese, respectiv manipularea prin religie. Eu put si simplu nu inteleg 2 chestii, sunt mai prost eu, sau ceva. Cum pot oamenii sa aiba incredere in aceste 2 carti care in procent de peste 80% nici macar nu seamana cu textele initiale. Alt lucru pe care nu il inteleg este de ce oamenii cersesc atat de mult "mila domnului", de parca D-zeu(considerand ca exista o altfel de entitate) sta cu o bagheta in ceruri si la fiecare rugaciune pe care omul " o face cu sufletul " o indeplineste. Ne bazam prea mult pe aceasta entitate cand de fapt ne putem descurca si singuri in majoritatea cazurilor.

| Lacrymosa a răspuns:

Wow, ce intrebare buna!
Eu una sunt crestina fiindca m-am nascut intr-o asemenea familie. nu pentru ca as simti eu ca vreau sa fiu. Nu stiu. mi se pare prea ciudata faza asta cu god, am motivele mele; dar foarte buna intrebarea!

| LittleBlackStar a răspuns:

Ambele...happy

| frozanglobe a răspuns:

"Daca tu crezi in Dumnezeu iar el nu exista tu nu ai pierdut nimic, dar daca nu crezi in Dumnezeu iar el exista ai pierdut TOTUL" big grin
*Eu personal sunt de alta religie (musulmana)

| cobrra a răspuns:

Incepe recensamantul populatiei?