Printre altele da, dar este cea mai mică problema pe lângă celelalte renunţări, „trădări" şi îndepărtări. Da, reprezintă şi o trădare a credinţei părinţilor tăi, a neamului tău de zeci şi zeci de generaţii, dar mai mult, auzi ce spune Hristos:
„Căci ne-am făcut PĂRTAŞI AI LUI HRISTOS, NUMAI DACĂ vom păstra temeinic, până la urmă, începutul stării noastre întru El" (Evrei 3, 14). Care este acest început al stării întru El? Vreun cult apărut târziu, după o istorie de aproape 2000 de ani a BISERICII?
Efeseni 4, 4:,, Este un trup şi un Duh, precum şi chemaţi aţi fost la o singură nădejde a chemării voastre;"
Efeseni 4, 5:,, Este un Domn, O CREDINŢĂ, UN BOTEZ," (O SINGURĂ CREDINŢĂ, UN SINGUR BOTEZ)
I Corinteni 3, 11: „Căci NIMENI nu poate pune altă TEMELIE (BISERICA cea UNA cu transmiterea harului mântuirii), decât cea pusă, care este Iisus Hristos."
I Corinteni 1, 13,, Oare s-a împărţit Hristos? Nu cumva s-a răstignit Pavel pentru voi? Sau fost-aţi botezaţi în numele lui Pavel?"
Fapte 20, 28: Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca SĂ PĂSTRAŢI BISERICA (sg.) lui DUMNEZEU, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.
Şi nu te lăsa influenţat, există multe dovezi, şi din Scriptură, şi din afara ei, din care vedem că la început creştinii îşi botezau copiii:
Origene ( 185 - 254 d.Hr!) spune: „Biserica a primit de la apostoli tradiţia de a împărtăşi şi pruncilor botezul"
Irineu de Lyon (130-202!): "Iisus a venit să mântuiască prin Sine pe toţi, adică pe cei ce se renasc printr-însul pentru Dumnezeu: pe copii pe tineri şi pe bătrâni"
In fata Domnului nu etse importanta religia, si doar credinta.
botezu trebuie facut cand esti constient de tine, nu ca ortodoxi cand is mici.
Poti sa te botezi oriunde....numa sa vrei asta.
Eu unul cred ca Dumnezeu nu te intreaba ce religie ai avut dar zic eu ca ar fi mai fericit din punctul meu de vedere daca noi am avea religia pe care el a creat-o, el incearca sa ne aduca pe calea ce-a dreapta insa doar noi putem sa hotaram ce vom face daca in lumea asta te distrezi facand pacate cam cat ar trai un om in jur de 85 de ani te bucuri dar apoi este posibil sa stai cu diavolul mi de ani si sa fi chinuit eu unul incerc sa am si bucuri dar nici sa exagerez nu fac pacate care pot duce la IAD incerc sa urmez calea Duhului Sfant si dupa ce voi mori sa am o vesnicie fericita
În Noul Testament, Fiul lui Dumnezeu vorbeşte insistent, aproape "obsesiv" de o singură Biserică, numai Una (,, seriozitatea" afirmaţiilor Sale se leagă de faptul că ŞI-A DAT VIAŢA PENTRU EA -Fapte 20, 28): Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17...
Biserica a fost întemeiată de Mântuitorul Hristos ca,, organism viu" alături de care El va fi până la,, sfârşitul veacului"(Matei 28, 20) pentru mântuirea oamenilor. Deci dintre miile de culte existente, aşa-zise "biserici", sigur una, şi numai una, este acea Biserică la care se referă Noul Testament (referire clară şi transparentă la singularitatea ei)!
Este esenţial să nu te desparţi de ea, pentru că Hristos a lăsat transmiterea harului mântuitor doar BISERICII Sale (Una singură)!
În Biserica Ortodoxă totul a rămas neschimbat... chiar şi permanenta actualizare a avertismentelor pe care oamenii le-au primit în vederea fidelizării, corectării sau evaluării,, prezenţei" lor în Biserică (Timotei 5, 17, I Tim. 5, 19, Tim. 5, 22; I Tim. 3, 6, I Petru 5, 1-2, Fapte 20, 28, I Tim. 4, 14, Matei 18, 6);
Religia revelată, cea prin care Divinitatea Şi-a transmis mesajul Său este una singură, aşa cum şi Dumnezeu este Unul. În mod logic El a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, în însăşi esenţa divinităţii (lucru care este de neconceput), dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclude pe celelalte…
Există mai multe credinţe sau religii, dar, în mod logic, pentru că Dumnezeu este Unul, El fiind corect şi sincer, atunci şi mesajul Său este unul singur, şi "credinţa autentică" este tot una singură, fără dezinformare, fără contradicţii, fără variante aleatorii...
Multiplele variante false au „drepturi de autor", dar acestea aparţin oamenilor, fără a avea vreo autoritate divină!
Dumnezeu nu se contrazice în Sine Însuşi nici măcar printr-o idee. Altfel, nu ar mai fi Dumnezeu!
Există multe doctrine religioase cu învăţături diferite şi contradictorii. Deşi în lume există câteva mii sau zeci de mii de variante, numai Una dintre ele Îl are pe Dumnezeu ca autor!
Aşa cum Dumnezeu este Unul singur, la fel şi credinţa revelată este una singură (suma de principii clare, care nu se contrazic şi nu se confundă reciproc, care nu se interpretează aleatoriu).
Am vazut ca sunteti bine informat si va pricepeti dar eu chiar vreau sa va intreb : in cele spuse mai sus are dreptate acel om care mi-a spus ca daca ma botez din nou in alt cult e pacat pentru ca in acest fel tradez credinta parintilor mei, nu-i cinstesc cum se cuvine iar asta e un mare pacat?
- Respectarea aparentă a câtorva principii (superficiale în comparaţie cu altele) în anumite culte, poate fi foarte uşor alimentată constant de satisfacţia mândriei lor, de orgoliul specific oricărui grup minoritar (cu totul altfel s-ar comporta dacă ar fi majoritari!) sau, de diferite constrângeri şi avertizări cu excluderea din comunitate (care funcţionează de altfel foarte bine)!
- Tu spui ca "un anumit cult respecta mai mult decât altul etica crestina". Trebuie să faci însă diferenţa, pe de o parte între oamenii din cultul respectiv (libertăţile lor) şi, pe de altă parte, învăţăturile cultului respectiv. Ca să poţi eticheta UN CULT, ca fiind mai bun sau mai puţin bun, trebuie să ai în vedere ÎNVĂŢĂTURILE CULTULUI şi nu „materialul clientului".
- Sunt unii care afirmă că este prea multă libertate în Ortodoxie... Dar oare nu LIBERTATEA este cuvântul de ordine din Noul Testament? Oare nu libertatea responsabilă a omului este motivul „discreţiei" absolute a „prezenţei" lui Dumnezeu în raport cu umanitatea (discreţie din cauza căreia mulţi nici nu cred în Dumnezeu)?
Ce relevanţă pentru meritele personale ar mai avea atunci faptele morale ale unui om, dacă acestea s-ar baza pe constrângere(oricât de „subtilă" ar fi), pe teama de a fi exclus din comunitate (aşa cum se întâmplă în toate cultele neoprotestante), şi nu pe libertatea omului?
E bine sa ai incredere in judecata parintilor tai.si in egamantul nasului tau care s-a lepadat de satana, in numele tau de trei ori la botez. daca vrei alt botez nu ritualul conteaza cat, renuntarea la pacat si a e naste din nou.adica sa nu mai pacatuiesti.atunci vei fi un om nou schimbat total, botezat cu foc si duh sfant.
Suflete drag, faci botezul cand esti constient de bine si rau si sa iL urmezi pe Isus.
Da? Atunci nu cumva se vor duce in iad pentru ca au pacatul stramosesc?
Si Isus de ce a venit sa moara pentru tine? ''Copii sa nu plateasca pentru pacatele parintilor' si nici parinti pentru pacatele copiilor'', nu exista pacat stramosesc, de aceea a venit Isus si a murit, sa te nasti curat, un copil nu are pacate pana nu este constient de el, de aceea si isus zice ''lasati copii sa vine la mine'' ''caci imparatia cerurilor este pentru cei ca ei''
Iar apari cu prostii?
Toate sunt la fel de bune == mai corect la fel de rele == că au la bază același creștinism, cu aceleași prostii.
Cea mai mare prostie anti dumnezeiască din creștinism, este bazaconia cu falsul păcat Adamic. //( păcatul dorinței de a vrea să cunoști, și de a nu vrea să rămâi prost și necunoscător. )
„ Religia creștină, cu falsul păcat adamic, a fost și este și acum, un mijloc de manevrare și de îndobitocire, al oamenilor, ( de anihilare a opiniilor individuale) și de ținere a acestora sub ascultarea „Cezarilor" vremelnici, --dă cezarului ce este al cezarului & întoarce și celălalt obraz, & ferice de cei săraci cu duhul etc----.
Și că pe oricare dintre ramurile sale creștinismul este o religie incorectă, o aiureală, ce trebuie combătută că Dumnezeu, de fapt, ne vrea învățând și cunoscând și cunoscători și creatori & creativi, și că a pune problema că este un păcat să vrei să cunoști este o invenție a popilor / a castei parazitare a prelaților, care îi voiau pe oameni proști și necunoscători tocmai spre a îi putea parazita cât mai eficient, pe oameni, cu totul contrară voinței adevărate a lui Dumnezeu.
Trebuie să lămurim care este treaba cu păcatul adamic.
Câți oameni fac invenții și inovații? --(Acum au făcut un haos din acești termeni, anterior invenția era noutate absolută pe plan mondial și inovația noutate pe plan național.)---
Cei care fac invenții și inovații primesc și premii.
Toți acești oameni fac ceva creativ. Toți ăștia crează.
Câți dintre ăștia sunt creștini?
Jumătate sau mai puțini.
Toți oamenii independent de apartenența religioasă crează sau explicat altfel au fost hărăziți de Dumnezeul Creator cu capacitatea de a crea indiferent de apartenența la o religie sau alta, sau dacă sunt atei.
În rezumat Dumnezeul Creator i-a hărăzit pe toți oamenii cu „harul creației", indiferent dacă cred în vreo religie sau alta sau dacă sunt atei.
Pentru mai multe citește acest material :
" _____________( Păcatul Non Creației. ) _______________
Sunt și alte tipuri de păcate, despre care preotul nu îți va vorbii.
Mă refer la păcatul non creației, care în spate are alte serii întregi de forme de păcătuire.
Nu este nici momentul și nici locul să abordez probleme serioase privind păcatul non creației.
( Păcatul Non Creației cunoscut de foarte mulți, ar cam, lăsa muritori de foame, peste 90% din prelații, de pe planeta asta, care predică religii (incomplete), unde nici nu se vorbește explicit, despre păcatul non creației.)
Și religia trebuie înțeleasă ca ceva, care trebuie perfecționat și îmbunătățit mereu / în permanență, în funcție de nivelul de cunoaștere al Omenirii.
Toți oamenii independent de religia în care cred, au fost hărăziți de Creator cu „harul creației".
Evident că nu de idiot ce, este Creatorul i-a hărăzit, pe oameni cu harul Creației.
Ci pentru că oamenii trebuie să creeze, fiecare după puterile și capacitățile sale.
Extinzând raționamentul cu Creatorul ne idiot, putem pune problema obligației oamenilor de a crea și chiar despre păcatul non creației.
Pentru că fiecare om are datoria și obligația creației.
Deci ca după puterile sale să pună cărămiduțele lui la edificiul abstract de cunoaștere, progres și prosperitate al omenirii.
Ai obligația / datoria creație, ai obligația ( încă nescrisă în cărțile religioase, ale religiilor incomplete,) de a așeza cărămiduțele tale, după puterile tale individuale, la maiestosul edificiu abstract, dar necesar, cel de prosperitate și progres al Umanității.
Dacă careva ți-ar fi predicat din evanghelia creației, ( care nu apare ca evanghelie explicită în nici o religie incompletă ), ai fi înțeles că ai obligația creației.
Deci ai datoria să trăiești, să înveți permanent și pe parcursul vieții tale să pui și tu, după puterile tale, cărămiduțele tale, la edificiul abstract de progres și de prosperitate al Omenirii.
Că nu de cretin, ce este, Dumnezeul Creator, te-a hărăzit și pe tine, cu harul creației, așa cum a hărăzit, pe toți oamenii indiferent că sunt creștini, necreștini, sau atei, cu harul creației, și cu capacitatea de a crea.
Nu ai știut, că ai obligația / datoria creației, dar acum știi!
Ăsta este rostu vieții tale, să creezi pentru a așeza și tu cărămiduțele tale, după puterile și după capacitatea ta, la impozantul edificiu de cunoaștere, creație, progres și prosperitate al Umanității.
Asta este calea cea adevărată, ăsta este drumul de urmat, în rest nu sunt decât vorbe.
Te-am ajutat, prin ceia că ți-am indicat drumul pe care TU trebuie să mergi, ți-am indicat și motivația de a trăii.
Păcatul non creației este un păcat grav.
Caută să nu păcătuiești, prin non creație.
Sunt evident și multe alte păcate, despre care se mai vorbește în / prin diverse religii.
A păcătui înseamnă de fapt,/ în realitate, a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar, asupra a ce are suflet.
Chestia drăguță este că și ne viul are suflet.
Dacă acceptăm că și ne viul are suflet, aspectele legate de ecologie și de valorificarea energiilor neconvenționale capătă niște valențe filozofico- religioase teribil de interesante, în acest context.
Și evident o altă justificare și ar necesita o altă abordare la nivelul acțiunilor și non acțiunilor umane.
O dovadă concludentă a faptului că ne viul are suflet este memoria apei.
Caută pe net despre memoria apei.
Ar fi cam aiurea să afirmi că apa este vie și este o ființă dar apa are memorie... și în context putem vorbi deci și despre sufletul ne viului.
Merită să vezi neapărat cu ochii tăi filmele astea :
http://www.youtube.com/watch?v=cmp6MgrPb24
http://www.youtube.com/watch?v=cxROTKBW4hU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=e8d-RbtD0uU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ElFJLKG22nE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TBB6V8Vhbkg&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=o4XuNSZ1tZA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TURwuGkaFTU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=TSPjlhT0yEM&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=FxtvBs4KNrI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=9RkwWJCyFYE&feature=related
Sunt și altele dar mai mici.
Într-un asemenea context ecologia capătă dimensiuni religioase foarte clare.
Nu trebuie să ardem aiurea combustibilii fosili ci numai să îi chimizăm, și trebuie să ne ocupăm, noi oamenii, foarte serios de valorificarea energiilor neconvenționale deci fără să stricăm natura:
Ideea este că trebuie să demonstrăm / să probăm iubire pentru tot ce are suflet.
Caută să nu păcătuiești în general.
Că păcatele nu au iertare.
Sunt și religii mincinoase, care vorbesc despre iertarea păcatelor.
( Nu există burete pentru șters /spălat păcatele/radieră pentru șters păcatele, iar dacă vrei să cumperi „ indulgențe",, este ca și cum ai arunca banii la gunoi".
Păcatele pot fi contrabalansate parțial, cu fapte și gânduri „ suplimentar voluntar bune". )
Iar păcatele tale vor atârna ca niște pietre de moară în toate planurile existențiale, prin care va trece sufletul (și spiritul ) tău, în existențele tale ulterioare.
Tot păcatele tale vor implica / vor genera o predestinare mizerabilă, în toate existențele tale ulterioare, cu trup material.
Păcatul non creației, este o formă particulară de păcătuire, specifică numai ființelor, care au fost hărăzite / dăruite/ cadorisite de Creator cu capacitatea de a crea.
Nu am spus că trebuie să faci neapărat, statui ca Michelangelo, picturi ca Rafael sau ca Leonardo sau lucruri de astea, cu totul ieșite din comun.
Am spus numai de cărămiduțele tale, după puterile și capacitățile tale.
Dacă vei lucra într-un domeniu tehnic sau științific și vei face o descoperire epocală cu atât mai bine.
După ce vei face asta, vei putea spune spune : „astea sunt cărămiduțele, puse de mine ", și vei avea o mulțumire a ceva bine făcut.
Dumnezeu vine de la latinescul Dominus Deus /
/ Șeful/stăpânul zeilor.
Am voie să îi spun, despre o Divinitate de Ordin Suprem al Întregului Univers?
Aceasta în condițiile în care am definit, ca fiind Univers suma a tot cea ce există.
În aceste condiții cea ce alții denumesc Universuri capătă denumirea de porțiuni, zone de Univers.
Sub aspect terminologic nu mai putem să mai vorbim de universuri paralele ci vorbim de zone de univers în care au loc fenomene similare.
Nu mai vorbim de expansiunea universului ci de modificări de poziție relativă a unor ansambluri de corpuri, în cadrul aceluiași univers etc. ////
Cred că a apus epoca filozofiilor religioase statice, declarate mincinos, că sunt de sorginte divinică, în favoarea filozofiilor religioase dinamice, permanent perfectibile, în funcție de gradul de cunoaștere al Umanității.
///// Ideea este să nu păcătuiești la modul general și să nu păcătuiești în particular cu Păcatul Non Creație, că în măreția sa Creatorul, (în speță Divinitatea de Ordin Suprem al Universului,) i-a hărăzit pe toți oamenii, independent de apartenența la o religie sau alta, sau non apartenenta la o religie sau alta,
( că și ateism-ele sunt tot ca niște religii, dar cu panteon divinic vid (= zero zeități bune ) și simultan cu panteon malefic vid (= zero zeități rele )
)
cu cu harul creației.
Și nu a făcut-o de prost ce este!
Îți recomand să citești Istoria credințelor și ideilor religioase carte în trei volume de Mircea Eliade și "Filozofia esoterica a Indiei " Autor: CHATTERJI C. J. (Format: 13 x 20 cm număr de pagini: 144 )
Poate misiunea ta, sau rolul tău pe acest Pământ, ar putea să fie, să pui și tu cărămiduțele tale, la imensul edificiu imaterial, de prosperitate, progres și cunoaștere al Umanității!
Ce a ce ți-am spus eu : să creezi, să nu păcătuiești și să dovedești iubire sunt corecte și în situația limită de panteon divinic vid & simultan de panteon malefic vid.
Deci chiar dacă nu există nici un fel de Dumnezeu, astea rămân valabile oricum."
Nu este un material foarte bine elaborat, dar nici nu este foarte prost scris.
A vorbii de păcatul " de a vrea să cunoști" este ceva împotriva voinței reale a Creatorului!
Asta cu falsul păcatul Adamic, păcatul dorinței de a vrea să cunoști, este o minciună tipică castei parazitare a prelaților, care îi voiau pe oameni proști și necunoscători tocmai spre a îi putea parazita cât mai eficient, pe oameni.
În consecință nu există la modul real, nici un fel de păcat adamic, asta fiind o mare minciună inventată de prelați că Dumnezeu ne vrea învățând, cunoscând și creatori, că altfel nu hărăzea specia oameni cu capacitatea de a creea.
În consecință ca membru al speciei oameni, trebuie să păcătuiești cât mai puțin, să demonstrezi / probezi iubire față de cea ce are suflet, și să creezi -- existând etapele învățare, cunoaștere și creație---.
Din creștinism trebuie reținut numai ce este bun : că nu trebuie să furi, că nu trebuie să omori, etc,
iar nenumăratele prostii din creștinism, trebuie aruncate la gunoi."
În acest material se face precizarea că :
„ A păcătui înseamnă de fapt,/ în realitate, a face rău cu gândul sau cu fapta, voluntar sau involuntar, asupra a ce are suflet."
Buna atrebare!
este adevarat ca trebuie sa cinstesti si sati iubesti parinti, asa scrie an biblie.
Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, pentru ca sa ti se lungeasca zilele in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau. (Exod.20:12)
Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta, cum ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau, ca sa ai zile multe si sa fii fericit in tara pe care ti-o da Domnul Dumnezeul tau. (Deut.5:16)
dar asta nu an ca trebuie sa calci principile Bibliei daca si Parinti tai fac la fel,
este drept ca schimbarea religiei nu te mantuieste, si ca poti sa fi credincios indiferent de cultul din care faci parte, dar asta nu anseamna ca poti calca an picioare poruncile si sfaturile date de Dumnezeu an biblie fiind crestin cu adevarat.
de exemplu:Mulsumani nu cred an biblie iei au anlocuit biblia cu coranul o carte care este ampotriva lui Dumnezeu, daca tu te nasteai Mulsuman terebuia sa ramai Mulsuman doar ca sati dovedesti cinstea ta fata de parinti? ai prins ideea?
dac crezi an biblie trebuie sa faci asa cum scrie daca vrei sa fi un bun crestin,
an an cela4 evanghelii Isus a lasat un exemplu cum trebuie sa fie omul Botezat.
sa citim,
Cat despre mine, eu va botez cu apa, spre pocainta; dar Cel ce vine dupa mine este mai puternic decat mine, si eu nu sunt vrednic sa-I duc incaltamintea. El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc. (Mat.3:11)
Ioan, drept raspuns, a zis tuturor: "Cat despre mine, eu va botez cu apa; dar vine Acela care este mai puternic decat mine si caruia eu nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua incaltamintei. El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc. (Luc.3:16)
trebuie sa iei tu hotarare pentru Botez nu alti si mai ales cand tu nu stiai nimic de asta doar ai aflat.
Ioan a botezat oameni Maturi nu prunci.
Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit. (Marc.16:16)
Tu alegi!
OctavianDanielMaria întreabă: