| sax15tag a întrebat:

Exista dumnezeu? in cateva cuvinte da - dece zici asta, nu - dece zici asta?

85 răspunsuri:
| 7Dany a răspuns:

Da un search si vezi ca s-o mai pus intrebarea asta de o gramada de ori!

| sax15tag explică (pentru 7Dany):

Am dat search si inainte sa pun intrebarea si acum si nu gasesc... daca gaseam nu mai intrebamwinking

| mimiwewem a răspuns:

Există! El a făcut lumea! El este atotputernic! El ne iubește.

| doctorandus a răspuns:

Definitie: Dumnezeu=natura (Spinoza: Deus sive Natura).
Natura exista.
Deci Dumnezeu exista.

| Miky1 a răspuns:

Exista,asa cum il percepem fiecare

| Calininio a răspuns:

Nu, pentru ca singura "urma" de dovada a existentei lui e o ceata de besmetici care-si fac zeci de cruci in autobuz. In rest, totul e explicabil fără Dumnezeu

| dracu14 a răspuns:

Cea mai simpla explicatie, este imposibil ca un zeu sa apara din nimic si sa creeze totul, daca citesti biblia o sa vezi ca ceva nu se leaga, cum a creat d-zeu lumina inaintea soarelui, asta chiar n-are pic de logica...

| danay72 a răspuns:

Da pentru ca totul este prea exact si bine pus la punct in creatie, ca sa fie pura intamplare.Romani1:20

| M25M a răspuns:

Neexplicarea unor fenomene nu rezulta implicarea unei divinitati.

| Jackul336 a răspuns:

Daca exista de ce da la unii oameni IQ-uri de peste 130 daca le da soarta sa fie someri?

de ce le da o na
tura emotionala exceptionala (loialitate, devotament, profunzime de spirit) daca soarta ii transforma in oameni singuri, neimpliniti social si sentimental?

asa vrea domnul?

Răspuns utilizator avertizat
| MMihai a răspuns:

Exista dumnezeu? in cateva cuvinte da - de ce zici asta, nu - de ce zici asta?==unii zic că da, alții că nu==asta este o întrebare tipică pentru șoimii patriei http://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98oimii_Patriei
( Și șoimul de Gigel, fiind un mic băiețel, a făcut pișu, pe el )
La pionieri, deja, puneau întrebători ceva mai inteligente.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Organiza%C8%9Bia_Pionierilor
http://ro.wikipedia.org/wiki/Uniunea_Tineretului_Comunist

Problema nu ar fi dacă există Dumnezeu, ci în ce măsură se implică sau nu în viețile oamenilor?

Dumnezeul care nu se implică, este cam la fel de util, sub aspect practic, ca și Dumnezeul, care nu există, ( și ne existând, nici nu se implică, că nu există, și neexistând nu are cum, să se implice).

| Thunderstruck a răspuns:

Nu cred ca exista, deoarece nu exista dovezi.

| mimiwewem a răspuns (pentru Thunderstruck):

Dovada ești tu.

| RAY a răspuns (pentru mimiwewem):

De ce nu e zeus dovada ca el exista?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Romani 1:20 - "Căci calităţile sale nevăzute, da, puterea sa eternă şi dumnezeirea sa, se văd clar de la crearea lumii, deoarece sunt percepute prin lucrurile făcute"
Evrei 3:4 - "Bineînţeles, orice casă este construită de cineva, dar cel care a construit toate lucrurile este Dumnezeu".

Însăşi creaţia dovedeşte că în spatele ei trebuie să existe Cineva care a avut puterea de a o aduce în existenţă.

| Lizzu a răspuns (pentru dracu14):

"cum a creat d-zeu lumina inaintea soarelui"

Interesant ....la asta nu m-am gandit

| Lizzu a răspuns (pentru Jackul336):

Se pare ca totul e pe dos in unele situatii, ai dreptate, dar e numai vina societatii in care traim zi de zi sufocati si a nimanui altcuiva din afara.

| Lizzu a răspuns (pentru MMihai):

Si daca ne-a creat doar sa avem posibilitatea sa experimentam viata fizica asa cum e ea, in corpuri fizice fara sa se implice, doar sa fie ca un Observator?

Se spune ca fiecare suflet e o mica parte din sufletul Universal al Lui si existenta pe Pamant ar fi o experimentare a Lui in corp fizic, uman...ca si om

| HueyFreeman a răspuns (pentru mimiwewem):

Asta dovedeste ca avem parinti, nu existenta divinitatii.

| AvalohAlyn a răspuns:

Da.Exista.Eu cred in El fiindca mi-a demonstrat mie personal ca El exista. Puteam sa fiu mort sau o''leguma'' acum si uite-ma ca sunt in viata,sanatos,fericit si merge totul spre bine.
Plus de asta am cautat dovezi si argumente,m-am gandit si am analizat prin logica, filosofie, am citit carti duhovnicesti, am vazut documentare de genul, am citit mai ales cartile cu minuni ale Sf.Nectarie(dar mai sunt si multi alti Sfinti) si m-am convins ca El exista.
SI ceva FOARTE IMPORTANT SI LOGIC:Ganditorii lumii din trecut dar si din prezent si multi oameni de stiinta afirma ca orice efect are o cauza si in sirul asta lung de efecte si cauze trebuie NEAPARAT sa existe ceva necauzat si acel Ceva trebuie sa aiba putere extrem de mare,inteligenta, forta etc(mai are si IUBIRE sa nu uitam asta)
TREBUIE sa exista ceva necauzat, fara cauza, daca nu ar exista inseamna ca totul e infinit, cauze si efecte ceea ce e imposibil si ILOGIC!

Numai bine

| mona a răspuns:

Eu cred ca exista in sufletul fiecaruia ca crede in El

| MMihai a răspuns (pentru Lizzu):

Un Dumnezeu care s-ar implica nemijlocit, dacă ar exista un asemenea Dumnezeu, și care vine să vorbească cu mine și pe care îl văd și cu care vorbesc și îmi zice „aici ai greșit, aici ai făcut o altă prostie ", pentru mine este un Dumnezeu despre care știu deja sigur că există, și am certitudinea de 100% că există.

Un Dumnezeu, care nu se implică, poate există, sau poate nu există.

Despre un asemenea Dumnezeu nu am cum să afirm 100% sigur, că există.

Despre Dumnezeul, care nu se implică direct, nu se poate spune nimic, cu o certitudine de 100%.

| Lizzu a răspuns (pentru MMihai):

Da, in mare parte, e logic ce spui.
Si ma intreb daca logica chiar are vreun sens cand vine vorba de abstract.

happy

Răspuns utilizator avertizat
| unbaiatanonim a răspuns:

Misterioasa e Limba Romana de nu o stiu toti.

| Cocodrilo a răspuns:

Fiind prin definitie cu mult mai destept ca noi, a avut grija sa nu ne dea parola la cont. Asa ca, nu stim nici daca e ceva,, inauntru" si nici ce e.
Filosofii au tot dat tircoale sa sparga codul, dar probabil ca tot ce au reusit a fost sa introduca doar propriile lor idei, unele la fel de grele.
A fost un filosof austriac Ludwig Wittgenstein, prin anii 30, ale carui teorii erau atit de incilcite incit la prezentarea doctoratului a spus ceva in genul asta,, din lucrarea asta veti mai intelege ceva dar din cea pe care o voi scrie dupa, nu veti intelege nimic". L-au picat, dar mai tirziu l-au rugat sa vina la Cambridge sa predea filosofie. A venit intr-un tirziu in scirba (dupa ce a trait ani buni in mizerie pe un munte in Austria) si profesorii de la Cambridge l-au primit spunind,, Iata, a venit Dumnezeu".

Mai tirziu a aflat ca e bolnav de cancer si a exclamat cam asa,, Ce misto!".
Poate ca (si) el era Dumnezeu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ludwig_Wittgenstein

| Jackul336 a răspuns (pentru Lizzu):

Decat sa ma gandesc ca exista si nu se implica prefer sa ma gandesc ca nu e nimic si sa ma descurc cu ceea ce am