Tu nu ai niciun botez, botezul se face la varsta in care poti sa marturisesti cu gura ta ca Isus Hristos este Domnul... Romani 10:9-11 VDC
[9] Dacă mărturisești deci cu gura ta pe Isus ca Domn și dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morți, vei fi mântuit. [10] Căci prin credința din inimă se capătă neprihănirea și prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire, [11] după cum zice Scriptura: „Oricine crede în El nu va fi dat de rușine."
Marcu 16:16 VDC
[16] Cine va crede și se va boteza va fi mântuit, dar cine nu va crede va fi osândit.
Deci un bebelus nu poate sa îndeplinească ceea ce Dumnezeu a cerut.
Sunt complet de acord cu tine și eu susțin asta, Iisus tot la 30 de ani sa botezat
Nu se intampla asa ceva de obicei. Mama ta nu putea sa aiba doua religii, sa te boteze in ambele. Situatia asta cere ca mama ta sa fi fost unita (greco-catolica) si sa te fi nascut la sfarsitul perioadei comuniste, in Romania. Atunci nu putea sa te boteze greco-catolic, aceasta biserica a fost interzisa de comunisti. Dar cand a mers cu tine in Germania, te-a botezat greco-catolic, pentru ca acum putea sa o faca, desi nu era nevoie din punct de vedere religios, caci dupa cum au raspuns si altii, catolicii recunosc botezul ortodox, dar era nevoie sa faca asta ca sa mentina traditia greco-catolica a familiei. Deci, DACA am dedus corect, esti greco-catolic, nu ortodox. Felicitari, esti unit! Unit cu Roma. Iar greco-catolicii sunt catolici, dar cu un ritual inspirat din cel ortodox romanesc din Transilvania secolului XVI, au biserica lor.
Tot ceea ce contează e calea pe care ai ales-o să o urmezi în viață și anume cu Tatăl ceresc sau cu cel rău.Deci prin TOT ceea ce vei gândii,exprima și faptele tale să aducă celor din jur doar fericire,bucurie,alinare,încurajare,speranță ori dacă ești cu cel rău atunci vei provoca celor din jur doar suferință, durere, neliniște, neîncredere, teamă și chiar moartea!
TU și doar TU îți alegi destinul și garantat fiecare își va primii la final răsplata!
Da, greco catolicii sunt catolici, dar nu aveau niciun drept să te boteze a doua oara dacă tu erai deja botezat ortodox. Biserica Catolica recunoaste ca fiind valid botezul ortodox, deci daca te boteaza si ei inseamna un al doilea botez care e interzis atat de Biserica Ortodoxa cat si de cea Catolica
Am certificat de botez catolic, nu am pus întrebarea la mișto
Știu, nu am zis ca ai pus la misto, am zis ca nu aveau niciun drept sa te boteze inca o data pentru ca biserica catolica recunoaste botezul ortodox ca fiind valid si e un mare pacat sa botezi pe cineva care deja e botezat valid. Intelegi ce zic?
Acest utilizator @Teiubește Dumnezeu, cel mai probabil nu este ortodox odată ce spune așa…
anonim_4396 întreabă: