| benny7 a întrebat:

Există vreo modalitate la mântuire pentru oamenii care nu au auzit niciodată Evanghelia?

Răspuns Câştigător
| alexxtreme a răspuns:

Există oameni care nu știu de Evanghelie, sau de Iisus Hristos, aceștia vor fi judecați după cât știu, cât fac ei, în Romani 2:14-15 scrie "Când neamurile, măcar că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, îşi sunt singuri lege,
şi ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor, fiindcă despre lucrarea aceasta mărturiseşte cugetul lor şi gândurile lor, care sau se învinovăţesc, sau se dezvinovăţesc între ele." Dumnezeu îl judecă pe om după cât știe acesta Luca 12:48 "Cui i s-a dat mult, i se va cere mult şi cui i s-a încredinţat mult, i se va cere mai mult."
Dar, dacă cineva are acces la Evanghelie și o ignoră acela nu are o scuză.

RAY, tu peste tot vii cu același argument împotriva lui Dumnezeu, acela că va exista un foc în care arzi pentru veșnicie, deși Biblia nu vorbește despre lucrul acesta ci este doar o învățătură falsă propovăduită de A, B etc.
Îți pun doar o întrebare la care răspunzi dacă dorești sau nu, unde scrie în Biblie că cei nelegiuți primesc nemurirea ca aceștia să poată arde într-un foc veșnic? Iar cât despre adventiști, aceștia cred în iad, doar că nu într-o tortură veșnică în iad, așa cum propovăduiești aici, pentru că tortura veșnică nu e Biblică, adică să ne gândim puțin, de exemplu, un om care a trăit 60 de ani în răzvrătire față de Dumnezeu, va primii acesta pentru 60 de ani o pedepsire veșnică? În Biblie e vorba de "pedeapsă veșnică" adică moartea a doua, nu "pedepsire veșnică".Te îndemn să citești tu însuți pentru tine și bunul Dumnezeu să te lumineze.
Dacă nu vrei să crezi, nu crede, dar nu băga spaima în alți oameni cu această învățătură falsă a torturii veșnice într-un foc, pentru că nu este frumos.

După ce Iisus Hristos i s-a arătat lui Pavel, acesta s-a pocăit de faptele lui și a crezut în Iisus Hristos de aceea va fi mântuit, cât despre Hitler dacă nu s-a pocăit putea să fie orice religie că nu contează.
Iar copiii, copiilor până la o anumită vârstă nici nu poți să le vorbești de pocăință, de gravitatea păcatului, pentru că ei nu pot înțelege aceste lucruri, ei pot fi doar învățăți și îndreptați de către părinți iar la vârstă când aceștia pot înțelege vor face o alegere. Copiii care mor de foame sau boli etc, la vârste fragede pe aceștia eu cred că Dumnezeu îi va mântui, pentru că fiecare este judecat după ce știe, dar un copil care depinde de părinți în totalitate și nu poate înțelege lucrurile spirituale pe aceștia eu cred că Dumnezeu îi va mântui, dar să lăsăm aceste lucruri în mâinile Lui deoarece judecata este doar a lui Dumnezeu, iar El judecă cu dreptate.

13 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Acum 2 ore | LOVW a răspuns:
Nu, calea e doar Isus Hristos!

ai putea sa isi privesti mama sau tatal cum ard in iad pe veci si tu sa fi fericita, inseamna ca esti lipsita de empatie, ce inseamna a fi om, cum sa privesti de exemplu un copil din africa care a murit de foame si torturat de suferinte a murit si arde pe veci in iad dar pavel care a omorat crestini e bine mersi in rai, ma oamenii fiti oamenii si hitler era catolic

| danut a răspuns (pentru RAY):

Intr-adevar LOVW a spus adevarul DAR nu prin cunoastera OBLIGATORIE a lui Hristos ci doar depinde de alegerea omului cum traieste in viata de zi cu zi. Dumnezeu poate alege oameni care nu au avut ocazia sa auda de Dumnezeu sau Hristos dar au trait in ARMONIE cu Legile sadite de CREATOR in acel om (in toti oamenii de pe planeta) si atunci acel om poate avea parte fizic de Vesnicie.

| RAY a răspuns (pentru danut):

Da low a avut dreptate, nu neg asta, dar eu cred ca iisus nu a spus asta, si mesajul lui a fost modificat, tu poti crede ce vrei, nici adventisti nu cred in iad

| danut a răspuns (pentru RAY):

"adventisti nu cred in iad"
Asa este.

| RAY a răspuns:

Eu cred ca oricine isi iubeste aproapele daca exista rai va intra acolo si oricine isi uraste aproapele nu va cunoaste pacea si iubirea nici in viata asta nici in viitoarea daca exista,indiferent de credinta, religie, iisus profetul nu a spus ce scrie in biblie, daca a existat mesajul lui a fost modificat de multe ori, e o nebunie sa crezi ca e mesajul lui dupa 2018 ani

| DeyCj a răspuns:

Da, există. Important e să crezi nu să vezi.

| benny7 explică (pentru DeyCj):

Da aşa este...*

| mentholinks a răspuns:

Mantuirea depinde doar de Dumnezeu. Evanghelia e mai mult asa pentru oamenii foarte pacatosi sa le ofere o speranta si lor. Cum zicea Isus, cel bolnav are nevoie de doctor, nu cel sanatos. Plus ca el a venit pentru casa lui Israel, Dumnezeu nu si-a expus planurile cu privire la celelalte popoare. Oricum, din Biblie reiese ca va fi un mare macel.

| Mircea08 a răspuns:

"Aceasta este piatra cea neluata in seama de catre voi, zidarii, care a ajuns in capul unghiului; si intru nimeni altul nu este mantuirea, caci nu este sub cer un alt nume, dat intre oameni, in care trebuie sa ne mantuim noi."
(Faptele sfintilor apostoli 4/11, 12)
Intreb si eu - unul nu stie cum a spus mantuitorul sa se mantuiasca se poate mantui?
"Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu."
(Sfanta Evanghelie dupa Ioan – 3/5)
"Drept aceea, nu fiţi fără de minte, ci înţelegeţi care este voia Domnului."
(Epistola către Efeseni a Sfântului Apostol Pavel – 5/17)

| 6684464 a răspuns:

Cum ar putea un om nascut in pacat sa obtina neprihanirea fara Duhul Sfant capatat prin credinta in Dumnezeu? Mica 6:8; Romani 10:10

| mentholinks a răspuns (pentru 6684464):

Du-te si plimba ursu. Prin credinta nu obtii nimic.

| LOVW a răspuns:

Nu, calea e doar Isus Hristos!