Ridici o dilemă absolut corectă despre interpretarea acelei cărţi şi primeşti răspunsuri cu citate din Biblie cu ce înţelege tipul din ele. După dacă eşti genul sincer şi-i numeşte nişte babuini se supără.
Romani 10: 2 Căci le depun mărturie că au zel pentru Dumnezeu, dar nu potrivit cunoştinţei exacte, 3 fiindcă n-au cunoscut dreptatea lui Dumnezeu, ci au căutat să şi-o stabilească pe-a lor şi astfel nu s-au supus dreptăţii lui Dumnezeu.
Matei 7:21 Nu oricine îmi zice: «Doamne, Doamne» va intra în regatul cerurilor, ci acela care face voinţa Tatălui meu care este în ceruri. 22 Mulţi îmi vor zice în ziua aceea: «Doamne, Doamne, n-am profeţit noi în numele tău, n-am scos noi demoni în numele tău şi n-am făcut noi multe lucrări de putere în numele tău?» 23 Şi totuşi, atunci le voi mărturisi: Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la mine, voi, lucrători ai nelegiuirii!
Ținînd cont de aceste versete, cum crezi, pot fi corecte mai multe confesiuni? Dacă unul afirmă că 2+2x2 este 8 altul 10, altul 4 și altul 6 - au toți dreptate? Biblia se explică singură, dar dacă se încearcă armonizarea cu tradiții, prejudecăți... se ajunge la 40 000.
Deci contează credința și faptele, dar ele trebuie să fie în conformitate cu voința lui Dumnezeu, altfel...
Dacă n-aș fi sigur n-aș practica. Nu sunt din familie de martori, deci nu e moștenită,, mai mult - eram ateu. Am devenit martor la 30 ani după ce 5 ani am analizat, studiat. Cu privire că Biblia e interpretabilă - problema nu-i în ea, chiar dacă Isus învăța mult prin pilde, sau pentru a înțelege unele profeții sau învățături e nevoie de a compara ce spun mai multe versete din cărți diferite -toate sunt cu un scop. Problema e în altă parte, adu-ți aminte de parabola cu dușmanul care seamănă neghină.
Succes.
Cand ai capul patrat si ideile in colturi, este dificil sa intelegi chiar si cele mai banale lucruri.
frato întreabă: