| MosquitoFrau a întrebat:

Eu tot nu vad diferenta intre satanismul traditional si cel spiritual, poate ma ajutati voi.

9 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Oricum e, Satan este in spatele chiar si a acestei lumi. 1ioan5:19

| Moisie a răspuns:

Satanismul traditional este acela inventat de ungurul Levay, (LaVey)
Iar satanismul spiritual este de fapt crestinismul care il slaveste pe "dumnezeul" vacului acesta, adica pe Satan!

| MosquitoFrau explică (pentru Moisie):

Gresesti. Poate nu stiu diferenta intre cele doua, dar stiu ca ele nu au nici o legatura cu Satanismul Laveyian. Asta este alta categorie, in fine...

| Moisie a răspuns (pentru MosquitoFrau):

Poate ca pare ca gresesc, dar totusi au o mica legatura, si anume Satanismul Laveyan se inchina unui personaj fictiv numit Satan, in timp ce crestinii se inchina "dumnezeului veacului acesta" care este intr-adevar Satan!
Sau nu ai curajul sa cercetezi aceasta problema in Biblie, de ex, in Tesaloniceni 2.4

| anonim_4396 a răspuns (pentru Moisie):

Satanismul Traditional este "Inchinarea la Diavol".Din cele mai vechi timpuri a existat acest tip de Satanism, un exemplu fiind cultul " Our Lady of Endor ". Satanismul creat de LaVey este Satanismul LaVeyan...

| Al_Ella_1986_HVKt a răspuns (pentru Moisie):

Esti prost informat. Satanismul spiritual nu are nici o treaba cu crestinismul. Crestinismul este un program si satanismul spiritual este o religie!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Satanismul spiritual este satanismul creat de Maxine Dietric cu precadere spre neo-nazism si sustine ca Satan e extraterestru si se afla in Orion.
www.bucurialuisatan.com
Satanismul traditional il vede pe satan ca creatorul universului sau ceva de genu.
www.flacaraneagra.ro/

| Oleg20 a răspuns:

Ştim că provenim de la Dumnezeu, dar întreaga lume zace în puterea celui rău.

| VictorMihail1990 a răspuns:

Observ ca "anonim " a facut o greseala majora. De ce? Satanismul spiritual / theistic / traditional este acelasi lucru. Nu sugerez nici siteul BUCURIA LUI SATAN si nici FLACARA neagra. In primul rand, Flacara neagra are ca principiu o organizare numita O9A, care nu are nici o treaba cu Satanismul, este un fel de nazism, ei se folosesc de denumirea " satanism " pentru ca incurajeaza aplicarea in crime. BLS este o incercare esuata, din punctul meu de vedere. Ei il vad pe Satan ca fiind un extraterestru si promoveaza nazismul spunand ca " OH, vai, dar Satan a spus ca toti suntem nazisti ". Nu te lua dupa un site, descopera adevarul singur. Singurele lucruri folositoare de pe Bucuria lui Satan sunt meditatiile, ritualurile, si restul vei afla singur. Satanismul reprezinta libertatea, Satan fiind un indrumator, un prieten, il poti considera ca un tata.