| anonimus2024 a întrebat:

Exista religii care accepta personele lesbiene (comunitatea LGBTQ+)?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Dap, iudaismul.

Leviticul si in general Vechiul Testament nu zic nimic despre lesbiene. Asta a fost dezbatut de rabini celebri (de ex. Maimonide) si au ajuns la concluzia ca Legea lui Dumnezeu nu prevede nicio pedeapsa pentru lesbiene.

In Biblie nu exista "principiul simetriei", deci Leviticul se referea doar la barbatii homosexuali: atat Vechiul Testament cat si Noul Testament stipuleaza ca femeia *nu* este egala barbatului. In Vechiul Testament poliginia este incurajata, in timp ce pentru poliandrie este prevazuta pedeapsa capitala.

Maimonide (Rambam) a despicat firul in patru cu ce spune Vechiul Testament despre lesbianism si a ajuns la concluzia ca este "simpla indecenta", cum ai face pipi-n parc, fara sa-ti expui organele la vederea publicului. El a conchis ca lesbienele pot fi pleznite de barbatul lor sau biciuite, dar Biblia ebraica nu contine nicio pedeapsa pentru lesbiene.

Conform Bibliei adulter este cand un barbat (casatorit sau nu) face sex cu sotia altui barbat. Niciun alt act sexual nu este adulter. https://ro.wikipedia.org/wiki/God_and_Sex:_What_the_Bible_Really_Says

Violul, divortul sau vaduvia descalifica biblic o femeie de la a deveni sotia unui preot. Lesbianismul nu descalifica de la asta. Un preot nu avea dreptul sa se casatoreasca unei femei care facuse sex cu un *barbat*.

Deoarece doar rabinii ortodocsi pot pronunta divorturi in Israel iar a divorta in alta tara este infractiune pentru israelieni, in Israel lesbianismul nu poate fi invocat drept temei pentru divort.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Papa Francisc e tot anti-homo, dar e "cu față umană".

13 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu nu am nimic cu ei atâta timp cât nu-i învață pe copii la prosti și nu le vrea răul. In rest pot face ce vor... Cu cine vor. Și ce vor ei... Atâta timp cât nu le fac copil rău și nu-i îmbolnăvește și pe ei.

| anonimus2024 explică (pentru anonim_4396):

Bravo! Ai demonstrat ca esti un fel de homapobic, care crede ca asta este doar un lucru care inseamna doar sex (sau alte lucruri) intre doua persoane acelasi sex si nu este nici un sentiment de iubire.Noi invatam copii prosti? Nu prea cred daca "invata" acest lucru nu inseamna ca e o prostie si nu trebuie ineaparat sa auda poate doar sa simta atracție fata de un coleg o colega de acelasi sex. Boala? si mai insinuezi ca n ai nimic rau ce acest lucru, boala este ura asta care se poarta in lume, nu sexualitatea unui om.Din pacate, romani si nu numai ei sunt toxici si cred ca tot ce nu inseamna relatie traditionala este pacat sau nu este ok si isi feresc copii de tot.

| SpoiledBrat a răspuns (pentru anonimus2024):

Homapobic? Ce terminat esti laughing

| anonimus2024 explică (pentru SpoiledBrat):

Vroiai sa scriu definitia la homapobic sau ce? Si nu vad cum ar putea sa ma faca acest lucru o terminata?

| SpoiledBrat a răspuns (pentru anonimus2024):

Homapobic? Asa se scrie? Mergi la școală distrus-o laughing

| anonimus2024 explică (pentru SpoiledBrat):

Daca tot est asa de destept care e forma corecta?

| anonimus2024 explică (pentru anonimus2024):

Esti*

| SpoiledBrat a răspuns (pentru anonimus2024):

Homophobic prostule

| anonimus2024 explică (pentru SpoiledBrat):

Este varianta in engleza deșteptule in romana se scrie homofob imi recunosc greșeala in raspunsul domnului de mai sus dar am scris in graba ca nu am tot timpul sa stau pe acest site

| anonimus2024 explică (pentru SpoiledBrat):

Am fost la școală by the way dar nu stiu de tine dar nu prea am învățat noi despre aceste lucruri in plus România si nu numai ea este o țara destul de inchisa in acest subiect

| pacatosulBogdan a răspuns:

Exista eresul papistas, unde falsul papa a dat ordin sa fie binecuvantate cuplurile homosexuale.

| MeisterSchnitzel a răspuns (pentru pacatosulBogdan):

N-a "dat ordin" să fie binecuvântate cuplurile, în sensul în care nu e binecuvântată relația în sine, ci mai degrabă persoanele.
Iar în ritul latin binecuvântările sunt folosite mai libertin și nu cu același înțeles ca în cel bizantin.