| Les a întrebat:

Eu cu prietenul ne-am pocait acum de o saptamana intr-o tabara crestina, intrebare e daca putem avea relatii intime in continuare, pentru ca inainte de asta am avut (cu intentia de a ne casatori).

58 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nu este bine sa aveti relatii intime pana ce va casatoriti.Ce ati facut pana acum vi s-a iertat.Pocainta este porunca Domnului Isus. Pocainta este calea catre rai. Pocainta este schimbarea mintii,gandirii,atitudinii, a vorbirii.Tu esti un om nou, transformat intr-un copil de Dumnezeu. Cele vechi s-au dus, iata ca toate s-au facut noi.Prin pocainta iti schimbi destinul, stii locul unde iti vei petrece eternitatea! http://www.youtube.com/watch?v=NLxX2oLQi4c

| EmaS a răspuns:

Voi trebuie sa studiati Cuvantul lui Dumnezeu si sa Il puneti in aplicare in viata voastra.Mai ales Noul Testament pentru ca noi suntem mantuiti prin credinta in Domnul Isus!

| doctorandus a răspuns:

Inainte de Hristos, evreii aveau o perioada de logodna. Dupa unii, in perioada de logodna relatiile sexuale erau permise. Vezi si http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeu_%C8%99i_sexul

| Les explică (pentru doctorandus):

Despre asta am auzit, dar cum e corect acum dupa Hristos? sincer nu inteleg care legi din vechiul testament sint si azi in vigoare si care nu.

| doctorandus a răspuns (pentru Les):

Conform Predicii de pe Munte, toate legile din Vechiul Testament continua sa fie valabile (inclusiv taierea imprejur).

| rocco09 a răspuns (pentru doctorandus):

Imi arati articolul din predica de pe munte in care vorbeste despre taierea imprejur si de valabilitatea ei domnul doctorandus?

| doctorandus a răspuns (pentru rocco09):

Cauta unde scrie de "iota". Sper ca te descurci si singur.

Nu chiar nu ma descurc! Legea nu are nici o treaba cu taierea imprejur! Taierea imprejur a fost semnul distinctiv prin care se arata alegerea lui Avraam si a familiei lui ca copii a Lui Dumnezeu! Legea mozaica a fost data prin Moise aprox 450 de ani mai tarziu! Si nu are nici o treaba una cu alta! Doar daca voiai sa devii evreu pe vremea aia trebuia sa te tai imprejur! Si nu a fost transferata niciodata la biserica! Si sunt zeci de versete care te contrazic!

Sau mai bine zis zeci de versete care contrazic Predica de pe Munte.

Rau sa fii ingust! Articolul ala nu face aluzie la circumcizie asta era ideia! Nu dezbat ce contrazice si ce nu predica de pe munte! Dar nah...

Greu, tare greu! Nu era vorba despre ce contrazice sau nu predica de pe munte! era vorba ca versetul dat de tine nu are nici cea mai mica treaba cu circumcizia!

Ba are. Isus zice ca legea lui Moise trebuie tinuta 100%. Adica inclusiv circumcizia, deoarece circumcizia este impusa de legea lui Moise.

Unde spune Iisus ca trebuie tinuta toata Legea mozaica?

In Predica de pe Munte, unde scrie de "iota". N-ai gasit nici acum unde scrie de "iota"? Si vrei sa-mi dai mie lectii de Biblie?

Lasa iota si rasp la intrebare!

Ei, bine la faza cu iota Isus zice ca legea lui Moise trebuie tinuta 100%. Adica inclusiv circumcizia.

| doctorandus a răspuns:

Cred ca te inseli.

Conform cu http://www.myjewishlearning.com/......iage.shtml in momentul logodnei cei doi deveneau sot si sotie, din punct de vedere legal. Casatoria marca pur si simplu parasirea casei parintesti de catre femeie.

conform cu myjewishlearning...conform cu biblia iosif era logodit cu fecioara maria si nu avra voie sa intretina relatii sexuale premaritale! Ori cartea de baza in crestinism nu e myjewishlearning

De unde stii tu ca n-aveau voie? Scrie undeva? Unde anume? Daca aveau voie sa calatoreasca impreuna, inseamna ca aveau voie si sa faca sex impreuna. In orice caz la evrei a calatori impreuna (barbat si femeie) si a face sex era pus in aceeasi oala.

Exact, de unde le scoti? Faptul ca nu au facut sex in perioada logodnei inseamna ca nu aveau voie! E ca si cum a fi casatorit dar un an nu faci sex! De ce? Ca n-ai chef! Numai un ipotent ar face asta nicium un om normal!

In primul rand nu scrie nicaieri ca n-au facut sex, iar in al doilea unde scrie in Biblie ca n-ai voie sa faci sex in perioada logodnei?

Faptul ca nu au facut sex se intelege din intentia lui Iosif de a o parasi cand a observat ca e insarcinata! Nu si-a asumat sarcina respectiva! E logic, daca faceau sex, era normal sa gandeasca ca copilul e al lui! Tu ai citit biblia sau spui din auzite?

Scrie in Luca cauta in toata cartea si o sa gasesti ca "ingerul Gavril s-a aratat unei "fecioare" pe nume Maria logodita cu un anume iosif!

Dar nu scrie nicaieri ca a *ramas* fecioara. Dimpotriva, conform lui Michael Coogan, care preda Biblia la o universitate catolica, Sfântul Pavel credea că Sfântul Iosif l-a conceput pe Isus, „Iosif «nu a cunoscut-o pe» Maria «până când ea a dat naștere unui fiu»" (ea nu a rămas virgină, conform Sfântului Matei).

Iar toata genealogia lui Isus n-are sens daca Iosif nu era tatal lui, deoarece spita cuiva era determinata de tatal sau, nu de mama sa. Isus nu putea fi din spita lui David daca nu era fiul lui Iosif. Iar daca nu era din spita lui David, nu a fost nici Mesia.

Citat de pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumnezeu_%C8%99i_sexul

E normal si la romani nu doar la evrei, copii sunt inclusi in spita de neam a tatalui! Iosif a fost tatal lui adoptiv nicidecum nu a mostenit gena lui! Iosif "nu a cunoscut-o" in sensul ca nu a facut sex cu Maria pana dupa nasterea Lui Iisus! Iosif (conform evangheliei lui Matei) s-a casatorit cu Maria pe perioada sarcinii. Dupa visul avut "Iosif a luat la el pe "nevasta-sa"! Nu sustin ca dupa aia Maria a ramas in continuare fecioara! Am incercat doar sa imi exprim opinia (Biblica spun eu) cu privire la intrebare!

Pai spita nu se transmitea nici prin adoptiune, ci doar prin conceptie.

De unde stii? In VT (vremea patriarhilor) daca un barbat se casatorea si murea fara copii vaduva trebuia sa fie sotia fratelui raposatului! Iar primul nascut al vaduvei era considerat urmasul raposatului si ducea spita de neam mai departe fara ca sa fie "samanta" lui! Se pare ca trebuie sa te invat biblia! Nu ai raspuns la nici o intrebare tot o ocolesti cu wikipedia si cate cele! Am mai auzit una... fecioara si nu prea! asta da minunelaughing Insarcinata si de la Duhul Sfant si de la Iosif! Cum o fi aia nu stiu! Reorienteaza-te, mai sunt materii!

Da, aia era singura exceptie de la regula. Dar Maria nu fusese casatorita cu fratele lui Iosif, asta e diferenta. In ce priveste conceperea lui Isus, Biblia se contrazice, nu era greu de dedus asta. Iar asta nu e vina mea, ca n-am scris-o eu. Si din spita lui David si nascut din Duhul Sfant nu se poate. Pavel zice ca Isus era din samanta lui David, dupa trup (Romani 1:3). Deci, daca era din samanta lui David, nu putea fi conceput de Duhul Sfant. Biblia zice ca e alba si e neagra in acelasi timp. Samanta se refera la cei iesiti din sperma cuiva si din sperma descendentilor lui pe linie masculina.

Eleazar in cazul in care Avraam nu avea copii ducea spita de neam mai departe chiar daca nu era samanta lui deloc Era cel mai mare rob nascut in casa lui, dar asta era legea ..Inca o exceptie de la regula e mai credibila decat sa cred ca Maria era si fecioara si mai putin fecioaralaughing! Si in cazul circumciziei nu mi-ai dat nici un verset alb pe negru in care sa spuna ca Iisus a zis sa ne taiem imprejur, dar ne-am indepartat mult de intrebare! Eu ma opresc aici!

Căci adevărat vă spun, cîtă vreme nu va trece cerul şi pămîntul, nu va trece o iotă sau o frîntură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întîmplat toate lucrurile. Matei 5:18

Asta inseamna ca crestinii trebuie sa tina legea lui Moise 100%, iar a o tine 100% inseamna ca barbatii trebuie circumcisi.

Eliezer ar fi fost mostenitorul, nu samanta lui Avraam, iar Avraam se vaita lui Dumnezeu pentru ca vedea aceasta perspectiva drept o nenorocire, adica el considera conform Bibliei ca ar fi ramas fara samanta.

Daca Eliezer i-ar fi dus mai departe samanta, n-ar fi avut de ce se vaita lui Dumnezeu.

Prin samanta se intelegea sperma. Anticii nu stiau de ovul si credeau ca sperma e ca samanta de rosii, iar femeia e ca pamantul in care pui samanta respectiva. Adica ei credeau ca femeia n-are nicio contributie genetica la copilul care il naste, alta decat ca il poarta in burta. De aceea este o absurditate sa spui ca spita se transmitea prin altceva decat sperma. Iar legea leviratului oferea o consolare celor care puteau sa moara pe campul de lupta sau intr-un accident sau in urma unei boli. Fratii erau iesiti din aceeasi samanta, de-asta chemau fratele celui mort sa ii ia sotia de nevasta, nu chemau robi sau straini.

| 4b a răspuns:

"Casatoria sa fie tinuta in toata cinstea, si patul sa fie nespurcat, caci Dumnezeu va judeca pe curvari si pe preacurvari" daca intelegi versetul, stii ce sa faci in continuare...
PS: tentatia e mare, insa trebuie sa-i rezistati copilasiwinking

| ania a răspuns:

Dacă vreți să se bucure și Dumnezeu de relația voastră fizică, căsătoriți-vă și renunțați până atunci.

| RAY a răspuns:

Da puteti face sex normal ca da, spor la sex

| rocco09 a răspuns (pentru RAY):

Trebuia sa specifici "dpdv ateu"

| RAY a răspuns (pentru rocco09):

Din moment ce fac nunta de ce nu pot face sex?

Mai daca e asa cum spuneti voi ca v-ati pocait, constiinta voastra ce va spune? Sincer vreti o scuza sau vreti sa faceti ce e bine? Daca tot vreti sa va casatoriti ce e asa greu sa dati o fuga pana la primarie?

Tu gresesti persoana omule eu nu ma insor ce ai

Mai ...de ce m-as stradui sa-ti explic ceva cu care nu esti familiar? Daca crezi ca totul a aparut haotic si la intamplare te comporti de asa natura! Daca crezi ca cineva a creat universul pe niste legi ca sa functioneze bine (cum e cazul crestinismului) trebuie sa respecti legile impuse! Cand o sa ai creatia ta proprie sa-i pui legile care crezi tu ca-s mai bune, ca acel "sistem" sa functioneze bine! Totusi, pentru curiozitatea mea, de ce trebuie sa raspunzi la intrebari care nu au vreo treaba cu crezul tau? (sorry pentru raspunsul de adineauri nu era pentru tine, a fost o greseala)

| Les explică (pentru rocco09):

Nu e greu sa dai o fuga insa problema e ceea ca trebuie si finante destule pentru asta, ceea ce noi ca studenti nu avem. In timpul apropiat ne strauduim sa facem ceva bani pentru asta, dar pina atunci trebuie sa traim si vreau s-o fac corect

| martzian a răspuns (pentru Les):

Este de apreciat dorinta voastra de a face ceea ce este corect. Fara nici un dubiu - sexul inainte de casatorie este pacat. E bine ca v-ati cerut iertare pentru el dar este imperativ sa renuntati.

Parca isus spunea sasi iubesti aproapele? atunci fa ce spune el daca crezi in el

Nu spune fa sex cu aproapele! Asta era intrebarea! daca te-ai increstina cred ca ti-as pune-o, chiar imi esti simpatichee hee

Ce legatura are sexul cu iubirea? eu m-am referit ca ai ura in tine cand vb cu mine

Explica-te ca sa pot intelege! E adevarat am fost rautacios, o placere vinovata pe care n-o pot stapani uneori! E necrestinesc si imi cer scuze! (si asta cand ma refer la ultimul raspuns, in rest nu m-am raportat cu ura ci doar cu indignare, nu am avut nimic personal cu tine! Cred ca esti destept, ca ai raspunsuri pe care altii nu le au, dar nu inteleg de ce trebuie sa raspunzi la probleme pentru care nu ai raspuns?

| rocco09 a răspuns (pentru Les):

Mai, credinta crestina nu e un set de reguli seci pe care cineva trebuie sa le asculte si sa le puna in practica strangand din dinti! Dumnezeu a creat universul pe aceste legi pentru ca omul sa fie fericit in viata respectandu-le! E un lucru frumos ca va iubiti, si Dumnezeu nu este impotriva dragostei voastre, e fericit sa va vada pe voi fericiti, si El a hotarat ca daca tineti la fericirea voastra cel mai bine e sa faceti asa cum spune El, pentru ca va vrea tot binele din lume! Si in cazul de fata El a spus ca relatiile sexuale trebuie sa se desfasoare intr-un cadru legal sot -sotie! Lucrurile grele uneori nu sunt si rele, e greu sa te trezesti la 6, 7 ani dis-de-dimineata sa mergi la scoala si atunci cand te trezeau parinit o faceau spre binele tau chiar daca nu o intelegeai! Dumnezeu se comporta cu noi ca un parinte cu copilul lui! Nu toate lucrurile le intelegem pe moment de ce trebuie facute cum zice El! In Biblie spune "Eu cinstesc pe acela care Ma cinsteste" Fa-i cinste Lui Dumnezeu si o sa vezi cum o sa te cinsteasca El pe tine!

Cum naiba sa cred eu in crestinism cand vad atata ura in voi?

| rocco09 a răspuns (pentru Les):

Trimite-mi intr-un mesaj daca vrei o adresala care sa iti pot trimite ceva daca vrei
Multumesc!

| Wøodenpints a răspuns:

Ce-mi place mie de ăştia care stau co boaşele umflate pe margine, având impresia că dacă coboară moşul în beci nu-i mai primeşte dumnezo în rai laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca pui asemenea intrebare afla ca nu te-ai pocait deloc.da deloc.mai incearca. pocainta este o nastere din nou.te nasti ca om nou. pocait da pacatele tale.regretand ca le-ai facut, si hotarat sa nu le mai faci niciodata.

| 1Mihai1 a răspuns:

Ai făcut rău ce-ai făcut înainte de căsătorie.

| Pitzipoanca a răspuns:

Categoric nu e voie la futu*. V-ati pocait. Acum o saptamana. Daca tot vreti sa va casatoriti, de ce n-o faceti? Saaau... trebuia sa nu va pocaiti.

| magicianul a răspuns (pentru Pitzipoanca):

Și eu zic tot la fel - trebuia să nu se pocăiască...
Acum răul e făcut.
Și mai trebuie să fie atenți când se pune ea în genunchi să se roage...
Ispitele sunt mari.

| marya1994 a răspuns:

Nu era nevoie sa va pocaiti ca sa fiti cu adevarat crdinciosi! Daca gandim logic nici religia ortodoxa nu este de acord cu pierderea virginitati inaintea casatoriei. Asa ca fiecare face ce crede cu adevarat.

| Les explică (pentru marya1994):

Nu are importanta denumirea religiei, daca iti doresti o viata noua si fericita ai nevoie ca sa te pocaiesti, biblia a fost scrisa pentru toti si aceasta lege a pocaintei si botezului la fel.

| dexter7 a răspuns:

Daca ati avut curajul sa va schimbati credinta puteti sa faceti cat sex vreti ca nu mai conteaza...

| Les explică:

Sintem confuzi pentru ca liderul de la biserica care noi am fost a zis ca nu e permis, insa la o alta biserica o cunoscuta a zis ca nu e nimic grav daca noi dorim sa ne casaotirm, imi doresc sa fac o alegere corecta impreuna cu prietenul, va rog ajutor! Multumesc

| Les explică:

Nu cred ca sa fost ceva de monent, pur si simplu nu am studiat intratit de bine biblia ca sa stiu raspunsul corect, mii greu pentru ca nu stiu inca ce e corect si ce nu si cum ar trebuie sa ma comport. Explicati-mi va rog care legi din vechiul testament mai sint si acum?

| OmSerios a răspuns:

Nu te ingrijora, nu o sa ajungi in iad daca mangai pupaza.