| sebi333 a întrebat:

Esti mantuit? De unde stii asta?

Ev dupa Ioan 3:3 Drept raspuns,Iisus i-a zis : "Adevarat,adevarat iti zic, ca daca un om nu se naste din nou nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu"

http://arfdm.pagix.ro/page/esti-mantuit-

Pareri?

Răspuns Câştigător
| Darr1u5 a răspuns:

Frumos articolul.
Este foarte adevarat ca daca un om nu se naste din nou, nu va putea merge (nici macar vedea) Imparatia lui Dumnezeu adica raiul.

Nasterea din nou, nu inseamna sa ne mai naste inca o data, ci inseamna a ne naste in duhul nostru din Dumnezeu. De a incepe o noua viata alaturi de Isus.

Acest lucru se poate realiza printr-o simpla rugaciune, spusa cu sinceritate si din toata inima inaintea lui Dumnezeu. Uite cam asta ar trebui sa ii ceri:

"Doamne Dumnezeule, recunosc ca sunt un om pacatos, dar cred in Fiul Tau Isus Hristos, care a murit si in locul meu, pentru pacatele mele. Doamne, imi predau inima mea Tie si te fac Domnul meu si Mantuitorul meu personal si Te rog, in numele lui Isus, sa domnesti peste toata fiinta mea si sa imi pazesti trupul meu, sufletul meu si duhul meu pana in veac. Iti multumesc ca m-ai ascultat, in numele lui Isus. Amin"

Dupa, aceasta rugaciune sincera spusa, (nu momentan) dar vei vedea o transformare in viata ta, oricine ai fi si orice ai fi facut. Pentru ca tu vei avea o noua viata (esti nascut din nou si din Dumnezeu).

Ioan 1:12
"Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu;"

http://moldovacrestina.md/doctrina/adevaruri-esentiale-nasterea-din-nou

21 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Una dintre problemele este faptul ca unii promit o falsa mantuire, o falsa stare de siguranta, si asta deoarece pentru mântuire nu NU ESTE SUFICIENTA doar o CREDINŢA declarativa. Este nevoie şi de FAPTE dar şi de lucrarea HARULUI DIVIN transmis de Fiul lui Dumnezeu Bisericii Sale. thinking

Avem permanent nevoie de iertare, de a lucra noi insine continuu la mântuire:
- "Drept aceea, iubiţii mei, (...) cu frică şi cu cutremur LUCRAŢI MÂNTUIREA voastră;" Filipeni 2, 12
- NU DOAR numele de crestin sau botezul, NU DOAR apartenenţa la Biserica lui Hristos te mântuieşte, ci o viaţă "activă"- primire si apstrarea HARULUI, dar şi FAPTELE BUNE - plus credinţa).
 "FACEŢI, dar, roade vrednice de pocăinţă şi nu începeţi a zice în voi înşivă: Avem tată pe Avraam, căci vă spun că Dumnezeu poate şi din pietrele acestea să ridice fii lui Avraam." Luca3, 8 thinking

| milan9 a răspuns:

Avem permanent nevoie de iertare, de a lucra noi insine continuu la mântuire:
- "Drept aceea, iubiţii mei, (...) cu frică şi cu cutremur LUCRAŢI MÂNTUIREA voastră;" Filipeni 2, 12

Şi ca dovadă:… thinking
Iacov 2, 17: Aşa şi cu credinţa: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăşi.
Iacov 2, 26: Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel şi CREDINTA FARA DE FAPTE, MOARTA ESTE.
Iacov 2, 14: "Ce folos, fraţii mei, dacă zice cineva că are credinţă, iar fapte nu are? OARE (doar) CREDINTA POATE SA-L MANTUIASCA?"

| pet555 a răspuns (pentru milan9):

Corect! Sunt de acord. Avem permanent nevoie de iertare. Dar daca permanent pacatuim, pacatul face parte din viata noastra, nu cred ca suntem mantuiti. Dar, fiind oameni, normal ca uneori pacatuim. Apoi insa trebuie sa ne pocaim. Da, corect, avem nevoie si de fapte, dar nu prin fapte suntem mantuiti. Faptele sunt dovada! Iar fara dovada, normal, inseamna intr-adevar ca nu suntem mantuiti. Dar doar prin fapte nimeni nu e mantuit. Trebuie credinta. E ca si botezul. Credinta e cea importanta. Botezul e dovada, iar fara el nu suntem mantuiti. "Cine crede si SE boteaza va fi mantuit, dar cine NU VA CREDE va fi osandit." stiu, nu e la subiect, dar tot ce ai scris tu e?

| sebi333 explică (pentru pet555):

1 Ioan 5:4 spune ca cine e nascut din nou, din Dumnezeu va trai in sfnitenia, va birui lumea si pacatul. Eu acum 2 ani jmate cand Dumnezeu m-a mantuit, nascut din nou, am devenit un om nou cu o viata noua, asa cum spune 2 corinteni 5:17.Din ziua urmatoare am renuntat la pariuri si am devorat Biblia, schimbarea a fost foarte mare, parintii mei au ramas socati..Am inceput sa-i ascult, sa nu mai injur,,,, si multe altele.Un om daca practica pacatul ca mod de viata inseamna ca nu e nascut din nou, ca nu a fost un moment cand Dumnezeu a venit in viata Lui

| pet555 a răspuns (pentru sebi333):

Corect! Ma bucur

| pet555 a răspuns (pentru pet555):

Din ce cult faci parte?

Ca sa fiu sincer, am sa-ti spun ca merg la o Biserica baptista.Dar atentie ce spun, nu reprezint cultul baptist si cultul baptist (la fael ca orice alt cult sau religie ) nu te poate mantuit.Doar Hristos o poate face daca vii la El in termenii Lui, nu in termenii tai sau ai religiei tale.

| pet555 a răspuns (pentru sebi333):

Stiu. Intrebam de curiozitate. Totusi este important sa apartii unei religii, chiar daca nu asta te mantuieste.

Am creat acest site ( www.arfdm.pagix.ro ) in care ma exprim public si spun Evanghelia(Vestea Buna) biblica care din pacate este "diluata" de foarte multi (inclusiv si la baptisti sunt multi care fac asta )

| sublime89 a răspuns:

"Esti mantuit?" Nu.
"De unde stii asta?" O stiu pentru ca religia e un basm.

Răspuns utilizator avertizat
| sublime89 a răspuns (pentru Gass93sv):

Da, unde-s multi averea creste.

| mentholinks a răspuns:

"Nu orisicine imi zice "Doamne, Doamne!" va intra in imparatia cerurilor ci cel ce face voia Tatalui Meu care este in ceruri." Eu nu cred ca poate cineva sa afirme ca este mantuit, chiar Isus spune: "Şi să fiţi ca nişte oameni care aşteaptă pe stăpânul lor să se întoarcă de la nuntă, ca să-i deschidă îndată, când va veni şi va bate la uşă."

| TrăieşteClipa a răspuns:

O sa ai o mare deceptie cand o sa te intalnesti cu creatorul si o sa realizezi ca tot ce ai crezut ca este adevarat si sfant era doar o poveste frumos talcuita.
Biblia este doar o carte de povesti si nu are legatura cu Dumnezeu.

| Dorugar a răspuns:

Daca mai traieste este evident ca nu este mantuit, mantuirea se face doar prin moarte.
Iar ceea ce a spus Isus, cand se refera la nasterea de sus este dobandirea constiintei.
2 Iar mesajul lui Isus nu este adresat crestinilor care se cred oi ale Domnului, pentru ca oile nu au constiinta, deci nu pot fi nascute de sus, Isus s-a adresat oamenilor de aceeasi religie cu el si nu oilor.

| ItsMeUncleDolanOrDolanDuk a răspuns:

Salut, nu cred in scrierile biblice, dar ceea ce scrie acolo e destul de frumos. Fiecare isi poate alege religia si cum isi traieste viata.

| wtxwhdxifdjebdd a răspuns:

Trezeste-te ma la realitate. Dzeu nu exista:laughing

| Inception a răspuns (pentru wtxwhdxifdjebdd):

De unde știi tu ca nu exista?
Vino cu dovezi, nu cu vorbe goale.

| Dunamis a răspuns:

Cum definiti "mantuirea"? Ce inseamna sa fii "mantuit"?