| Paranormal12 a întrebat:

Eu maine am probe de aptitudini pentru Seminarul Teologic Ortodox.Maine am proba orala care contine dictie(trebuie sa spun niste rugaciuni) si proba muzicala.Intrebarea mea este daca pentru proba de dictie,trebuie sa invat rugaciunile, sau mi le dau ei si le citesc din vreo carte.De ex o sa-mi fie foarte greu sa invat psalmul 50, care e urias. Uitati aici site-ul

http://www.seminarortodoxbucuresti.ro/admitere_2014.html

4 răspunsuri:
| Holiday a răspuns:

Eu zic sa te reorientezi catre alt liceu. Pana termini tu seminarul si facultatea s-ar putea sa nu mai ai cui canta.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Daca ai merge dupa adevar si dupa ceea ce pretinde Dumnezeu de la tine, ai invata adevarul, nu sa joci teatru in fata oamenilor, si sa fii aplaudat de ei, ci trebuie sa cauti aprobarea lui Dumnezeu, ori ceea ce tu faci este impotriva vointei lui Dumnezeu (Maleahi 2:2-8). Rugaciunea sincera, se spune din inima, nu din ceea ce au simtit altii si au scris, pentru a comercializa. De pilda tu cum stii daca Dumnezeu iti asculta rugaciunea, sau nu este important pentru tine ceea ce vrea Dumnezeu, ci ceea ce vor oamenii? (Isaia 1:14, 15; Isaia5:20). Daca consideri, mediteaza la ceea ce ti-am raspuns, sinceritatea voloreaza mai mult ca si aurul, Matei 7:21)

| Paranormal12 explică (pentru PorumbRodica1965):

Nu prea inteleg rostul comentariului, dar fi sigur nu ma duc pe calea asta pentru bani, ma duc pentru ca am o chemare.

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru Paranormal12):

Da? Cine te-a chemat? Daca nu citesti cu atentie si sa meditezi, nu intelegi, asa cum nu intelegi care este vointa lui Dumnezeu. pentru ca nu te-a invatat nimeni. Daca ai da importanta versetelor biblice prin intermediul carora Dumnezeu ne vorbeste, ne invata, ne mustra, ne disciplineaza in dreptate, pentru ca slujitorii lui Dumnezeu sa fie pe deplin competenti, abti pentru orce lucrare buna 2Timotei 3:16, 17. Daca ignori Biblia alta sursa nu-ti indreapta pasii spre Dumnezeu.

Întrebări recente