| unul1 a întrebat:

Eu nu ii inteleg pe ateii in special de la categoria religie. De ce isi pierd ei vremea cu religia? Intreaba un ateu la aceasta categorie cat timp isi pierd crestinii cu religia. Intrebarea mea este tu cat timp iti pierzi vrea incercand sa demonstrezi ca credinta este o porcarie? Inteleg... religia este destul de primitiva dar a ajutat mult psihicul omului. Alte critici care le aduceti crestinilor sunt legate de compasiunea lor fata de alte religii, dar voi aveti compasiune fata de religii din moment ce ii criticati atata? Si legat de psihic : crestinismul este de vechi de 2000 de ani. Deci a fost facuti si pentru oamenii care au trait acum 1900 de ani, acum 1300 de ani etc. Pe vremea cand o singura rana iti putea fi fatala nu crezi ca iti puneai speranta ca poate te ajuta Dumnezeu sau alt zeu? Religia au ajutat oamenii de-a lungul mileniilor să gestioneze situaţiile stresante. Spune-i unui om simplu care nu are atatea cunostinte despre stiinta ca este o colectie de molecule fara scop.

Eu nu cred ca religia (nu preotii) au invatat pe oameni sa fie rai cu altii. Imagineaza-ti o lume 100% din atei (de la omul cel mai simplu la cel mai mare filosof). Crestinismul ne-a invatat sa nu ne razbunam pentru ca la orice fapta rea/buna o sa vina si rasplata. Parerea mea este ca fiecare si-ar cauta dreptatea intr-un mod care nu ar fi tocmai pajnic, am ajunge la sclavagism, la genocid etc. Inainte sa mai criticati atat de tare religia mai ganditi si ce a reprezentat religia pentru masa populatiei. Daca nu esti in stare sa gandesti atata inseamna ca tu ca ateu poti sa-ti bati coasawinking.

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Exprimarea libera pentru care multi au murit pentru tine este o pierdere de timp? pacat ca scrii asa ceva intro tara democrata de parca scriem pe curentul tau

| WhatheWow a răspuns:

Cred ca inainte sa pui pe altii sa "bata coasa" ar fi mai bine sa-ti termini tu de sapat rindul si dupa aceea sa faci curatenie la porci, ca de altceva nu esti capabil!

| Badea_Mariana_1983 a răspuns (pentru WhatheWow):

Ei nu exagera, fiecare este liber sa creada ce vrea nu fi rautacoios(sa

| WhatheWow a răspuns (pentru Badea_Mariana_1983):

Da ai dreptate, poate sa creada in orice, chiar si in Zina Maseluta dar nu trebuie sa arate la toata lumea ca e "taran"!

| unul1 explică (pentru WhatheWow):

Bai pustiulica ti-am mai zis: tu esti genul de adolescent caruia hormoni ii bazaie in cap si care trece printr-o criza si se crede buricul pamantului. O sa vezi mai tarziu cat de neinsemnat esti si cat de putine stii despre lume. "Du-te si bateti coasa" e o vorba din ardeal dar desigur esti prea incult. Tu chiar crezi ca daca nu ai prieteni si ca daca colegii isi bat joc de tine se intampla din faptul ca sunt "invidiosi" pe tine? Sunt 100% sigur ca nu ai niste minime cunostinte despre istorie, sociologie si psihologie dar te dai mare "filosoficus".

| WhatheWow a răspuns (pentru unul1):

Vezi, de la masturbare ti se trage!

| Dorugar a răspuns:

Destul de grav ca nu ii intelegi!
Societatea dezvoltata moderna NU are nevoie de oameni prosti si batuti in cap, ci de oameni competenti si cu constiinta!
Iar religia are nevoie de prosti ca de aer, cu alte cuvinte religia si Credinta a proasta, trag inapoi societatea in timp ce Cunoasterea Rationala, competenta si Constiinta dezvoltata o duc inainte catre progres si evolutie. Astea sunt doar unele motive expuse Asta pe scurt pentru ca mai sunt si multe alte motive la fel de importante!

| unul1 explică (pentru Dorugar):

Pentru tine ce reprezinta societatea moderna? Tot aceeasi oameni am ramas cu apucaturi animalice. Vad ca tu nu poti intelege si oamenii care nu au o inteligenta peste medie. Apropo tu de ce iti pierzi timp cu religia (chiar daca o critici) in loc sa studiezi ceva? Iti dau un sfat: mai invata psihologie si sociologie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mda, religia a ajutat "psihicul" omului, dar mai mult de atit, a ajutat buzunarele clericilor.
Si ce a reprezentat ea, cit de mult a imbunat oamenii? Atit incit sa avem cruciade impotriva celor care nu impartaseau acelasi crez si tot pe atit, cit sa avem teroarea instaurata de inchizitie. Era suficient sa te pizmuiasca un vecin ca ai nevasta mai frumoasa si te dadea pe mina inchizitiei spunind ca esti eretic sau ca faci vraji. So, omenirea a fost ajutata tare mult de religie. A justificat crimele, teroarea si inavutirea clericilor care behaie de bine traind pe spinarea fraierilor, manipulindu-le frica.

| bismarck a răspuns:

"Ateii prin însăşi faptul că neagă existenţa lui Dumnezeu, o confirmă."Atâta bătaie de cap, şi efort depus pentru contracarearea celor scrie în Biblie şi convingerea celorlalţi că nu există Dumnezeu.E ciudat.Pe când Biblia nu se chinuie să convingă pe nimeni de nimic, ci ea spune ceva cert, clar, concis: La început era Cuvântul, şi Cuvântul era Dumnezeu. Dacă vrei să crezi e problema ta, dar scrierile din ea nu au scopul de a te convinge pe tine să crezi în El.Ci ea pur şi simplu, proclamă existenţa lui Dumnezeu.
Cât despre clericii, preoţii, rabinii, fariseii, pastorii şi alţii a căror scop a fost să facă bani sau crime(Inchiziţia), îşi vor primi răsplata pentru ce au făcut.Nu vă voi convinge pe voi că există Dumnezeu, ci doar vă voi spune: există! şi sunt convins că aţi avut fiecare momente în care v-aţi gândit:"... dacă totuşi. există?"

cu respect, bismarck

| Badea_Mariana_1983 a răspuns:

Nu stiu cine esti, dar astazi nu stiu cati mai cred in religia de care tu vorbesti si nu cred, ca acea credinta in dumnezeu a oprit oameni sa se omoare intre ei.nu cred in dumnezeu dar asta nu inseamna ca omor sau urasc, ba chiar sant un om linistit iubitor si intelegator.dar nu ca am frica de dumnezeu, pentru ca sant convinsa nu exista. daca gandesti logic si esti capabil sa fi om intre oameni poti fi cu sau fara credinta in dumnezeu.sti cum spune criminalul dupa ce ucide un suflet nevinovat? ajuta ma doamne...de ce? pentru ca el crede in dumnezeu? nu stiu ce a fost acum sute de ani si sigur nici tu nu sti dar asa cum parinti parintilor tai au stiut, DUMNEZEU ESTE CEL CARE NE AJUTA.si,si,si,tu la fel mergi cu aceeasi credinta.nu am nimic cu cei care cred in dumnezeu si nu incerc sa i conving ca nu exista.si cu...sa ti bati coasa

| unul1 explică (pentru Badea_Mariana_1983):

Sunt liber cugetator dar mi se pare ca sunt critici prea mari aduse bisericii. Cu batutul coasei ma refeream la ateii care nu vor sa inteleaga si pe oamenii mai simpli crezandu-se buricul pamantului si ca ei detin adevarul absolut.