Ideea e că nu sunt argumente științifice, deși sunt propuse de oameni de stiinta.
Spre exemplu exista un geolog care a terminat una din cele mai prestigioase facultăți din SUA, are un PHD in geologie și teoretic este un geolog de top.
Cu toate astea el susține că Pământul are doar 6000 de ani. Deși toate dovezile arată că are peste 4 miliarde de ani.
1.) Tu care crezi că e vârstă pământului?
2.) Dacă până acum credeai că e 4 miliarde de ani ai să îți schimbi părerea pentru că acest geolog susține asta, in ciuda întregii comunități stiintifice?
3.) Daca nu ai să îți schimbi opinia de de ce nu o faci? (Asta e fix întrebarea pe care ai postat-o ai tu)
Deci:
Nu exista argumente științifice legate de spiritualitate exista doar oameni de știință care cred sau nu în spiritualitate.
*Întrebarea ta nu îi vizează strict pe atei. Orice om inteligent, fie el religios sau ateu, știe că existența lui Dumnezeu nu poate fi confirmată sau infirmată de știință.
Și e stupid sa ceri a fi lăsat "in treabă ta" după ce faci afirmații nefondate cum că știința dovedește existența lui Dumnezeu.
X: Pământul e plat!
Y: De ce e plat? Exista atâtea dovezi că nu e plat?
X: De ce te iei de mine? Lasă-mă în pace.
Retarded.
"Singurii care afirma ca ar trebui executati sunt de fapt adeptii altor credinte, nicidecum ateii."
Am intalnit atei extremisti care sustineau asta.
"exista argumente convingatoare"
De ce nu ne prezinti cateva argumente ca sa stabilim daca sunt sau nu stiintifice?
Exista argumente care vin din domeniul stiintific,care sunt propuse de mari oameni ai secolului actual sau trecut in favorea spiritualitati
Tu stii ce inseamna stiinta? de cate ori sa isi explic, stiinta nu are ca baza argumente,pareri,stiinta are la baza metoda empirica,stiintifica, iar stiinta nu se ocupa cu spirite si alte basme,se ocupa cu realitatea,tu vezi spirite?
. De ce ateii,in ciuda existentei acestora,de ce inca sunt asa siguri ca Dumnezeu nu exista,sau,de ce inca incearca sa convinga pe oricine ca nu exista?
tocmai ce am explicat ca nu exista nici o dovada ca exista asa ceva,de ce esti atat de incapatanat? nu doar sa crezi si sa impui credinta ta altora,tot scrii dar atei,sunt crestini care nu cred in spirite in fapt biblia te contrazice cand un om moare numai stie de el,cei morti numai stiu de ei decat cei vii,asa scrie in biblie,desi tu ca crestin daca crezi in asa ceva nu esti crestin si pagan care conform bibliei tale meriti moartea cu pietre, desi numai scrie de ce atei ca nici un crestin nu are voie sa creada in asa ceva
De ce unii atei parca se bucura cand gasesc o asa zisa "afirmatie" ca Dumnezeu nu exista?
din nou minti, ateismul este lipsa credinteti, nu afirmtia ca exista sau ca nu exista, de care dumnezeu vorbim? ca tu tocmai ai facut cateva pacate de moarte, desi dumnezeul tau nu este cel din biblie garantat
"Tu stii ce inseamna stiinta? de cate ori sa isi explic, stiinta nu are ca baza argumente,pareri,stiinta are la baza metoda empirica, stiintifica, iar stiinta nu se ocupa cu spirite si alte basme, se ocupa cu realitatea, tu vezi spirite? "
Aceste argumente, teorii sunt sustinute de alte fapte stiintifice dovedite man. Sunt de acord ca nu exista dovada suprema 100% care sa convinga pe toata lumea, dar exista destule dovezi care duc la acest punct, sau cel putin ridica posibilitatea existentei lui Dumnezeu.
Absolut, exista argumente chiar si in asa zisa "stiinta umana" la care au acces TOTI pamantenii dar fiindca nu stiu ce inseamna adevarata stiinta acesti suferinzi se chinuie in neputinta lor.
Proverbe 1, 7. Frica Domnului este începutul stiintei; dar nebunii nesocotesc întelepciunea si învãtãtura.
Https://www.bibleref.com/Proverbs/1/Proverbs-1-7.html
Versetul 7 încheie introducerea cărții Proverbe. Acest verset este piatra de temelie a întregii cărți. Solomon face o declarație absolută, împotriva oricărei cunoștințe care are prioritate față de Domnul. Folosirea "fricii", în acest context, nu are intenția de a implica un sentiment de groază, disperare sau frică. Este un termen puternic, sigur. Aici, ea indică mai mult spre un sentiment de respect extrem. Acesta este sensul în care adulții maturi "se tem" de lucruri precum focul, cuțitele sau substanțele chimice. Nu este panică și teroare, ci vine cu o sugestie de consecințe. Conform Bibliei, adevărata cunoaștere nu poate exista fără o "frică" reverență a lui Dumnezeu.
Desigur, există multe persoane foarte inteligente care nu Îl urmează pe Dumnezeu, astfel încât această afirmație poate părea contradictorie. În fraza inițială ebraică, "începutul" nu indică cunoașterea, ci în schimb aparține "fricii de Domnul". Aceeași frază poate fi mai literal tradusă ca "acordând prioritate". În acest context, termenul "început" înseamnă locul principal în timp, spațiu și ordine. Argumentul nu este că nu se poate obține cunoștințe în afară de Dumnezeu. În schimb, aceasta implică faptul că cunoașterea este în afara locului, în afară de teama de Domnul.
Cunoașterea însăși poate deveni un idol și poate lua locul principal în viața cuiva (Romani 1:22). Solomon a învățat pe toată durata vieții sale că există o mare diferență între cunoașterea lumii și înțelepciunea divină (1 Corinteni 1:25). În această carte ne avertizează să punem lucrurile în ordinea corectă. "Frica de Domnul" este începutul: trebuie să dețină poziția principală, locul de prioritate în viața noastră, și apoi să obținem cunoștințe și să le punem în locul lor. Cu toate acestea, doar pentru că cunoașterea nu trebuie să depășească pe Domnul în prioritate, nu trebuie să disprețuim instrucțiuni înțelepte. În schimb, atunci când totul este în locul său potrivit, ne vom teme de Domnul, vom obține cunoștințe și vom beneficia de înțelepciune.
Context Sumar
Proverbele 1: 1-7 descriu cele patru distincte declarații sau scopuri ale cărții Proverbe. Această secțiune culminează cu identificarea singurei surse de înțelepciune adevărată, Domnul Însuși. Scopul cărții Proverbe este de a recunoaște instruirea înțeleaptă și de a aplica înțelepciunea cu înțelepciune. Cel mai important, toate acestea încep cu o teamă reverențioasă față de Domnul și cu respingerea căilor nebune.
Rezumatul capitolului
Proverbe Capitolul 1 oferă o descriere clară a scopului cărții. Se spune clar cine a scris cartea, neamul lui Solomon și la care a scris. Solomon dă patru cuvinte distincte în versetele deschise. Esența acestora este să explice de ce scrie cartea, precum și sursa inspirației sale. Solomon se încheie cu un avertisment împotriva păcatului și un motiv personal pentru copiii săi să acționeze cu înțelepciune
"Exista argumente care vin din domeniul stiintific, care sunt propuse de mari oameni ai secolului actual sau trecut in favorea spiritualitatii."
Daca ar exista asa ceva, s-ar crea o ramura a stiintei numita "spiritualitate", care sa studieze aceste lucruri. Dar cum nu exista, cu siguranta nu exista nici argumentele respective.
Imediat ce deviezi catre astea, iesi din sfera stiintei si ajungi in alta parte, in religie, credinta, tangetial poate filosofie. Niciuna nefiind ceea ce se numeste "stiinta".
"Desigur, nu vorbesc de toti ateii, sunt atei cu care ai ce discuta, care te lasa in treaba ta, dar sunt si unii care ar face orice sa te converteasca..."
Trebuie sa fii tampit sa crezi ca poti converti un fanatic religios, sau ca poti face pe unul care profita din promovarea povestilor cu spiridusi sa recunoasca ca ceea ce promoveaza e o prostie.
Nu despre categoriile astea e vorba in discutiile astea. Discutiile sunt pentru cei care, desi au mari rezerve in ceea ce priveste povestile religioase, din cauza familiei, anturajului, societatii au ajuns intr-o oarecare masura sa se alinieze lor.
"Astia ca voi care cred in spiridusi ar trebui executati sau internati la spitalul de boli psihice..."
Singurii care afirma ca ar trebui executati sunt de fapt adeptii altor credinte, nicidecum ateii. Ar trebui sa va uitati mai degraba in ograda voastra.
Referitor la spitale de nebuni, pana la urma si voi agreati ideea, manastirile asta sunt de fapt. Cei care ajung in stadii avansate ale degradarii intelectuale din cauza povestilor religioase (sau din alte cauze, dar au si spiridusi in cap), nu se mai pot descurca in societate, sunt stransi acolo.
Asa ca n-ar trebui sa te mire asta.
Trebuie sa-mi recunosc nestiinta legata de "scotian adevarat". M-ai pierdut aici. Care e treaba cu scotianul?
Faptul ca tu iti pui astfel de intrebari denota ca nu esti convins. Deci un smecher de ateu ti-a copt-o. Te-a facut sa te indoiesti de tine! Iar asta este ca reclama la Mastercard - priceless
)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Esti penibil omule...
Multumesc nespus din sufletul meu inexistent! Te asigur in continuare de umila mea acceptare crestina pentru tine, necredinciosul!
Iti bag eu suflet daca vrei
PeUltimulDrum întreabă:
DeProfundis99 întreabă: