| mentholinks a întrebat:

"Eu* am vestit de la început ce are să se întâmple şi cu mult înainte ce nu este încă împlinit. Eu zic: ‘Hotărârile** Mele vor rămâne în picioare şi Îmi voi aduce la îndeplinire toată voia Mea.’
Eu chem de la* răsărit o pasăre de pradă, dintr-o ţară depărtată, un om ca să împlinească planurile** Mele: da, Eu am† spus şi Eu voi împlini; Eu am plănuit şi Eu voi înfăptui" Isaia 46:10, 11. Prorocia aceasta ce este cu ea? A fost implinita sau urmeaza? Cine este acel om si din ce tara?

4 răspunsuri:
| xerxes1 a răspuns:

Isaia au fost 3 persoane diferite care au scris pe parcursul a 250 de ani,
"Cercetătorii Bibliei consideră că a existat un Proto-Isaia, care a scris capitolele 1-39, conținând cuvintele din sec. VIII î.e.n. ale unui profet, amplificate în secolul al VII-lea î.e.n., care conform autorilor evanghelici ar fi creat o adevărată școală de gândire în perioada 740 – 701, un Deutero-Isaia (cap. 40-55) care a scris în secolul al VI-lea î.e.n., spre sfârșitul captivității babiloniene și un Trito-Isaia (cap. 56-66), care ar putea fi de fapt mai mulți autori, a/au scris la Ierusalim după întoarcerea din exil"
Wiki

Pasajul tau ar fi fost scris de Deutero Isaia.

| iurii75 a răspuns:

Este vorba de Cirus. Da, s-a împlinit.
https://www.jw.org/......-cel-mare/

| BogdantheDreamer a răspuns:

S-a implinit. Este metamorfozarea imparatului Cir, al persilor, pasare de prada pentru dusmani poporului lui Dumnezeu, adica pentru Babilon, si bun pastor pentru Israel.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Sau sunt doar cuvintele unui nebun!