Mai za-lup cand vorbesti de lumina si de intunerec,si zici ca ai cetit biblia, te gandesti doar ca, cine are o lumina, si o ridica sus, intunerecul se va risipi de la sine.deasemeni,este scris asa cum bine stii; cine are lumina, nu o ascunde sub oboroc, ci o ridica sa o vada toti cei din intunerec si sa o urmeze.Acuma intelepciunea omeneasca poate fi considerata lumina in masura in care slujeste tuturor din toate punctele de vedere, perntru ca omul sa nu mai simta nici un gol, dar deplinatatea vine si in duh, fiindca daca citesti eclesiastul o sa dai de un cautator al adevarului absolut care incepe asa; Desertaciune. 2 O, deşertăciune* a deşertăciunilor, zice Eclesiastul, o deşertăciune a deşertăciunilor! Totul** este deşertăciune.Si bineinteles urmeaza celelalte toate si bag sama ca nu era un prost acel om.tu vrei raspunsuri de la un OM.eclesiastul a fost un om,si raspunde genului asta de intrebari.Ce pot eu sa-ti spun este ca m-am convins singur studiind biblia,ca acel ce cauta pietre de poticnire in biblie le va gasi fiindca asta cauta. daca se impiedeca de una doua, si merge inainte, probabil va da de lumina. Daca nu va da de lumina, va bajbai vesnic, fiindca este scris; Viata vesnica este aceasta; ca omul sa adune cunostinta despre tine si despre cel pe care tu l-ai trimes.Asta e viata, cale, si adevar.Indoielile si contradictiile fiecare si le rezolva,fiindca si eu le-am avut si le mai am si merg inainte cu Dumnezeu, si ma bucur ca si alti oameni au un Dumnezeu, indiferent care, fiindca nu voiesc sa am dea face cu un om fara de nici un Dumnezeu, fiindca OMUL e o fiara cruda si periculoasa.Foarte periculoasa.
Interesante cuvinte...chiar daca nu sunt raspunsuri la intrebari, sunt foarte interesante. Multumesc.
DeProfundis99 întreabă: