| ßirGagaWelch a întrebat:

Exista macar un singur element in toata Biblia despre care crestinii sa poata spune "Uite, la nicio alta religie nu mai vezi asa ceva! Clar, nu este o coincidenta ca Dumnezeul cel adevarat si invataturile Sale sunt atat de diferite fata de alte religii!"
Cu alte cuvinte, toate religiile au aceeasi structura: un zeu sau mai multi zei care au creat lumea si care cere anumite lucruri. Marile diferente sunt de look: semnul crucii in locul semilunii, pentagrami sau orice altceva, preoti cu uniforme diferite, ritualuri fara sens (postul X, postul Y si tot asa).
Exista vreo diferent de substanta intre crestinism si vreo alta religie? Daca da, exemple! Daca nu, de ce va mai asumati ca tocmai religia vostra, cu nimic IMPORTANT diferita de altele, este singura adevarata?

35 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| sublime89 a răspuns:

Pentru ca fiecare religie asta face, se pretinde unica. Dar toate sunt egale intre ele, egale cu zero laughing

| Al99 a răspuns (pentru sublime89):

Pentru un ateu mioritic totul este egal cu 0.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Îţi dau o sugestie: încearcă să compari creştinismul cu budismul apoi mai putem discuta.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

"Cu alte cuvinte, toate religiile au aceeasi structura: un zeu sau mai multi zei care au creat lumea si care cere anumite lucruri."
Care este zeul budust?

| Al99 a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Raspunsul este valabil si pentru tine.

| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Dumnezeu are puterea sa faca ce vrea el, dar nu vrea sa faca nimic happy

| droid96 a răspuns:

Da, mai toate au aceeasi structura, dar ar trebui sa te uiti si la "umplutura", si anume la ce promoveaza, si prin ce incearca sa stopeze lucrurile rele.
Ai vazut tu vreun preot mustrand pe cineva, in afara ca face asta din propriul orgoliu? Si daca o fac, o face cu dispret, nu cu iubire, nu te ajuta sa revii pe "calea cea dreapta".
Lor nu le pasa ca in viata ai fost betiv, etc. Atata timp cat sunt platiti, orice preot care-ti va canta la inmormantare te trimite direct in Rai.
Si daca asta-i religie, daca asta e ceea ce a promovat Isus...
biserica inca sustine ca Isus s-a nascut pe data de 25 decembrie. Fals. A fost aleasa aceasta data pentru a inlocui o sarbatoare pagana. In timpul razboaielor, preotul catolic/ ortodox binecuvanta armata ca sa mearga sa ucida soldati inamici, tot catolici/ ortodocsi, care la randul lor au primit aceeasi binecuvantare. Si cica trebuie sa ne iubim dusmanii...
Exemple sunt multe, dar sper ca ai inteles ideea.

| sublime89 a răspuns (pentru Al99):

Da, din nou insulte... Voi vorbiti de "mioritic", cand il aveti pe marele crestin mioritic Jiji la parnaie laughing

| Al99 a răspuns (pentru sublime89):

Ce treaba am eu, sau oricare dintre cei 20 de milioane care s-au declarat crestini cu "Jiji"?
Ai demonstrat clar ca esti ateu de balta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai crestinismul il are pe Dumnezeu in treime si nedespartit, iar fiul lui Dumnezeu este singurul nume care a fost dat oamenilor si in care pot fi mantuiti.agarenii se trag din ismail fiul roabei agar, pe care sara a bagat-o in cortul sotului ei, si pe care dupa ce a nascut prunc a alungat-o in pustiu cu un ulcior de apa si o capra.ismail a supravietuit si neamul lui s-a inmultit dandu-i Dumnezeu putere cu sabia asupra celorlalte neamuri si stii ca asa s-a si intamplat.ei cred in allah si mahomed profetul sau.imi place sa cred ca principiile sant asemanatoare, dar nu stiu fiindca nu am cetit coranul.stiu doar din alte surse ca, daca un om moare cu sabia in mana in lupta cu ghiaurii, ajunge direct in gradinile lui allah.si mai stiu ca religiile toate vor ajunge la un punct comun unindu-se intr-o maaaare religie mondiala condusa de antihrist.dar cred ca mai dureaza.se lucreaza la asta.de ce cred ca crestinismul credinta adevarata? fiindca ma satisface spiritual, am un rascumparator care m-a scos din robia pacatului si a mortii, cu pretul sangelui sau, ceia ce nu a facut si nu ar face nimeni pentru mine, pe pamant cel putin.si nu cred ca crestinii sant singurii care vor fi mantuiti.Hristos a venit si s-a jertfit, fiindca Dumnezeu atat de mult a iubit LUMEA.

| cristi202 a răspuns:

Sunt multe asemenea diferente. "Cea mai cea": doar Isus a spus ca El este Calea, Adevarul si Viata, si ca nimeni nu ajunge la Dumnezeu decit prin El. Unde ai mai vazut tu asa ceva la o alta religie? Buddha a aratat o cale, Mohamed o alta, dar care fondator de religie si-a permis sa zica ca el este calea catre Dumnezeu?

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Scriptura are o Lege noua pe care nicio religie (din cate cunosti tu) nu a avut-o pana atunci.

Sa ne iubim aproapele, precum ne iubim pe noi!

Cata incultura. faci ateii de ras.

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Orice religie in ziua de astazi. Cand crestinismul si-a pus bazele, era singura.

| Buresbista123 a răspuns (pentru timoteidoi):

-))nasterea aia e o aberatie care totusi e posibila in lumea reala, daca unu se masturbeaza intr un loc cu apa iar apoi o fata virgina intra si face baie acolo spermatozoizii il creeaza pe Isus, exista cazuri reale de fete care au patit asta

| Buresbista123 a răspuns (pentru timoteidoi):

-)))) dap e departe, una e de 9 alta e rationala si logica!

| cristi202 a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

OK, exista un singur Dumnezeu, si nici un om nu va reusi sa-I depaseasca maretia, asta e comun si crestinismului. Insa ce e total diferit la crestinism e ca acel unic Dumnezeu devine Om, si face ce ar face Dumnezeu daca ar fi om. In nici o alta religie nu vei gasi acest lucru.