| roby223 a întrebat:

Eu nu cred in Satana,nu cred in Dumnezeu (Budda,Allah etc), nu cred in Isus,nu cred in Adam si Eva, nu cred in religii si nici in rai sau iad, dar totusi cred in bine si rau, in spirite bune sau rele, asta inseamna ca sunt ateu?

Răspuns Câştigător
| Mayhem666 a răspuns:

Termenul pe care il cauti se numeste agnoatic.
Ateismul este un concept diferit.
Totusi esti spre drumul cel buna.
Daca ai deveni hyperian ar fi si mai bine. Noi ne bazam pe "logic, reason and ontological mathematics" ca sa o spun pe engleza.

| Mayhem666 a răspuns (pentru doctorandus):

Persoana care a scris aia nu putea fi mai eronata de atat.
Chiar Morgue insusi a facut un videoclip exclusiv pentru ce ai gasit tu pe site-ul ala.

38 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Și cine fsce distincția între ele?

| ania a răspuns:

Și cine decide ce e bine și ce e rău? Ce sens au noțiunile de bine și rău în lipsa unui Evluator obiesctiv?

| roby223 explică (pentru ania):

Depinde de valorile tale morale

| RAY a răspuns:

Asta e citat din Eminescu, era agnostic

| RAY a răspuns:

Meme ateu pentru iahve, poti crede in alti zei, ateismul inseamna pentru toti zei

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Nu.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu. Crezi in ceva care tine de lumea imateriala si care nu e dovedit si, in principiu, improbabil. Nu suferi de crestinopatie ca multi pe aici, ci de misticism non-teistic.winking

| CostinAlamariu a răspuns:

Ce baza ai sa crezi in spirite? Ce baza ai sa crezi macar ca exista bine si rau si nu sunt de fapt niste iluzii date de contextul social la care esti expus? Daca crezi pur si simplu fara dovezi concrete (stiintifice sau filozofice) in spirite atunci esti ilogic si superstitios si nedemn de luat in seama

| roby223 explică (pentru CostinAlamariu):

Nu sunt superstitios, si nu am nevoie de stiinta sau filozofie ca sa stiu cand am facut un lucru rau sau bun.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru roby223):

Daca crezi in spirite esti superstitios. Nu ai niciun motiv rational sa crezi in spirite. E o credinta irationala, deci superstitioasa. Si de unde stii tu ca un lucru e bun sau rau? Conform carui standard? Cine a zis ca lucrul cutare e bun sau rau? De ce accepti niste chestii ca fiind bune sau rele fara sa fii sceptic cu privire la asta? Sa stii ca si asta e o forma de superstitie si indiferenta, chiar superficialitate. Vad ca ai niste credinte pe care nu ti le poti justifica. Crezi ca asta e bine? Crezi ca e bine sa crezi tot felul de lucruri fara o explicatie rationala?

| Werrich a răspuns:

Un termen optim ar fi "Spiritual, dar nereligios", o opțiune pe rețelele sociale la rubrica Convingeri religioase

| Meme10Memu a răspuns:

Daca nu crezi in Dumnezeul Bibliei esti ateu.

| Digikey a răspuns:

Nu crezi in Isuzu evreul care mergea pe apa si falsifica vin pe la nunti?

| SingleForOne a răspuns:

Ateul nu crede în spirite, fantome, și altele. Ateul crede numai în știință și logică, fiind limitată, oricum. Aceasta se schimbă de fiecare dată când știința avansează, iar mai marii gânditori își schimbă logica la ce este nou, la fel și restul ateilor.

Dacă crezi doar în spirite, și energie, bine și rău, karma, și lucrurile de acest gen, cel mai probabil ai fi agnostic sau parțial budist.

| RAY a răspuns (pentru SingleForOne):

Ateul poate crede in spirite,fantome, nu e adevarat ca crede doar in stiinta, nu are legatura ateismul cu stiinta, ateismul inseamna lipsa credinteti fata de zei, stiinta inseamna cunoastere nu credinta

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, daca tu crezi in spiritele rele si bune, in bine si rau, inseamna ca tu crezi in lumea spirituala, ceea ce nu o poti separa de Dumnezeu.

Faptul ca ai intrebari nu inseamna ca esti pierdut, din contra, faptul ca ai intrebari inseamna ca totusi ai o credinta reala, pentru ca te interesezi, vrei sa afli, cauti, intrebi, iar Dumnezeu spune ''Daca ma cautati, ma veti gasi''
Cauta-l pe Domnul, si il vei gasi, nu vei cregreta, crede-ma.
El se lasa sa fie gasit de ce-l ce il cauta din toata inima.

Credinta si Stiinta au argumente, si in credinta sunt intrebari si si in stiinta sunt mari intrebari, teoriile stiintifice de acum 20 de ani, desi la vreme aceea au fost considrate revolutionare si imbatabile, astazi sunt injurate si sunt numite prostii, iti pot da exemple daca doresti.

Noi crestinii avem dovezi dovedite chiar si de stiinta in biblie, dar stiinta care neaga biblia de multe ori se dovedeste a fi falsa, din nou iti pot da exemple daca doresti.
Stiu ca voi fi blamat, dar iti dau un exemplu minor.

Simetria dintre materie și antimaterie este perfectă, condiții în care, după Big Bang, particulele de materie și cele de antimaterie ar fi trebuit să se anuleze reciproc, iar Universul nu ar fi trebuit să existe, conform concluziilor la care au ajuns fizicieni de la Organizația Europeană pentru Cercetări Nucleare (CERN),
Universul nu ar fi trebuit sa existe confirm teoriei Big Bang, nici un om nu stie totul, pana la urma, fie ca iti place fie ca nu, si in stiinta se rezuma la credinta, alegi ceea ce vrei sa crezi, fie pe Dumnezeu, fie un om cu anumite ipoteze, repet, ipoteze, nu raspunsuri sigure. Ipoteze care de-a lungul timpului au fist schimbate de nenumarate ori, cauta singur daca nu ma crezi.
Eu am cercetat vreme de 10 ani ambele variante, si am ajuns la concluzia bazandu-ma pe toate argumentele, ca biblia este relala si are temelia reala, biblia este o busola care arata spre Dumnezeu, si este reala si demna de incredere, nu citi de pe internet tot ce scrie, cauta singur, citeste carti, nu doar brosuri scrie de nu stiu cine.
Un savant a spus sincer unei televiziuni ''Daca adunam tot ce stim despre univers, si punem la un loc toate informatiile, realizam ca nu stim nimic''
Nu se pot explica raional gaurile negre care absorb pana si lumina si curbeaza spatiul si timpul, rational nu ar trebui sa existe.
Cerceteaza singur, si nu singura sursa sa fie de pe net, cauta carti, citeste si afla.

| roby223 explică (pentru Irinel15123532):

Ok,dar daca Dumnezeu ii real iar crestinismul ii religia adevarata, de ce exista mai multe religii, de ce crestinismul ii a 4-a religie ca vechime dintre toate cele 5 mari religii. Cea mai veche religie este Hinduismul ( peste 2 milioane de ani vechime) iar aia nu stiu nimic de Isus sau de Adam si Eva, cum e posibil?

| doctorandus a răspuns (pentru roby223):

Acum doua milioane de ani nu existau oameni.

| RAY a răspuns (pentru roby223):

Crestinismul are 6000 de secte care se contrazic intre ele rolling on the floorrolling on the floor nu ai ce conversa cu ignoranti de realitate care pentru orice intrebare =dumnezeu, scrie irinel ca daca adunam toata stiinta nu stim nimic, dar el ce stie =chiar nimic, macar stiinta ajuta omenirea iar religia a tinut stiinta vreo 1500 de ani, ei vor sa te spele pe creier, sa te faca marioneta lor, ei vorbesc in limbi, au viziuni, il aud pe dumnezeu dar ei stiu totul rolling on the floorrolling on the floor

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

în 1 Decembrie | Irinel15123532 a răspuns:
Draga prietene, daca tu crezi in spiritele rele si bune, in bine si rau, inseamna ca tu crezi in lumea spirituala, ceea ce nu o poti separa de Dumnezeu.

cate tampeni scrii =sunt multe triburi care cred in spirite inainte de iudaism

| Irinel15123532 a răspuns (pentru RAY):

Draga RAY, el a pus intrebarea cu scopul de a afla daca se poate numi ateu sau nu. Iar daca el crede in lumea spirituala, nu cred ca un ateu e fascinat de asa ceva. Sau poate gresesc, tu esti?

| RAY a răspuns (pentru Irinel15123532):

Ateismul e doar lipsa credinteti in zeii, acum cu spiritele trebuie sa le definim ce sunt si astea, tu ai bagat vrajeala ca gata daca crezi in spirite crezi in dz desi in biblie vrajitoria e pacat capital

| roby223 explică (pentru RAY):

Pote sa incerce sa ma spele pe creier dar nu o sa reuseasca. M-am nascut ortodox si am vrezut in ce au vrut altii sa cred, dar o data ce am crescut si am putut sa imi iau singur informatiile, lumea mea s-a schimbat complet. Parintii mei sunt crestini si ne cam certam des pe tema asta. In 25 de ani am ajuns la concluzia ca Dumnezeu, asa cum il prezinta religiile si credinciosii nu eista. Acel Dumnezeu ii doar un basm pentru copii

| RAY a răspuns (pentru roby223):

Ai grija de tine

| roby223 explică (pentru RAY):

Multumesc frate, si tu de tine

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci spiritele sunt mai logice decat Dumnezeu? Ok.

| Daniel323 a răspuns:

Sa fii sanatos.

| Daniel323 a răspuns:

Crezi in Santana?

| roby223 explică (pentru Daniel323):

Nu cred in satana

| NoisyLight a răspuns:

Înseamnă că ești un om credincios, nu ateu. Credința nu ține de vreo dogmă anume. Poți să crezi într-o pasăre, așa cum poți să crezi în bunătate, sau într-un munte.

| Bluestar15 a răspuns:

Nope, inseamna ca inca esti in cautare happy