Am tot așteptat Mental, de mult tot aștept, dar până la urmă s-a întâmplat inevitabilul.
Sunt dezamăgit. Odată fiecare întrebare pe care o puneai era o întrebare filosofică, o întrebare la care pe cât de mult te chinuiai să dai un răspuns, pe atât de mult îți plăcea să o citești. Mai pe scurt, nu mai ești atât de mental ca altădată, ba chiar întrebările tale au devenit ateiste, întrebările dinainte erau neutre.
Păcat, ai ajuns aproape la fel de jos ca Maomau. Seară Frumoasă!
Pai intrerbarea se pune in felul urmator de ce ai renuntat, poate aveai nevoie de bani si ai dat fuga cu ele in talcioc sa faci un ban sa cumperi un pachet de tigari.
Acum stau si ma intreb ce ai pus in loc, umbla vorba prin popor "unde Dumnezeu nu e nimic nu e". Din cite vad ai scos ceva si ai lasat un gol.In concluzie esti un om gol (cam ca o olita de noapte, care o pui seara sub pat ) cred ca sesizezi diferenta.
Totusi raspund si la intrebarea ta,,,,,,,,,, pe mine ma retine Credinta si dragostea fata de Dumnezeu, cuvintele lui le gasesc in Biblie, pe El il gasesc peste tot.
Cu stima,,,,,,
Posibilitatea de a deschide o afacere profitabilă. Cati bani mi-ar putea aduce o firmă gen "Moaşte S.R.L" cu tarife gen 10 Lei pupătura de oase, iar copii vor avea reducere normal deoarece ei o să vină de mai multe ori la moaşte dar ăştia bătrâni mâine, poimâine, mor şi trebuiesc umflate preţurile la ei
Într-o vreme eram agnostică, relativistă adică credeam că în scrierile sfinte ale tuturor popoarelor o fi existând ceva adevăr, dar nu stie nimeni exact care e adevărul.Pe urmă i-am cerut Creatorului, dacă există să mi se arate și L-am întrebat ce nu e bine în viața mea. Printre altele, mi-a spus că un idol al meu e relativismul, că nu sunt convinsă Biblia e cuvântul Lui. Mi-am cerut iertare, am cerut sângele lui Hristos peste idolatria mea să fiu curățită de ea și mi-au trecut toate îndoielile. Nu m-am mai îndoit niciodată că Biblia e Cuvântul Lui.
Credința în Dumnezeu... Dar nu simt în nici un caz nevoia de a renunța, și nici existența vreunei rețineri!
Ai reusit? Mie nu mi-a iesit, cum ai facut? Intrebarea e daca le-ai avut vreodata?
Cu alte cuvinte, din afirmatia ta, se intelege ca ai renuntat la Ortodoxie! Hmmm! Parerea mea e ca nu ai avut niciodata cu adevarat aceste lucruri. Cui ii intra cindva in inima, nu le mai poate scoate!
Drum bun.noi mai ramanem.stii cum e; apa trece, pietrele raman.am curaj.valuri multe trecut-au, in timp, dar stanca a ramas statornica si rabdatoare.frunzele s-au dus in vant, nisipurile asisderea au fost imprastiate si risipite.stanca e la locul ei.asa a randuit cel ce a pus-o acolo.
Să răspund totuși la întrebare, mă reține faptul că :
a) Biblia a fost scrisă după cuvântul lui Dumnezeu, și reprezintă cheia lumii.
b) Icoanele pe lângă că-s sfințite reproduc imaginea personalităților divine și a unor acțiuni prezente în Biblie și în imperiul Bizantin (Înălțarea Sfintei Cruci)
c) Nu strică să ai în casă cărți care să te îndrume către virtuțiile creștine.
Respetul pentru Isus Hristos(care sa jertfit) si nevoia de a ma simti iubit de un tata bun...
Nu ca eu as citi biblia dar iti zic ca fara asteanu vei mai putea ajunge in rai atat de usor.
"Pe tine ce te mai retine"
pe mine nu ma retine. dar pe altii frica ii retine. Mai mult frica prosteasca.
Daca esti corect etc. si nu crezi in Dumnezeu e si firesc in cazu in care exista dumnezeu conform bibliei, el nu-ti va face nici un rau bla bla.
Clar oamenii credinciosi sunt cei mai rai pentru ca sunt fricosi, frica in cazul acesta inseamna prostie omeneasca.
Religia are cateva misiuni si scopuri :
Tinerea in frau a oamenilor cu un comportament animalic.
2. Manipulearea si gruparea categoriilor de oameni in diferite actiuni.
3. Poarta de defensiva a unei natiuni. exemplu ce ar fi Arabia Saudita fara Coran? Clar ca Americanii etc ar fi acolo deja. Dar uite ca nu toti stiu sa citeasca coranul gen Irak, afGANISTAT SI CELELANTE tari Subjugate de straini.
Nu am asa ceva, pentru ca sunt un om fara nici un sistem de credinta.Respect calea aleasa de oamenii, de a crede in ''Dumnezeu,,. Credinta in ''Dumnezeu,, trebuie sa fie in tine, nu in:hartie, plastic, lemn sau piatra.
Maxim96 întreabă: