Sigur ca da.
Cu alte cuvinte tu vrei să te întrebi care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui,, Creator"?
- Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.
- Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!
- Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.
- Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.
- Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există!
"Sigur ca da.
Cu alte cuvinte tu vrei să te întrebi care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui,, Creator"?"
Nici macar daca toata tampenia enuntata mai sus de tine ar fi reala nu implica existenta lui Dumnezeu. Dumnezeu are o poveste in spate, iar povestea e tembela rau. Probabilitatea sa fie reala e mai mica si decat probabilitatea calculata de tine, gresit fie vorba intre noi, de a aparea viata spontan.
Eu sunt.
Du te si dormi
N-am cu cine.
Nu,nu cred.cat despre existenta,fiecare crede in ce vrea,fie satan, fie dumnezeu, toti au de facut o alegere, eu am facut o alegere, traiesc cu ea zilnic, si nu dau 2 bani pe ceea ce spun oameni.Trebuie doar sa iti urmezi calea,pavata cu intentii bune,sau cu rele.E alegerea ta,traiesti cu ea zilnic.Tu ai pus o intrebare asemanatoarea cu..."Cine a fost primul,ou sau gaina " deci nimic concrect. Daca esti pasionata de chestii de genu,paranormal,ocultism, dumnezeu, satana, si restul, scrie-mi, si am sa te lamuresc eu.
Exista in cartile cu povesti (scrise de niste oameni primitivi pentru oameni primitivi) si in mintea credinciosilor, ca in realitate se vede cum exista Dz. Bunatatea, iubirea si puterea lui se vede in spitalele pline cu bolnavi pe care nu-i ajuta cu nimic. Tot asa cum il ajuta pe om cat traieste, adica cu numic, tot asa ii va da omului si o viata vesnica. E un Dz inventat, inutil si inexistent.
Da si nu.
Pentru unii da, pentru altii nu.
Daca exista in realitate?
Nu prea cred.Dar nu zic nu 100%, ci doar 99, 99%.
Monkey sees, monkey does
Ceea ce faci e sa te lasi influentata. Tu ce crezi?
De ce ar exista? De ce nu ar exista?
Daca viata ar fi un fenomen spontan si intamplator, atunci ar trebui sa fie observabila si pe alte planete, nu doar pe Terra! In aproape 13 miliarde de ani, atat cat pretind unii ca este varsta Universului, sa existe viata biologica observabila doar pe Terra, mi se pare un fapt prea straniu ca sa fie intamplator!
Realitatea este ca nimic nu apare de la sine, nimic nu este fara cauza, nimic din ordinul celor create nu autosubzista!
Trebuie sa credem intr-un principiu creator si cauzator pentru toate, altfel nimic din ceea ce exista nu ar putea fi explicat!
SergiuMD întreabă: