Nu cred, alții zic că da, dar iau logic problema, dacă eu fac ceva rău, să-l numim așa, ce factori determină faptul că o să pățesc și eu ceva rău? Adică pe bune. nu are logică, dacă ți se întâmplă ceva rău, se întâmplă datorită neatenție tale, nu datorită karma.
Interesant ca in 2017 luna septembrie s-a mai pus o intrebare formulata exact in acelasi fel. Vernusio, tu esti?
Sunt crestin si in invatatura crestina nu exista Karma si nici reincarnare. Exista insa altceva - Dumnezeu poate trimite un inger sau un om care a mai trait pe pamant si acum este in imparatia cerurilor, deci poate trimite cu o anume misiune pe pamant, in sensul ca se naste in corp pamantesc, traieste, si moare ca orice alt om. De la Iisus incoace insa, nu cred ca mai este cazul sa vine cineva deoarece Evanghelia este cea care duce la tot adevarul, adevar ce cuprinde inclusiv stiinta, acea stiinta care duce la tot ce este de folos omului.
Karma este suma algebrica a faptelor bune si rele, al carei rezultat poate fi pozitiv sau negativ. In aceasta situatie iertarea nu intra in calcul, dar pentru crestini, iertarea este un element important. Atata timp cat crestinii nu au pacate, deoarece sunt scosi de sub Lege, faptele bune nu sunt facute pentru acompensa pe cele rele ci sunt facute din iubirea fata de apropiati, fara a mai astepta o rasplata, desi resplata va veni atunci cand va ajunge in imparatia cerurilor
Există.Fiecare om o are, chiar dacă învățături precum cele creștine, de exemplu susțin contrariul.
Da există! Karma (pol: kamma) este unul dintre cei mai importanți termeni budiști. Karma este un reflex sau o "urmă" în mintea noastră. Când facem o faptă bună condusă de intenții bune, aceste intenții bune izvorăsc din mințile noastre. Făcând această lucrare bună, dezvoltăm tendința minții noastre de a lucra bine, ea rămâne o astfel de "urmă" sau reflex. Și aceasta se numește "karma bună". Factorul cheie în formarea karmiei este intenția. Ceea ce este gravat în mintea noastră este cel mai determinat de intențiile noastre. Este necesar doar ca, având în vedere, să schimbăm perspectiva din care ne uităm la viețile noastre și ceea ce se întâmplă cu noi și bineînțeles, să practicăm.