Din punctul meu de vedere nu conteaza "cine castiga" deoarece toti oamenii de tragem din acelasi lucru
E mai castigat ala care crede in fortele propii pentru cae un bun pe care te poti baza
Este clar ca suntem creati de Dumnezeu.Este nevoie de mai multa credinta ca sa poti crede ca din nimic a avut loc o explozie, si a aparut acest sistem atat de perfect care functioneaza cu precizia unui ceasornic.De ce nu mai apar si astazi? Si pentru a demonstra teoria evolutiei, iti trebuie credinta.Trebuie sa crezi ca exista undeva aceea veriga, dar nu este inca descoperita.Tot crestinii au dreptate. Dumnezeu a creat tot ceea ce se vede.El este Creatorul,este o fiinta net superioara, atotputernica, deosebit de inteligenta.
Deschide ochii si priveste la creatia lui Dumnezeu.Cauta-L si Il vei gasi! Este imposibil ca acest sistem care functioneaza cu precizia unui ceasornic,intr-un echilibru perfect,daca pamantul s-ar afla cu putin mai aproape de soare,pe el nu ar putea sa existe viata.
Exista o diferenta intre a dovedi o afirmatie si a accepta o afirmatie. Poate ca as reusi sa iti demonstrez ca crestinismul este adevarat, dincolo de orice indoiala rezonabila, dar numai tu poti alege sa il accepti.Te rog sa iti pui aceasta intrebare daca ai deschiderea sa-l accepti.Eu cred ca impotrivirea ta fata de crestinism este emotionala sau volitionara, nu doar intelectuala.
Dumnezeu a asigurat viata in viata aceasta suficiente dovezi pentru a convinge pe cine vrea sa creada, dar a lasat totodata si unele ambiguitati ca sa nu-l forteze pe cel ce nu vrea sa creada.In felul acesta Dumnezeu ne da ocazia fie sa Il iubim, fie sa Il respingem.De fapt scopul acestei vieti este ca sa luam o decizie fara sa fim constransi.
Dar de ce te simti jignit domnule maimuta?
Mai castigati sunt cei creati de Dumnezeu. Mai castigati sunt aceia care se aseamana cu Creatorul Sau si app oala de noapte e creata din plastic nu din noroi.probabil voiai sa faci referire la oalele de lut
A existat un Creator, candva.Dar aici intra in ecuatie timpul, care este peste puterea de intelegere a miliarde si miliarde de generatii de oameni.Candva asta poate sa fie si acum 13 miliarde de ani, si acum 43857934958723960 miiliarde de ani.Nu prea mi se pare demonstrabila teoria vidului din care se creeaza orice,pentru ca vidul acela e de fapt antimaterie,care e principala componenta a gaurilor negre si gaurilor de vierme.Iar dintr-o gaura neagra nu se poate naste absolut nimic, ci se poate anula ceva inauntrul ei, cum ar fi materia.Creatorul acela a avut la dispozitie doua chestii: un electron si un pozitron,care anulandu-se unul pe altul, creeaza suficienta energie pentru a crea din nimic suficiente universuri, incat mintea umana sa nu patrunda mai departe de teoria lor.Omul este creat perfect,si cum a zis si Newton,Soarele este la o distanta ideala,campul magnetic al Pamantului are nivelul optim,atmosfera,campul de ozon,la fel,omul este perfect creat fizic in majoritatea covarsitoare a cazurilor.Dar nu un nene barbos,din ceruri, imatur, ar fi putut sa faca astea.Eu tind din ce in ce mai mult sa cred ca suntem creatia unor extraterestri/forme de viata foarte inteligente.Ideea cu Dumnezeu e cu totul gresita, si nu iti trebuie decat un singur cuvant ca sa iti dai seama de asta: Roswell. Daca noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, ei dupa a cui chip si asemanare or fi facuti? Mai stii...In plus,Biblia isi pierde din inteles din chiar a doua pagina,pentru ca Duhul Sfant nu este material,iar in timpul Genezei nu exista niciun Iisus, dar cu toate astea, se spune prin primele versete:''...sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra''. Biblia greseste.La fel si evolutionismul,deoarece lipseste acea veriga(sau mai multe,de ce nu) care sa tina in picioare evolutionismul.O teorie interesanta e cea cu materia expansionista,parca a lui Mendeleev era. Daca noi de fapt nu existam,si suntem un fel de avatare ale unor creaturi din universuri paralele? Si ca informatie, nu urmaresc Fringe, deci teoria asta e izvorata din strafundurile mintii mele. Universul seamana izbitor la alcatuire cu un neuron.Si cand te gandesti la puterea de creatie interioara a omului te loveste.Omul,cand baga celebrul CE-AR FI DACA, creeaza un univers bazat pe acea intrebarea si pe acea posibilitate, si creem zilnic vreo 10-15 universuri, le modelam. Mintea e cea mai importanta forma prin care se poate crea ceva.Noi suntem creatia interioara a ceva.Nici creationistii, nici evolutionistii nu au dreptate, nici macar in proportie de 25 %. Visatorii FTW!
Eram sigur ca temele astea credincioase sunt cele mai ravnite in ziua de azi.nu trebuie sa te intereseze cine ne-a creat pe toti(si nu fac referire la musulmani, ortodocsi si mai stiu eu ce).fac referire la toti de pe glob.credinta ne desparte si asta doare rau.unu crede in allah si altu in dumnezeu.ce am de castigat daca ii faram capul unuia dintre ei?
Soimos? omule? putoancele alea de faceau streeptease in fata profilor la bacau erau atee? imi vine greu sa cred ca erau crestine.sa stii ca erau bune, orice ar fi fost. minore din pacate.nu are legatura cu intrebarea ta, dar consider ca e un amanunt mai demn de luat in seama la ora actuala decat originea lor.si a noastra.
Nu te-am trimis la plimbare, am editat raspunsul, am mai completat.
Esti de acord cu mine ca Adevarul despre realitate este cognoscibil. Opusul adevarului este fals.Este adevarat ca Dumnezeul teist exista.Lucrul acesta este dovedit de inceputul universului,planul universului,planul vietii, legea morala.(Orice plan are un Proiectant, universul are un plan foarte complex.Prin urmare, universul a avut un proiectant.)Daca Dumnezeu exista, atunci miracolele sunt posibile. Miracolele pot fi folosite pentru a confirma un mesaj din partea lui Dumnezeu.Noul Testament este credibil din punct de vedere istoric.Lucrul acesta este dovedit de :marturii primare,depozitiile martorilor oculari, marturii autentice, martori oculari care nu s-au inselat.Noul Testament afirma ca Isus este Dumnezeu.Afirmatia lui Isus cde a fi Dumnezeu a fost confirmata miraculos de :implinirea de catre El a numeroase profetii cu privire la Sine, viata Lui fara pacat si faptele Lui miraculoase, prezicerea invierii Lui din mortisi apoi invierea Sa efectiva.Tot ce invata Isus este adevarat.Isus a invatat ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu.Tot ce o contrazice este fals.
Nu poti dovedi existanta lui Dumnezeu, plecand de la faptul ca el exista.Tocmai asta trebuie sa dovedesti.Esti crestina nu? Atunci stii de unde a plecat religia crestina.E o secta a iudaismului.Inainte de iudaism au fost alte religii, zoroastrianism, hinduism.Cum se face ca cei care sustineau acele religii nu aveau idee de acest Isus? Ce te face pe tine sa crezi ca o secta e mai corecta decat religia din care se trage? Ce face acea religie corecta?
Sunt cazuri de oameni care au experimentat moartea clinica si au vazut ca exista viata dupa moarte si exista rai si iad.
Http://stirileprotv.ro/stiri/international/marturii-incr edibile-aflat-in-coma-a-vazut-cum-arata-raiul.html
http://www.portalcrestin.ro/acasa/1-latest/71-vezi-martu rie-marturie-a-mai-multor-oameni-care-au-experimentat-mo artea-clinica.html
http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/marturii-de-d incolo-de-moarte-publicate-de-deutsche-welle-8873.html
http://www.youtube.com/watch?v=hbXCYdyoE8M
George Buţincu este inginer de profesie, a trecut de 80 de primăveri. El mărturiseşte: „Nimeni nu mi-a vorbit vreodată despre Dumnezeu. L-am cunoscut din ştiinţă!" La această vârstă frumoasă încă poate să susţină cu tărie: „Lupt pentru slava şi cunoaşterea lui Dumnezeu în vederea mântuirii oamenilor pe vreme bună şi pe furtună, de peste 40 de ani!" El povesteşte cum a ajuns să fie un slujitor al lui Dumnezeu: „Am studiat întâi afirmaţiile ştiinţifice din Biblie, apoi am încercat să intru mai în adâncimea conţinutului Ei." Şi astfel „am ajuns la convingerea fermă că Biblia este scrisă de Dumnezeu prin oamenii de care s-a folosit." Acum, după ani mulţi de muncă pentru Dumnezeu are dorinţa să publice două cărţi, lucrări ale propriilor mâini, cu titlurile: „Ce este omul?" şi „De ce nu cred oamenii în Dumnezeu?" Aceste cărţi au luat fiinţă ca urmare a aplicării principiului ce l-a avut la baza vieţii lui: „ştiinţa este o armă puternică în folosul lui Dumnezeu în mâna oamenilor responsabili."
Da e clar ca suntem creati de Dumnezeul numit Natura, cea care il are ca si Creator pe Dumnezeul numit Big-Bang!
Aceste lucruri sunt adevarate pentru ca sunt Dovedite de Stiinta ca fiind reale, Credinta este doar Inchipuire, si niciodata nimeni nu va putea demonstra ca Yahwele din Biblie este Creatorul Universului!
Ai totala dreptate!
Diavolul sta chiar ascuns in religie si credinta!
El isi incepe lucrarea lui atunci cand tu crezi ca Dumnezeul tau este mai bun decat al celuilalt, sau ca religia sau secta ta este mai superioara decat a celuilalt!
Aceasta se numeste Intoleranta, si este prima vraja a diavolului, ea continua cu Ura si apoi cu Razboiul!
Si totul de la ideea ca Dumnezeul meu este cel mai bun si cel mai adevarat!
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: