Exista, dar numai in mintea credinciosilor si in cartile cu povesti fanteziste, primitive, puerile si absurde scrise pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.
Din acest motiv e invizibil, dar se pot gasi imagini cu el in cartile mai sus amintite, in lacasele de cult si in diverse lucrari artistice si nu numai.
De ce nu exista in realitate? Pentru ca nu exista dovezi reale in acest sens. E doar un personaj imaginar de poveste la fel ca si restul zeilor.
Eu sunt convinsa ca exista.E invizibil pentru ca asa decude El.Pe vremea cand eram agnosica si credeam ca nu se piate sti sigur si ca si cei care ptretind ca sunt siguri de fapt au indoieli nemarturisite, am fost impresionata de credinta puternica a cuiva si la sugestia lui L am provocat pe Creatir daca exusta sa mi se reveleze.Cel mai degraba ma astsptam sa nu se intample nimic.Am scris pe larg la intrebarile mele despre conversatia mea de 6 ore cu El, care mi - a schimbat convingerile pentru totdeuna.
Conversatiile cu Dumnezeu trec dupa administrarea de antipsihotice.
A, da, si eu cred in Dumnezeu, dar nu pretind ca vorbesc cu El.
Nu am auzit nici o voce ci am primit un fel de ganduri distincte de mintea mea. Daca nu l- ai intrebat pana acum nimic pe Creator nu ai cum sa stii sugur cum raspunde.
Dumnezeu nu îi răspunde nici măcar preafericitului Daniel. Nici el nu pretinde că poate discuta cu Dumnezeu. Și nici Papa de la Roma nu pretinde asta.
Câtă îngâmfare pe tine să te crezi mai aleasă de Dumnezeu decât Patriarhul BOR și decât Papa de la Roma. Și nici măcar Martin Luther nu a pretins că a stat la taclale cu Dumnezeu.
„Dacă vorbești cu Dumnezeu înseamnă că te rogi; dacă Dumnezeu îți vorbește, suferi de schizofrenie. Dacă îți vorbesc morții înseamnă că ești spiritist; dacă tu le vorbești morților, atunci ești schizofrenic."
—Thomas Szasz, The Second Sin
Ma gavte la nata! Ai făcut din creștinism o bătaie de joc. La asemenea credincioși creștinismul nu mai are nevoie de dușmani. Tu iți închipui că aperi credința creștină, dar de fapt o faci de râs pe internet.
Cheama- ma si- ti voi raspunde- Ieremia 33 - 1
Oile Mele asculta glasul Meu, Eu le cunosc si ele vin dupa Mine(Ioan 10.25
In zilele de pe urma, zice Dumnezeu, voi turna din Duhul Meu peste orice faptura. Feciorii vostrii si fetele voastre vor prooroci, tinerii vostrii vor avea vedenii si batranii vostrii vir avea visuri..peste robii mei si peste roabele mele voi turna in zilele acelea din Duhul meu si vor prooroci... Pocaiti- va le-a zis Petru si fiecare din voi sa fie botezat sore iertarea pacatelor voastre, apoi veri primi darul Sfantului Duh.Caci promisiunea aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri si PENTRU TOTI CEI CARE SUNT DEPARTE ACUM IN ORICAT DE MARE NUMAR II VA CHEMA DIMNUL DUMNEZEUL NOSTRU. Fapte 2- 27, 28, 38, 39
Umblati dupa darurile duhovnicesti dar mai ales sa proorociti.
Daca toti proorocesc si intra vreun necredincios... tainele inimii lui sunt descoperite, asa ca va cadea cu fata la pamant, se va inchina lui Dumnezeu si va marturisi ca intr - adevar Dumnezeu este in mijlocul vostru 1 Corinteni 14-1, 24, 25
E evident ca nu ma pot compara cu ea dar si Maica Tereza a spus ca a inceput slujirea ei in urma unui mesaj special de la Dumnezeu.Eu o cred.
Cel mai des, probabil ca majoritatii credinciosilor Dumnezeu imi vorbeste prin versete din Scripura.
Existența orice saua oricine este o relație.
Dacă da, este invizibil, pentru că nu toate lucrurile care există sunt vizibile.
Dacă nu există, nu avem de unde să știm.
A ști ceva, trebuie să te bazezi pe ceva. În cazul lui Dumnezeu, ceea ce știi este din auzite. Dacă acesta este un criteriu suficient pentru tine de a ști ceva, atunci știi. Dacă nu, nu.
Numai Duhul Sfant al lui Dumnezeu iti poate descoperi adevarul despre Dumnezeu. Numai prin Duhul Sfant putem sa cunoastem pe Dumnezeu. Este vorba de acea cunoastere profunda, cunoastere la care numai cei sinceri vor putea ajunge.
Sunt mai multe cai prin care putem sa cunoastem pe Dumnezeu:
1. Prin Biblie. Studiul Bibliei este ceva care innobileaza fiinta umana; prin Biblie putem sa cunoastem pe Dumnezeu. Acolo exista si profetiile. Dumnezeu a spus lucruri care s-au intamplt, si cu mult inainte sa se intample. Daca sunt studiate profetiile biblice, se va descoperi acuratetea implinirii lor.
2.Prin Isus Hristos. Studiul Bibliei te va lega de Dumnezeu prin Isus Hristos, deoarece Biblia vorbeste despre El.
3. Prin natura. natura nu este o intamplare, dupa cum nici pamantul nu se invarte in jurul soarelui doar pentru ca exista niste forte. Nimic nu apare de la sine. Nici macar oamenii, nici macar un fir de iarba. Nici macar un atom. Nici cea mai mica insecta. Tot ce are viata este de la Dumnezeu. Chiar si bacteriile, microbii, virusii, fiarele salbatice, si chiar si oamenii rai.
Dumnezeu nu Se opune vietii. Pentru ca exista pacat, de aceea exista si un mediu de existenta a fiintelor neplacute, fie ca vorbim de microbi, insecte, animale, si chiar oameni.
Exista mai multe puncte prin care putem sa cunoastem pe Dumnezeu; dar cele 3 enumerate mai sus sunt cele de baza, si absolut toate sunt legate intre ele, si nu pot fi despartite.
Dumnezeu comunica cu noi prin Duhul Sfant; si tot prin Acelasi Duh, si noi cu El. Lipsa de cunoastere a lucrurilor spirituale este mereu in defavoarea oamenilor. Inima fireasca nu Il doreste pe Dumnezeu; ba chiar este intr-un continuu razboi cu El. Pacea va veni doar atunci cand vom ajunge la adevarata cunostinta de Dumnezeu. Adica doar atunci cand vom fi sinceri.
Pana atunci, Dumnezeu care doreste sa Se faca cunoscut tuturor oamenilor, va ramane un mister pentru toti oamenii lipsiti de sinceritate, si care se bazeaza pe cunostintele lor la care nu vor sa renunte. Dar ei nu stiu ca toata invatatura lumii acesteia este un gunoi pe langa cunostinta de Dumnezeu. Pentru ca aceasta cunostinta de pe urma ajuta la schimbarea caracterului, la schimbarea vietii, la schimbarea inimii.
Da există.
O paradigmă metafizică ateistă nu poate explica probleme filozofice cu care ne-am confruntat mereu și în ultimă instanță este incoerentă.
Eh, nu e neaparat invizbil ci mai degrabă imperceptibil pentru unii oameni, deoare ce este transcendent.
O dată ce nu poți aduce nici o dovadă obiectivă în sprijinul existenței unui lucru atunci e clar că acel lucru nu există. Am mai spus-o și o să o mai spun, treaba științei nu e să dovedească inexistența lui dumnezeu, inexistența unui lucru nu trebuie și nici nu poate fi dovedită decât prin lipsa dovezilor. Dacă eu cred că unicornii există atunci trebuie să aduc dovezi în acest sens, o poză cu un astfel de animal, un specimen, etc. Dacă nu reușesc atunci e clar că delirez și unicornii nu există, nu mai e nevoie de nici o dovadă în acest sens. La fel e și cu dumnezeu. Degeaba există atâția oameni care cred în el dacă n-au nici o dovadă că acesta există și nu, credința nu e o dovadă pentru existența lui dumnezeu, e doar o dovadă a delirului care poate apărea în urma unei îndoctrinări continue din copilărie.
Convingerea mea este ca nu exista. De ce cred asta? Pentru ca nu exista dovezi ale existentei, pentru ca cei care trebuie sa devedeasca sunt religiosii, nu ateii. Nu poti dovedi asa usor un lucru care nu exista, dar poti dovedi foarte usor ceva ce exista. In alta ordine de idei, toate explicatiile religiosilor prin care vor sa arate ca Dumnezeu exista, sunt simple convingeri eronate care de fapt au o explicatie stiintifica.
Mai intai trebuie sa dea semne ca ar exista, ceea ce nu prea a facut pana acum. Depinde si ce fel de Dumnezeu, sunt practic mii de religii cu la fel de multe zeitati in lume.
Lumea toata, inclusiv oamenii si toata creatia, sunt un semn ca Dumnezeu exista, fiindca nu ar putea exista de la sine. De ce exista ceva mai degraba decat nu exista? Raspunsul meu este ca a fost creat! Dumnezeu ne-a fost cunoscut prin Fiul Sau, Iisus Hristos, Unul-Nascut, care din Tatal s-a nascut mai inainte de toti vecii, si s-a intrupat, in Timp, de la Duhul Sfant si din Fecioara Maria. Dumnezeu este invizibil, fiindca este complet necorporal sau nematerial. Hristos ne spune ca Duh este Dumnezeu si toti trebuie sa I se inchine in duh si in adevar.
Nu s fata dar asta e partea a doua.
Dacă Dumnezeu a creat mediul și modul de percepere al acestuia de către om asta nu înseamnă că El face parte din respectivul mediu sau că este perceput la fel de către om.
Dacă tu creezi o lume virtuală nu înseamnă că și faci parte din ea, dar poți interacționa cu respectiva lume prin alte mijloace(creându-ți un avatar de exemplu).