| AlexanderHamilton a întrebat:

Eu sunt un Ateu convins, nimic nu poate schimba asta, dar vreau sa va pun niste intrebari voua, crestinilor convinsi care credeti tot din biblie - sunt documentat in religia crestina, am citit ambele testamente, iar dupa citirea acestor testamente am devenit Ateu, nu am putut crede ca "tatal a tot creator" ar putea sa isi ucida copii cu atata brutalitate, fara mila ( asta pentru a clarifica motivele pentru care sunt Ateu, stiu sigur ca se vor intreba in comentarii )
Intrebarile sunt urmatoarele : 1. Cum am zis si mai sus, cum puteti avea incredere, cum puteti sa iubiti o asemenea fiinta care si-a ucis propii copii, inecandu-i sau ucigandu-i in moduri brutale. Care a ucis copiii egiptului cand a trimis bolile pe pamant, niste copii care erau absolut incocenti, singurul lor pacat era faptul ca "se nascusera sub calauzinta altei religii, altui zeu". Mi se pare absolut dezgustator.
2. In vechiul testament daca o femeie era violata de un barbat, acea femeie trebuia sa isi marite violatorul, ce parere aveti de faptul ca Dumnezeu e ok cu violul?
3. Ce credeti despre "oribilul" Lucifer? Toti il considerati cel care va aduce in iad, cel care va tortureaza in iad, cel care transmite raul, dar asta arata faptul ca nu v-ati citit propria biblie. Lucifer e un detinut, am putea spune mai special, al iadului. Nu este cel care tortureaza, mai degraba este torturat.
4. Cum vi se pare faptul ca Dumnezeu a ales ca voi sa purtati "pacatul omenesc" - "pacatul" fiind ca primii oameni au mancat dintr-un mar, DINTR-UN MAR OAMENI BUNI, Dumnezeu a considerat "pai, cam asta le-a fost, fara sansa a doua, mi-au mancat UN SINGUR MAR", iar din faptul ca cineva a mancat un mar amarat voi trebuie sa purtati acest "pacat".
5. Daca Dumnezeu vede totul, viitorul, trecutul, prezentul si a creat tot, nu inseamna ca el a stiut ce se va intampla cand l-a creat pe satana? Si nu numai ca l-a creat pe satana, a creat si toate bolile : cancer, sida, hiv, tuberculoza, hepatita, ( Lucifer nu e mentionat nicaieri in bibible sau oriunde in documentele sfinte sa poata sa creeze absolut nimic, deci el nu putea crea bolile ), de asemenea sa zicem ca "lucifer cauzeaza toate relele de pe pamant" - ceea ce nu face, nu exista - atunci de ce nu poate Dumnezeu sa fie taticul nostru cel bun si sa opreasca aceste relele?
6. Cum va simtiti ca NIMENI nu v-a cerut acordul de a devenit Crestini sau de a deveni botezat?
7. Stiati ca Iisus nu s-a nascut pe 25 Decembrie si ca Sarbatoarea Crestina pe care noi o sarbatorim este de fapt furata de la Sectele Pagane?
8. Ati observat ca in ziua de azi oameni se roaga la popa, la biserica - idolizandu-i pe acestia - nu la Dumnezeu in propiul sens al cuvantului? Lucru care poate sa fie facut acasa, nu la Biserica.

Cam atat momentan. Pastrati decenta.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
32 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru AlexanderHamilton):

Mai za-lup cand vorbesti de lumina si de intunerec,si zici ca ai cetit biblia, te gandesti doar ca, cine are o lumina, si o ridica sus, intunerecul se va risipi de la sine.deasemeni,este scris asa cum bine stii; cine are lumina, nu o ascunde sub oboroc, ci o ridica sa o vada toti cei din intunerec si sa o urmeze.Acuma intelepciunea omeneasca poate fi considerata lumina in masura in care slujeste tuturor din toate punctele de vedere, perntru ca omul sa nu mai simta nici un gol, dar deplinatatea vine si in duh, fiindca daca citesti eclesiastul o sa dai de un cautator al adevarului absolut care incepe asa; Desertaciune. 2 O, deşertăciune* a deşertăciunilor, zice Eclesiastul, o deşertăciune a deşertăciunilor! Totul** este deşertăciune.Si bineinteles urmeaza celelalte toate si bag sama ca nu era un prost acel om.tu vrei raspunsuri de la un OM.eclesiastul a fost un om,si raspunde genului asta de intrebari.Ce pot eu sa-ti spun este ca m-am convins singur studiind biblia,ca acel ce cauta pietre de poticnire in biblie le va gasi fiindca asta cauta. daca se impiedeca de una doua, si merge inainte, probabil va da de lumina. Daca nu va da de lumina, va bajbai vesnic, fiindca este scris; Viata vesnica este aceasta; ca omul sa adune cunostinta despre tine si despre cel pe care tu l-ai trimes.Asta e viata, cale, si adevar.Indoielile si contradictiile fiecare si le rezolva,fiindca si eu le-am avut si le mai am si merg inainte cu Dumnezeu, si ma bucur ca si alti oameni au un Dumnezeu, indiferent care, fiindca nu voiesc sa am dea face cu un om fara de nici un Dumnezeu, fiindca OMUL e o fiara cruda si periculoasa.Foarte periculoasa.

| AlexanderHamilton explică (pentru anonim_4396):

Interesante cuvinte...chiar daca nu sunt raspunsuri la intrebari, sunt foarte interesante. Multumesc.