anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Evrei 6:4-6
Cum, dacă te-ai pocăit și ai păcătuit după înseamnă că s-a zis cu tine? Sau la ce și cine se referă versetele?

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Nu.
Ci se refera la faptul ca te intorci in trecut si ca il lasi pe Hristos si incerci sa obtii cerul prin neprihanirea ta, adica prin fapte.
Era vorba de un context, este o epistola special pentru Evreii din acel timp, era o problema in acea biserica, problema ce poate aparea si astazi, a te intorce de la Hristos la faptele tale pentru a obtine mantuirea, mantuirea este doar prin sangele Domnului Iisus Hristos. ''Faci fapte bune pentru ca esti fiul Lui, nu ca sa devii fiul Lui''
Biblia spune ''cel neprihanit cade de 7 ori, dar se ridica''
Dumnezeu este tata bun, si ne ridica, dar trebuie sa te pocaiesti de acel pacat, sa nu ramai in el, il marturisesti si te lasi de el, poate o sa mai cazi, dar nu renunta la tinta.
Este o diferenta intre a cadea dintr-o greseala, si a te arunca cu totul in acel pacat, dorind si planuind sa-l faci.

| anonim_4396 explică (pentru Irinel15123532):

Adevărat, dar nu este răspunsul complet și la obiect pe care-l speram.
Mulțumesc oricum.

6 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Din moment ce cunosti din ceea ce iti este dat din ce este al lui Dumnezeu, nu vei mai fi iertat, la fel ca ingerii cazuti, asta cred ca vrea sa zica autoarea. Dar, oamenii pot fi iertati daca au fost rascumparati de Iisus si cred in El, nu? Totusi, mantuirea vine si fara Iisus. Asa ca, doar Dumnezeu stie ce se va intampla cu ei intr-un final.

| mentholinks a răspuns:

Pai Pavel a scris mai multe variante ca era un fatarnic, daca mai cauti ai sa gasesti versete de-ale lui care contrazic ideea din versetele date de tine.

| xerxes1 a răspuns:

Steregoi iar vrei sa-ti dai funda singur?

| anonim_4396 explică (pentru xerxes1):

Ce vrei să zici, ce strigoi?
Sau ești unul dintre cei ce mai bine nu ar mai da la poliție? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

As comenta pe margine, dar cu alta ocazie, am stat ceva pe TPU azi.

Întrebări similare