Păi daca Dumnezeu i-a încurajat să se înmulțească, de ce ar fi făcut fix opusul?
N-a existat niciun Adam cu vreo Eva. Evreii au copiat povestea pe sarite de la sumerieni.
Crezi în Dumnezeu? La Dumnezeul din Biblie mă refer. Ești ateu?
Dar ei nici nu aveau idee ce fac, lor le plăcea să se reguleze. La fel fac oamenii și acum.
Sunt de acord ca Adam si Eva sa fi beneficiat si ei de libertatea de a face ce vor, asa cum au beneficiat toti oamenii de-a lungul anilor. Nu este vina lui Adam si nici a Evei ca de-a lungul anilor au existat si tot felul de oameni care nu-si gaseau locul pe planeta, si care blestemau tot universul ca s-au nascut. Acei oameni au avut si ei dreptul de a alege, si au ales sa fie permanent total nemultumiti - care este problema?
Nu, adica daca faceau asa eu n-as mai fi existat si normal ca nu mi-ar fi parut rau pentru ca de fapt nu as fi simtit nimic fiindca ramaneam inexistent, dar ei au ascultat de Dumnezeu si asta conteaza.
Adam si eva nici nu stiau ce inseamna copii, probabil iahve le-a spus tu adam baga penisul in vaginul lui eva astfel tu eva o sa ramai gravida, probabil lea oferit niste lecti, de unde sa stie ei asa ceva? ei nu stiau nimic, absolut nimic, erau ca niste mici copii in gradina lui iahve
Eu aș fi fost de acord.
Din dragoste pentru copiii care s-ar fi născut în păcat, în suferință, într-o natură ostilă față de Dumnezeu, aș fi renunțat la naștere. Pentru că Dumnezeu m-ar fi adus la viață și într-o natură în care păcatul și suferința nu ar fi existat.