Dumnezeu nu a apărut ci exista dintotdeauna. Dumnezeu a creat tot din esența lui si nu din nimic. Ioan 17:21:".aşa şi aceştia în Noi să fie una". Noi sunt in Dumnezeu si din Dumnezeu. Asta înseamnă ca întreg universul material face parte din Dumnezeu adică este putere materializata din puterea imateriala a lui Dumnezeu care este mult mai mare. Daca reușești sa gândești pana la asemenea nivel si sa-ti imaginezi ceva si cineva atat de mare înseamnă ca ești ceva si cineva la randul tau. Insa daca gândirea unui om se reduce la nimic in comparație cu imensitatea universului sau daca omul reduce universul materia la nimic atunci si acel om este nimic si nimeni. Teoria big bang tinde sa reducă totul spre nimic. O persoana care se raportează la ceva impersonal precum universul material impersonal atunci acea persoana de fapt nu e o persoana ci un simplu obiect impersonal in spatiu sau înseamnă ca acea persoana tinde sa se autodepersonifice si chiar vrea sa devina nimeni si nimic. Cu atata ardoare si entuziasm si înfocare si determinare si dorință își exprima necredincioșii ideile necredincioase încât se vede ca ei chiar își doresc sa ajungă nimeni si nimic si pot fi tratați sau considerați ca nimeni si nimic. Deci nu e nevoie sa ignor un necredincios pentru ca el însuși se face sau se considera de fapt nimeni si nimic.
Eu, personal, cred ca oamenii incearca sa caute mereu un inceput si un sfarsit. Le este greu sa accepte infinitul. Sa le spui ca exista pur si simplu ceva dintotdeauna, pentru ei este o nebunie.
"Eu, personal, cred ca oamenii incearca sa caute mereu un inceput si un sfarsit. Le este greu sa accepte infinitul. Sa le spui ca exista pur si simplu ceva dintotdeauna, pentru ei este o nebunie." - da, sunt de acord cu ce ai scris. Chiar si dpdv fizic material energia nu are început insa problema la materie este ca se supune principiului doi al termodinamicii adică ea tinde mereu spre uniformitate si omogenizare si echilibru energetic. O cauza fara început a cauzat dezechilibrul, mișcarea, neuniformitatea.
Care e inceputul inceputurilor? Care e sfarsitul sfarsiturilor? Tu de legea a doua a termodinamicii ai auzit? Ceva ca materia care este supusa legii a doua a termodinamicii nici nu avea cum sa apara fara ceva care nu are nici un inceput sau care e dintotdeauna. E ceva si cineva care supervizeaza tot ceea ce se intampla cu universul material. Si acela e Dumnezeu.
Mitologia nordica: Odin are un inceput adica un tata. Cadavrul uriașului primordial Ymir. Deci Ymir avand un sfarsit a avut un inceput. Njord este doar zeul marii, vantului si focului si nu spune ca nu are inceput. Thiazi a fost ucis. Despre ceilalti zei nu se cunoaste nimic si nu se spune ca nu au inceput.
Mitologia celtica: Nu spune ca Dagda nu are inceput. Dagda are ca mama pe Dana. Nu spune ca Dana nu are inceput. Conducatorul fomorii-lor numit Ciocal a avut un sfarsit.
Parerea mea e ca pornesti de la o premiza gresita cand spui ca Dumnezeu are nevoie de niste sclavi care sa creada orbeste.
Scopul Creatiei este sa ai liber arbitru. Daca toti oamenii ar fi buni si perfecti, nu ar avea niciun farmec.De asta exista rau si bine si dualitate in lume.El iti da dreptul sa alegi.Nu cred ca vei gasi raspunsurile pe care le cauti pe acest site.
Da, exista rau si bine insa evenimentele tind spre bine la modul cel mai general. Aia care zic "Soarele se va degrada in viitorul indepartat" sunt niste mincinosi.
Mitologia chineza
Ca o mica paranteza pe wiki apare o contradictie. Cica mitologia arata inceputurile culturii chineze si in acelasi timp ca mitologia chineza incepe in secolul XII i.Hr. Probabil vrea sa spuna ca mitologia descrie evenimente care ar fi avut loc cu mult inainte de secolul XII i.Hr. Budismul isi are radacinile in hinduism. Guanyin nu este descris ca un zeu vesnic fara inceput.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: