anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu sunt credincios, dar in biblie sunt scrise niste lucruri total absurde care nu au nici o legatura cu religia, si asta ar fi in proportie de 90%.

Pentru mine toate religile de azi fac un fel de concurenta care dintre ele au cel mai realistic prieten imaginar. Sunt singurul care gandeste asa?

42 răspunsuri:
| VelaJohnny a răspuns (pentru oprescudorin11):

Imi cer scuze, da am resentimente fata de niste caposi, am avut niste certuri cu niste membri al acelor culte pe subiecte biblice, m-am dat batut pana la urma, chestii simple, e Dumnezeu o persoana sau nu, ei sustineau ca nu e o persoana (un copac nu e o persoana, pentru ca nu are ganduri, sentimente, dorinte, constiinta etc.) si cu alcoolul, ba chiar inventeaza ca pe vremea aceea faceau vinul fara alcool straight face cata stiinta pentru timpurile acelea, ignora chiar si ca Isus a consumat vin si le-a dat si altora (minunea cu inmultirea lui). Comentariul de sus mi-a schimbat parerea in bine despre tine, si afirmam legat de pocaiti ca nu accepta ceea ce spun altii care contravine cu ceea ce inteleg ei, chiar se supara pe tine ca nu esti de acord cu ei, par indiferenti cand le arati Biblia ca asa e. Oricum scuze pentru ca te-am indispus.

| fllu07 a răspuns (pentru lpavel):

Crestin adevarat este cel care respecta porunca lui Isus consemnata in Ioan 13:34, 35.
stii ce spune acolo?

| fllu07 a răspuns:

Biblia nu interzice purtatul de bijuterii, sau de haine frumoase, elegante.

| oprescudorin11 a răspuns (pentru Inferno):

Dar e mai mult! Filozofia lui Aristotel interfereaza si chiar este initiatoarea apoi pe ea s-a bazat teologia, prin legatura cu metafizica, apoi dupa dispute se ajunge la fenomenologie, un fel de concretizare, asta ca sa facem un slalom scurt prin gandirea catorva milenii.

| ania a răspuns:

Ai citi măcar odată Biblia toată ca să vezi singur dacă e sau nu absurdă în proporţie de 90%?
Ai vorbit cu cineva a care a fost înafara timpului şi spaţiului care stie cum e energia care a cauzat universul şi care să te asigure că cei ce vorbesc cu Creatorul universului veobesc de fapt cu un preieten imaginar?

| AliGab a răspuns (pentru lpavel):

Daca omul crede intr-un scaun sau intr-un zeu inexistent, tot credincios se numeste. Daca este crestin sau nu, aici este problema. Dar si crestinii, nu sunt toti in invatatura cea buna. Insa asa cum crede sau nu crede omul, poate intr-o zi va fi mai crestin si mai credincios in sensul bun al cuvantului decat noi astia toti care ne autointitulam asa

| AliGab a răspuns (pentru Sportfreak):

Cam asa ceva? Asta suna a superstitie. Cred ca este nevoie de exemple concrete pentru a prindre credibilitate, nu doar niste lucruri pe care iti permiti sa le asociezi cu ce scrie in Biblie

| AliGab a răspuns (pentru RAY):

Omul nu s-a declarat crestin, ci credincios...este diferenta intre cele 2 cuvinte

| Kanpeki a răspuns:

Ai dreptate. Am ajuns si eu la concluzia asta de ceva vreme.

| DJSpook1 a răspuns (pentru lpavel):

Eu personal nu cred in religii, sunt facute pentru manipulare in masa, eu cred in D-zeu, dar nu cred tot ce e scris in biblie? Daca o sa ma duc la dracu in iad de ce sa ma chinuie daca am facut ce vrea el? In lumea sunt foarte multe biblii, care ar fi acea adevarata? Si cine a spus ca biblia e in totalitate adevarata, eu nu cred in Dumnezeu care pedepseste, daca e asa, vreau sa ma trimita in iad, eu cred ca Dumnezeu nu pedepseste si nu o sa ne trimita in iad pentru ca zice in biblie ca El ne iubeste. De ce sa ma duc la Biserica? Pentru ca vrea nu stiu care Patriarh ca e bine? Eu cred in el fara sa merg la biserica si nu cred in biblie, au fost mai multe biblii de ce s-au ales numai 4 biblii, daca traduci dintr-o limba in alta se pierd multe informatii. Este imposibil sa respectam regulile care spun sa nu furam, sa omoram etc., si cum sa ii ceri asa ceva unui om? E imposibil, inseamna ca toti oameni sunt pacatosi si toti vom ajunge in iad, da sunt de acord sa nu fur, omor etc, dar e imposibil sa ii spui la un om sa respecte aceste reguli, deci daca ar fi asa cum scrie in biblie toti ar trebui sa mergem in iad.

| lpavel a răspuns (pentru DJSpook1):

De aceia Isus a dat puterea preotilor sa poata ierta pacatele! Deci cei care se vor spovedi si nu vor muri cu pacat de moarte acele persoane NU vor merge in iad! Daca ai fi mers la biserica ai fi stiut asta! Tu zici ca crezi in Dumnezeu dar nu asculti de EL sau mai exact EL n-ar fi dat astfel de porunci big grin Tu gandesti ca un om sau mai exact ca un pusti big grin Dumnezeu a dat acele porunci de asta sa fi sigur, ca le tii sau nu e treaba ta happy

| IonNicolae a răspuns:

Biblia este o carte scrisa de un grup de omuleti al caror vis era sa prosteasca lumea, au reusit... Biblia e plina de astfel de contraziceri, daca ai sanatatea mintala integra fi sigur ca nu o vei intelege.