Crestinii se cred salvati asa ca nu-i sperie nimic dar uita ca Isus a mai spus si ca in ziua judecatii vor da socoteala pentru orice cuvant nefolositor pe care-l vor fi rostit.
Intrebarea mea e altceva,despre invatatura,nu toti crestini sunt crestini, eu nu consider sectancti ca fiind crestini, i consider farisei, in biblie scrie paziti legile vechi, nu sa le schimbam
Atunci nici ortodocsii nu sunt crestini ca nu tin Sabatul. Adventistii parca tin.
Inca un motiv in plus sa iti faci propriile reguli. Evanghelia a fost scrisa si rescrisa de foarte multe ori, asa cum fiecare generatie de crestini a fost diferita, asa si biblia si-a schimbat intelesul pe parcursul timpului. Oamenii de atunci nu se puteau lega decat de crestinism, fata de ziua de azi cand ai tehnologie si stiinta. De aceea sunt unii impotriva altora, exact cum sunt acum ateii impotriva crestinilor, chestie care in opinia mea este super inutila.
Nu acum 2018 ani. Niciun istoric nu stie cand s-a nascut Cristos pentru ca nu exista dovezi. Iar "invatatura" aia a fost inventata de niste evrei si folosita ca sa converteasca cu forta paganii la crestinism, invatatura care de altfel era tocmai pe dos in comparatie cu ideologia paganilor care erau luptatori. De exemplu ce ai citat tu este sclavie pura.
Uni oamenii fara frica religi ar ucide ar fura,ei nu au capacitati morale sunt ca niste animale care au rabie,asa ca religia,frica sunt lucruri bune, nu vezi ce lumea haotica, plina de minciuna avem, e o lume nebuna unde fiecare minte, jigneste cum vrea, daca pe astia le luai le dateai 100 de bici pe spate numai faceau asta, religia e buna pentru oii
Nu generaliza. Doar crestinismul se impune prin frica. Sunt convins ca ai auzit de expresia "A avea frica de Dumnezeu". Sunt o gramada de crestini care fura, isi bat nevestele, beau pana pocnesc, se bat cu altii etc. si tot ei zic "eu am frica de Dummezeu" sau alte rahaturi similare pentru ca ei in religia asta au crescut de mici.
Fariseii de astăzi se pot găsi în orice confesiune creștină sau mai puțin creștină. Ei sunt aceia care spun altora să facă ceea ce ei "nici cu degetul nu ating". Oricine poate cădea într-o astfel de poziție. Să nu uităm că au fost oameni în vechime in partida fariseilor care au urmat pe Mântuitorul chiar și după moartea Lui dacă nu în timpul vieții Sale.
Mântuitorul i-a mustrat pe farisei cu dragoste. Dar a ajuns în postura să-i numească "pui de năpârci" și "morminte văruite" din pricina că ei erau extrem de împotrivitori față de Dumnezeu, față de Acela care ei spuneau că-L slujesc. Cei care Îl slujesc pe Dumnezeu dar își urăsc semenii, aceia sunt farisei.
Cei care spun altora să consume 2 litri de apă pe zi dar ei nu o fac, și aceștia sunt farisei. Fariseismul se găsește deci în orice domeniu de activitate, și nu doar în cel religios.
Acum dar nu trebuie să cădem în extrema de a nu ne mai ajuta semenii când știm că putem să o facem. Pentru că este scris: "Cine poate să facă un bine și nu-l face, face un păcat." Trebuie să păstrăm echilibrul și să nu cădem în extreme. De asemenea "fariseii" trebuiesc mustrați cu "blândețe și teamă" așa cum ne învață Scriptura; altfel mustrarea va veni din ură și nu din dragostea pentru semeni. Echilibrul acesta este foarte fin, dar dacă nu-l avem este rău și pentru cel ce mustră și pentru cel mustrat.
Invataturile lui Isus nu difereau teologic prea mult de invataturile fariseilor. Deci el avea probabil o secta care le facea concurenta. De ex. regimurile comuniste se temeau de comunisti deviationisti mai mult decat de adeptii ideilor burgheze.
Pauker, Patrascanu, etc. Sau aia pe care i-a ras Stalin in URSS.
Adica PMR/PCR/PCUS se temeau mai mult de comunisti "eretici" decat de mic-burghezi.
Nu, tocmai asta e, ca ei nu erau tradatori, ci doar au fost acuzati ca ar fi tradatori.
De fapt, in China conduce Partidul Comunist Chinez peste o economie (in mare parte) de piata.
Stiu si eu? De ex. socialistii suedezi n-ar fi de acord ca R.P. Chineza ar fi tara socialista.
Scuze ca te bazai, mai am o intrebare cum a fost posibil sa cada toata uniunea sovietica asa pur simplu?
Era de fapt un sistem falimentar, iar Gorbaciov a vrut sa-l reformeze, pastrand principiile socialiste, dar de fapt nu i-a reusit si puterea au preluat-o altii.
Exista pe atunci o zicala: ceea ce socialismul promite, capitalismul ofera.