anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Exista ingeri de sex feminim?

Răspuns Câştigător
| SimonaNicoletaღ a răspuns:

Ma chiar nu m-am gandit niciodata la chestia asta.
Dar am gasit ceva pe net.:
Arhanghelul Gavriil, al carui nume poarta semnificatia " Dumnezeu este puterea / taria mea", este unul din putinii ingeri presupusi a fi de sex feminin. Se spune ca ingerul Gabriel este asezat la stanga lui Dumnezeu (partea stanga fiind una simbolic feminina) in Cel de-al Saptelea Cer, el fiind conducatorul Heruvimilor ( in ierarhia ingerilor, Heruvimii sunt intermediarii si indeplinitorii poruncii lui Dumnezeu). Impreuna cu Mihail, Gabriel este unul din cei doi ingeri mentionati in Vechiul Testament.
Desi conform traditiei, ingerii sunt lipsiti de sex sau androgini, in Biblie, referintele despre ei sunt intotdeuna la genul masculin.
Unii cercetatori ai vechilor texte ebraice considera ca ingerul Gabriel este de fapt de gen feminin, mentionand ca in aceste scrieri ingerii apar ca fiind atat de sex feminin cat si masculin. Drept argument, se mentioneaza faptul ca incaperea gazduind chivotul legamantului din templu lui Solomon era impodobita cu picturi ale unor ingeri de ambele sexe.

Nustiu nici eu cat de adevarat este raspunsul care l-am gasit dar chiar nu m-am gandit la intrebarea asta niciodata!

18 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

Evrei 1:
14 Îngerii oare nu sunt toţi duhuri slujitoare, trimise ca să slujească, pentru cei ce vor fi moştenitorii mântuirii?

| Rapplex a răspuns:

Nu.Din moment ce in antichitate doar barbatii aveau drepturi, lumea divina fiind scrisa de acei oameni, normal ca femeia nu prea are ce sa caute in functii importante.Chiar si la Creatie, femeia e pe locul secundwinkingSi-mi mai spun cre(s)tinii "In ochii Domnului toti suntem egali" si e ciudat ca o aud de multe ori din gura femeiilaughing

Răspuns utilizator avertizat
| ioana1704 a răspuns:

Se pare ca da. iti recomand sa cauti carti scrise de doreen virtue. scrie f mult despre ingeri si te-ar putea lamuri

| EuNuTu a răspuns:

Ingerii n-au sex...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ingerii nu au sex. Ei apar ca si barbati insa nu se pot reproduce; nu se indragostesc; nu au sentimente umane!

| DomineRex a răspuns (pentru anonim_4396):

Spune-le astea la ingerii din geneza care s-au ipreunat cu femeile pamantene.

| anonim_4396 explică (pentru DomineRex):

Aia erau ingeri decazuti (demoni); care au luat forma umana! Nu ingeri sfinti care asculta de Dumnezeu!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da exista isi dai seama ce sex ceresc fac aia? ce orgasm ai avea sa te masturbezi vazand ingeresele cum fac sex oral, anal oare ce sunete scot? ceresec nu?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

RayMusic nu te mai mandri cu prostiile pe care ti le evoaca mintea ingusta; esti dezgustator! Nu vreau sa te supar dar raspunsul tau nu-si are locul aici! Fii mai cu bagare de seama; si gandeste inainte de a da cu bata in balta!

Deci ingeri exista? cine ea creat?

Dumnezeu i-a creat; inainte de crearea omului si a lumii materiale!

Sti fb ca nu cred pa

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Da, cum crezi ca se distreaza dumnezeu?

| maryana5 a răspuns:

Da. Normal. Foloseste-ti imaginatia happy

| Lucky9441 a răspuns:

Intrebare capcana?

| anonim_4396 explică (pentru Lucky9441):

Nu. is curios si eu.

| Ioanaksb a răspuns:

Nu.De fapt nu exista nici ingeri de sex masculin, ingerii sunt nu au sex.

Întrebări similare