Am o prietenă (sau mai bine zis cunoștiință) care este penticostală. Sinceră să fiu are o mentalitate EXTREM de învechită. S-a căsătorit la 18 ani cu un băiat de aceeași vârstă, cunoscându-se doar două săptămâni.
În cazul ăsta au intervenit și cretinii de părinți pe care îi are, interzicându-i să se mai întâlnească cu băieți care nu au neapărat în vedere căsătoria.
Familia ei este absolut absurda. Recent am avut o disputa despre purtarea bijuteriilor și aplicarea produselor cosmetice
(machiajului), ei dezaprobând vehement purtarea oricărui fel de accesorii, de make-up nu mai zic.
În plus, oamenii ăia mi se par foarte depresivi, nevorbind despre orice altceva ce nu implica urmarile lor religioase.
Eu zic să o lași baltă dacă placi o fată penticostală, nu merită să-ți irosești timpul cu astfel de oameni.
Mai bine taie legaturile cu oamenii aia, inca ceva sunt de aia care cred CA trebuie mereu sa porti fusta si batic?
Da, evident.
M-au invitat sa particip la slujbele lor religioase, si am facut asta de cateva ori, ca sa-mi fac si eu o parere despre cum este la ei.
In concluzie, toate femeile din biserica purtau fusta pana in pamant si batic dar, desi eram imbracata mai mult decat decent, mi-au atras atentia de MULTE ori ca m-am imbracat "ispititor" doar pentru ca mi se vedeau genunchii putin si pentru ca nu aveam batic.
Ca cica "îl ispitesc pe Dumnezeu" și pe "sfinții" barbati din biserica. I mean... E "păcat" sa vii imbracata decent, dar totusi prea "ispititor" din motive de tot rasul, dar nu este pacat sa judeci si sa vorbesti oamenii pe la spate in biserica.
Faptul ca ai acceptat ii va face sa incerce sa te manipuleze cu convertirea la religia lor apoi vor prelua controlul asupra tau
Nu sunt atat de usor de convins, desi intr-un fel ai dreptate.
După cum e scris în Biblie, crucea lui Hristos e o nebunie pentru cei necredinciosi. Da, ti se pare o nebunie ca asa e acea familie, dar dacă ai fi citit Biblia, ai fi văzut ca e biblic ceea ce se întâmplă acolo și mentalitățile lor. Dacă nu cunoști, ce rost are sa judeci? După ce o sa studiezi Biblia (asa cum fac protestanții în general, mai ales penticostalii), poți sa le judeci comportamentul "extrem de învechit"
Te-ai mira sa stii caf de bine stiu Biblia Oricum, ce rost are sa o citesti daca nu crezi nici 1% din ce scrie?
Dacă o cunoșteai, nu i mai făceai asa pe acei oameni. Nu e de ajuns sa citești Biblia, ea trebuie studiata și înțeleasă
Credinta religioasa ofera "de-a gata" raspunsuri la multe intrebari, obliga la o anumita comportare (oferind un model moral) Este ilogic sa crezi ca explicatiile valabile acum 4500 ani pot fi valabile si acum, sau oamenii nu au evoluat deloc de atunci?
In plus, acceptarea vointei unui zeu, materializata prin nu stiu ce fenomene, si care dirijeaza viata omului conform hotariri zeului, face din om un iresponsabil.
Nu, ceea ce s-a scris acum mii de ani este valabil și în ziua de azi ptc Dumnezeu nu Se schimba niciodată și Biblia e încă valabila și va fi mereu. Din nou, dacă ai fi știut Biblia, ai fi știut aceste lucruri
Da, există. Dar dacă nu vor casatorie, nu înseamnă că vor relații. Dacă își iau hotărârea sa nu se căsătorească, nici iubiți nu vor avea, ci vor rămâne singure. Depinde de fiecare, acum, dar asa ar trebui sa fie