Exista dragoste, exista si Dumnezeu..Corect?
Numai parțial!
Și un ateu care nu are nici o treabă cu nici un Dumnezeu, poate să iubească, deci poate exista și dragoste fără nici un Dumnezeu!
Nimic mai fals. De aici ar rezulta ca ateii/agnosticii, eventual si cei de alte orientari spirituale care nu implica neaparat un dumnezeu care "e dragoste", nu iubesc pe nimeni sau nu pot iubi.
Nope.
Se zice ca iubirea vine din suflet, sufletul e de la dumnezeu, oamenii rai, adica cei care "nu iubesc", nu ar avea suflet (expresie), daaaaaar animalele iubesc, sincer, si sunt doar suflare de viata, n-au suflet, n-au nimic special de la dumnezeu, iubesc fara dumnezeu. Va cam contraziceti.
(ma repet, asa explic eu)
Nu exista ''Dragostea,, in care crede lumea, nu exista ''Dumnezeu,,. Acuma sa-mi expun punctul meu de vedere despre dragoste, pe ''Dumnezeu,, il las in treburile lui sa nu-mi sara toata turma in cap. Iubirea nu este altceva decat o inventie a poetilor, un concept creat de religii pentru a manipula pe cei slabi.Totul se reduce la un razboi al controlului, la cine reuseste sa manipuleze pe cine.Cine va fi toxicomanul si cine furnizorul de droguri.Lumea nu stie ce inseamna cuvantul ''Dragoste,, cu adevarat. Exista ''Dragoste,, da nu iluzia in care crede lumea. Dragostea nu poate sa fie invatata, nu poate sa fie cultivata. Dragostea cultivata nu va fi deloc dragoste.(lumea traieste o iluzie, numita ''Dragoste,, care ii cultivata). Toate religiile au distrus sacralitatea iubirii… Ele au condamnat-o ca fiind un ''Pacat,,… Si aceasta conditionare s-a imprimat atat de adanc in mintea omeneasca. Trebuie să devii vulnerabil, total vulnerabil, deschis. E riscant. E riscant să laşi pe cineva să-ţi ajungă la ''Suflet,,, e periculos, pentru că niciodată nu ştii ce îţi va face acel om o dată ce va ajunge să-ţi cunoască toate secretele, toate ascunzişurile. De aici frica. De asta nu ne deschidem. Cunoaştem pe cineva superficial şi credem că ne-am ''îndrăgostit,,. Fiecare fiinta umana are nevoie de propriul ei spatiu, asa ca trebuie sa nu dam buzna sau sa interferam in acel spatiu.A interfera este lucru natural pentru indragostiti, pentru ca fiecare dintre ei incepe sa il vada pe celalalt ca apartinandu-i.Nu incerca sa o silesti a o aduce la starea ta de spirit:las-o impreuna cu ea insasi. In acest mod, treptat, se cladeste respectul unuia fata de celalalt. Acest respect devine fundatia ''Dragostei,,. Cerinta de baza este ca celuilalt sa i se acorde libertatea absoluta de a fi el insusi-Cine mai face asta in ziua de azi?''Dragostea,, adevarata nu iluzia care o cunoaste lumea consta, in ati gasi echilibrul prorpriu in interior ce ii foarte greu de gasit, cand ''Religile,, te invata o ''Dragoste si o Iubire Virusata,,.
Exista iubire conditionata si iubire neconditionata. Nu se contrazice nimeni, exista iubirea noastra care tine, zic eu, mai mult de planul fizic, si iubirea neconditionata, cum e iubirea de parinti. Exact ca animalele, daca-i dai 2 picioare cainelui tau, va continua sa te iubeasca, si nu pentru ca esti stapanul lui, ci pentru ca e prietenul tau.
Concepte fade. Dumnezeu este un concept, o filosofie, totul se rezuma la niste cuvinte scoase de niste oameni. Ai fost indoctrinata ca o oaie prosta. Da, sunt ateu.
IonutSiAtat92 întreabă:
anonim_4396 întreabă: