Cu toata convingerea cred ca nu e absolut nici o problema in intentia ta (eu sunt ortodox apropo ).
Nu are de ce sa fie o ofensa catre Dumnezeu deoarece no o faci cu intentii rele (e greu sa imi imaginezi niste intentii rele despre un sortiment de mancare ).
Daca ar fi sa facem o comparatie si Moise cand a flamanzit a mancat painile punerii inainte, randuite pentru altar si nu a patit nimic, deoarece era culmea ca Dumnezeu sa nu ii ingaduie sa se hraneasca pentru a supravietuii.
Cunosc persoane ortodoxe care fac coliva si ca desert si nu e nici o problema. Te asigur
E un căcat... coliva e o prăjitură ca oricare alta o găsești și în cofetării la comandă. Mare lucru, îți place faci și mănânci.
Pai pentru mine nu e problema, ca oricum fac si bag in mine ca spartu' fara sa am remuscari Problema e de oaspetele ortodox. I-am oferit unuia coliva si a parut foarte deranjat ca eu prepar desertul asta fara sa ma gandesc la sufletul vreunui om decedat. Vreau sa stiu daca e elegant s-o impart cu el sau nu...
Mă la urma urmei. dacă nu vroia nu mânca... dacă tu prepari și ție îți place, el e invitatul tău, deci și prin urmare nu ar trebui să comenteze.
E ca și cum eu merg în ardeal la un restaurant și acolo mi se aduce pâine cu sare că deh așa e tradiția ce fac? refuz ospățul fiecare cu ce-l doare la urma urmei.
INparte coliva cu un ateu, si voi fi prietenul tau
Deci nu este nici o ofensa adusa ortodoxismului daca tu prepari coliva fara o ocazie religioasa. Totusi, daca oaspetele in cauza este fanatic si sacralizeaza acest desert, mai bine pastrezi pentru tine...