Asa cum poti sti si daca exista zane, varcolaci, spiridusi sau vampiri. Tu ce zici, exista? Nici pe ei nu-i vedem, nici pe ingeri nu-i vedem. Pentru niciunul nu avem absolut nicio dovada. De ce am crede in unii si nu si-n ceilalti?
Exista niste entitati de lumina, dar pot fi foarte bine chiar extraterestri.
Nu poti stii absolut nimic. Obisnuieste-te cu ideea. Poti doar sa crezi. O forma ceva mai puternica de credinta este experienta. La nivelul religiilor actuale nu exista nici macar credinta in experienta prorpie, nu mai vorbim de perceptie pura a adevarului absolut. )) Se folosesc de cea mai slaba forma de credinta si pretind ca ala e adevarul. N-am cuvinte.
Este neobisnuita pentru mine ideea ca nu poti stii absolut nimic. Credinta nici atata, nu am credinta nici cat un bob de mustar. Nu vreau sa cred - vreau sa stiu.
Prin experienta ajungi sa stii adevarul.
Faptul ca scrie in biblie sau in orice alta carte sfanta nu inseamna ca este si adevarat.
Am citit mai multe articole despre aparitii ale ingerilor si acestea par fantastice, nu stiu inca ce sa iau ca fiind adevarat!
Nu putem spune ca prin experienta putem ajunge sa stim adevarul, cel mult sa intram in contact cu cea mai accesibila forma a sa. Dar experienta, pentru a exista, trebuie sa fie de bun simt si catalogata aproape stiintific. Adica sa ai in permanenta o harta a mintii tale si sa stii in orice moment unde te afli. Multi oameni cad in capcana imaginatiei sau a experientelor auto-induse. Cazul penticostalilor. Concluzia ar fi ca autocunoasterea este poarta catre orice adevar. Omul trebuie sa isi stie posibilitatile si cine este el cu adevarat, cum functioneaza.
Exista posibilitatea ca ei sa existe, la fel cum exista posibilitatea sa existe orice. La ce iti foloseste tie ca eu iti spun tie ca beau cafeaua in fiecare dimineata impreuna cu un inger? Nu ai cum sa verifici, nu ai cum sa stii. Poate eu zic adevarul dar is schizofrenic. Repet, prin experienta personala putem avea o forma mai autentica de cunoastere. Cu alte cuvinte, adevarul nu poate fi decat trait. Poate ca vei gasi metode sa-ti devolti posibilitatile. De asta totul incepe cu tine.
Devii la randul tau inger daca esti un om bun si credincios, ai un inger pazitor dat de la Dumnezeul tau, in picturile din biserici apar ingeri si in biblie se mentioneaza de ei.
Sa ai o zi placuta!
Eretic!
Evr 1:14
Mt. 18:10
Is 6:3
Cred ca este de ajuns
O spune Mantuitorul in Sfanta Evanghelie dupa Matei cap 18 v 10.
„Vedeţi să nu dispreţuiţi pe vreunul din aceştia mici, că zic vouă: Că îngerii lor, în ceruri, pururea văd faţa Tatălui Meu, Care este în ceruri."
Nici nu e prea placuta pentru om intrevederea cu ingerii daca nu sunt de lumina, iar ceilalti in cazuri rare se arata oamenilor.
Sunt marturii cu muribunzi care vad ingeri ca-i asteapta.