Da.Ciudat sau nu, prima data am auzit de ateism de pe TPU si tot datorita site-ului am ajuns ateu.
Am fost influențat mai ales de tine in 2011 când aveam un alt cont, daca îți vine sa crezi.
Pe vremea lui Gaia, inferno(si acum mai e), sublime si mai multi de care nu-mi mai amintesc.
Glod old times
Acum nu ma mai declar ateu.
Dar in niciun caz creștin.
Pentru inceput, intre oameni cu credințe diferite nu ar trebui sa fie conflicte. În al doilea rând, indiferent de confesiunea religioasă a cuiva, singurul lucru care l-ar putea convinge să devină ateu este propria gandire. Dacă persoana respectiva nu considera divinitatea că fiind existența, va crede că nu există până la o proba contrarie convingătoare.In orice caz, așa cum gusturile nu se discuta, nici confesiunile nu ar trebui discutate, cel puțin așa cred eu.
De acord cu tine, dar vream sa vad daca acesta categorie a avut si implicati de a schimba gandirea cuiva, e o curiozitatea a mea mai mult psihologica
Mi se pare si mie normal ca diferentele religioase sa nu faca diferente si intre oamenii ce apartin aceleiasi categorii sociale dar din cate observ crestinii sunt cam bagaciosi si se iau de cei care nu seamana lor iar asta am patit-o si eu. Totul bine si frumos pana se ajunge la discutii despre religie, si cum multi crestini sunt ignoranti si se cred "atotstiitori" aceste discutii pot deveni oricand conflictuale.
Cum cu toti am fost botezati la 6 saptamani de catre parinti ce sens avea sa intreb asa ceva
EU zic că ține și de nevoia de a lumina și pe alții în ceea ce noi vedem a fi adevărat, care reflectă chipul Creatorului din noi.
Pentru mine are rost pentru că mă rog pentru voi, folosind pseudonimele literare de pe TPU, Dumnezeu, tatăl nosru știu că vă cunoaște pe fiecare pe nume.
Toti astia sunt bonavi a? https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_nonreligious_Nobel_laureates
dar cine pupa cadravre putrezite sunt genii
Sti ce ma enerveaza? lipsa voastra a curiozitati, macar sa te intrebi o data pe saptamana de ce? de ce e noaptea intuneric suna a intrebare stupida dar totusi de ce, daca universul e vesnic noaptea trebia cerul sa fie plin de stele, de ce exista maree, ma doare cand lipsa curiozitati a gandiri rationale e pacat
Aveam 11,12 ani.
Pe vremuri eram indoctrinat de adventisti.
Tu stii cum se simte sa ai o tristete cumplita pentru ca ti-e ca faci pacate?
Sa iti piara pofta de viata pentru ca iti e frica sa nu il superi pe Dumnezeul atotputernicul?
Nu cred ca stii.
Pentru ca, crestinismul e mai mult decat mersul la biserica in fiecare duminica sau sambata, ma rog.
Ateismul m-a eliberat de o povara pe care eu ca copil o duceam degeaba.In loc sa ma bucur de copilarie in anii aia,stateam si mi-era frica de draci,mi-era frica sa nu ajung in iad etc.
Aceasta trecere,si da, de pe TPU, mi-a schimbat viata in bine.
Nu am fost slab, ci pur si simplu aici am auzit prima data de ateism si mi s-a parut ceva cu ajutorul caruia puteam sa ma eliberez de lanturile crestinismului, de asemenea ceva mai logic.
Slabi sunt crestinii.Si nu tu.Tu nu esti slab.Crestinismul e mult mai mult decat crezi.
RAY întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: