| Jay1 a întrebat:

Există suflet pentru cei care şi-l simt, comunică cu el, îl integrează şi nu există suflet pentru cei care nu vor, nu pot, nu ştiu, nu îi interesează? Nu există suflet pentru cei care sunt angrenaţi doar în material, care nu sunt interesaţi de ce se va întâmpla după? Existenţa sufletului este că omul se poate bucura, poate plânge, omul poate spera, poate crea?

11 răspunsuri:
| Donsavas a răspuns:

Nu. Bucuria, sentimentele de tristețe, speranțele, gândurile etc ...toate acestea sunt in creierul nostru. Sunt doar niste reacții chimice ce se petrec la nivel celular.

| Jay1 explică (pentru Donsavas):

Da corect aşa e nu există suflet pentru cei care sunt angrenaţi doar în material, care nu sunt interesaţi!

| Donsavas a răspuns (pentru Jay1):

Totul tine de chimie.

Da totul e chimie dar există ceva dincolo de chimie.

Multe sisteme filozofice și spirituale învață că oamenii au suflete; unele atribuie suflete tuturor lucrurilor vii.
Oameni fără suflet nu există. Există desigur oameni răi, acei oameni care uită că au un suflet, faci parte si tu di această categorie de oameni!, oricum intrebarea mea nu e de nasul tău. bine!

| 6684464 a răspuns:

Poate e ceva mai mult de atat, mult mai mult.
La rapire, de exemplu, chiar daca esti inviat tot esti schimbat si apoi vine judecata, deci sufletul cuprinde memoria, sau memoria este stocata si in suflet pentru ca altfel judecata si rasplata nu ar avea rost.
Mai stim ca sufletul este parte din Dumnezeu, imartit in toti oamenii, deci este ceva ce se imparte, mosteneste, transmite fara sa-si piarda din "putere" oricat de impartit ar fi.
Acum... sa fie oare acel virus din ADN-ul nostru? Sau ceva si mai simplu de atat? Sau sa fie ceva dintr-o dimensune necunoscuta, ceva care nu se poate vedea dar exista?
Ideea e ca nu stim, dar vom afla, nu mai e mult... cativa ani.

| UnTipObisnuit a răspuns:

Exista pentru cei cred? Nu-ti suna a placebo?

Acel lucru ajunge sa ajunga in existenta doar pentru ca tu crezi ca este real, tu il "creezi".

| Jay1 explică (pentru UnTipObisnuit):

Nu există suflet pentru cei care nu vor, nu pot, nu ştiu, nu îi interesează?

| doctorandus a răspuns (pentru Jay1):

Probabil ca in opere literare merge si-asa. In stiinta nu merge astfel.

| Jay1 explică (pentru doctorandus):

DA.

| UnTipObisnuit a răspuns (pentru Jay1):

Mai era ceva de genul la chakre si la nu stiu ce energii. Ele exista? Sau doar pentru cei care vor, pot, stiu si ii intereseaza exista?