| RAY a întrebat:

Exista vreo religie care chiar il reprezinta cu adevarat pe isus?

44 răspunsuri:
| das3 a răspuns:

Da ortodoxia

Răspuns utilizator avertizat
| Lizzu a răspuns:

NU
Nu exista.
Reprezentarea Binelui Suprem exista in sufletele noastre si fara carti sau aparitii.
E ceva personal si cand vom invata asta vom avea Raiul pe Pamant.dar deocamdata mai avem de asteptat pana vom aplica superficialitatea din carti in realitate si-i vom da o tenta profunda de intelegere si simtire. Nu-ti pot spune sau induce cartile ce sa simti si in ce intensitate.
Teoria nu e practica.

| Salahadin73 a răspuns:

NU

| WholeWorldTeam a răspuns:

Ortodoxia.

| C0nstantin a răspuns:

Nu!

| navigator10 a răspuns:

Sansele ca Iisus sa existe sunt aproape 0 deci nu are cum sa fie reprezentat de vreo religie.

| HueyFreeman a răspuns:

Budismul, dar nu in totalitate.

| Metalbrain a răspuns (pentru navigator10):

Erm, te pot contrazice in legatura cu asta. Exista chiar dovezi istorice, in afara de biblie, care atesta existenta Lui. Inainte sa dai un raspuns, te-as sfatui sa fii mai bine informat pentru ca se pare ca ii inveti si pe altii gresit.

| M25M a răspuns:

Budismul zic eu.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru navigator10):

Esti chiar asa sigur? cum ai ajuns la concluzia aceasta, daca poti sti, bineinteles? happy

| DeliaDaniela a răspuns (pentru das3):

Da, daca scoatem din joc multiplele teme pe care ortodoxia le sustine, iar Isus nu. Cateva exemple: inchiarea la idoli, respectarea traditiilor, trinitatea, credinta in iad si mai sunt destule. Daca ortodoxia nu ar respecta aceste lucruri, ar fi intr-adevar o religie care il reprezinta pe Isus. happy

| angus35 a răspuns:

Nu poate exista vreo religie care sa il reprezinte cu adevarat pe Isus pentru ca Isus nu a avut nicio religie si a fost impotriva religiei.Crestinismul nu este o religie este o persoana (Isus Hristos).

| 7Dany a răspuns:

Religie nu, credinta da!

| ania a răspuns:

Nu cred că pentru Mântuitorul Hristos contează în registrele cărei denominațiuni figurează cineva ca membru ci relația de intimitate și cunoaștere pe care o avem cu El.Pe vremea trăirii lui pe pământ oamenii care se credeau cei mai religioși, preoții, au cerut moartea Lui și oamenii simplii, ai rugăciunii ca Ana și Simion L-au recunoscut și s-au bucurat de El. Tâlharul n-a apucat să aibă nici o religie și totuși El i-a promis că va fi cu El în rai.Eu am întâlnit oameni din diverse denominațiuni creștine( ortodocși, catolici, baptiști, penticostali, adventiști) care eu am perceput că-L cunoșteau și-L iubeau pe Iisus, credeau Evangheliile, vorbeau zilnic prin rugăciune cu El.

| imale a răspuns:

Nu..nu exista nici o religie. religiile sunt inventate de oameni, toate religiile si toate cultele religioase. Una este religia, alta este Isus si crestinismul. http://www.youtube.com/watch?v=c9qiqMN6bJs Asa este!

| sunrises a răspuns:

Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singur cale de transmitere a învăţăturilor si recomandarilor Sale. In caz contrar, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există astazi mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte!

Această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica Sa este Una Singură!

Religia revelată, cea prin care Divinitatea Şi-a transmis mesajul Său trebuie să fie doar una singură, aşa cum şi Dumnezeu este Unul.

Iar această credinţă unică, este bine definită în Noul Testament: Biserica, pe care Mântuitorul o confirmă de la început şi până la sfârşit.

- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...

| ManStrong a răspuns:

Nu.Isus a fost evreu in masura in care a fost.El a respctat toate rinduielile si traditia evreiasca.Or crestinismul nici nu stie care este legea evreilor.

Răspuns utilizator avertizat
| Metalbrain a răspuns (pentru ManStrong):

Legea evreilor ce s-a pastrat si in crestinism este Decalogul, deci ma lamuresti si pe mine cu legea evreilor necunoscuta de catre crestinism? In plus, prin Iisus Hristos apare si Legea Noua, ce doar o completeaza pe cea veche si desavarseste credinta.

| ManStrong a răspuns (pentru Metalbrain):

In decalog exista si porunca apatra. Exista in crestinism asa ceva, afara de o forma usoara ce se gaseste la adventisti.
Dar nu numai decalogul este legea evreiasca.
Daca chiar te interseaza mai amnuntit, nu ma retrag si am sa ti explic pe; arg miine seara. Cu stima din Ierusalim.

| raul93 a răspuns:

In primul rand ai grija cum scrii numele Lui... ce ai scris tu acolo inseamna magar. Se scrie cu 2 de I adica asa Iisus.Iar daca stam sa analizam fiecare religie a lumii are elementele ei definitorii. Dupa cum zice si Iisus,, Fiecare va fi judecat dupa credinta sa"

| das3 a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Sa zicem ca as intelege de unde vine confuzia ta intre icoane si idoli, punem dezvolta subiectul daca vrei ce sunt idolii si ce sunt icoanele, dar TRINITATEA? nu a vorbit El in nenumarate ori de Tatal, Nu aspus el ucenicilor ca va trimite Mangaietorul (Duhul Sfant) la ei dupa plecarea Lui- atentie toate sunt bazate pe texte din biblie. Iad? - ce i-a spus talharului pe cruce? Nu le-a povestit apostolilor despre locurile pregatite pentru ei (tot in biblie); respectarea traditiilor este prost inteleasa de secte- nu inseamna respectarea superstitiilor babelor, inseamna respectarea unor reglementari lasate de aplostoli sau alti oameni sfinti si care s-au transmis in biserica prin viu grai sau in alte scrieri in afara de biblie. sa nu confundam ortodoxia nu se poticneste in ritualul uman de inmormantare (100 de reguli i chichite care pune tanti floarea ca trebuie sa le faci), dar va respecta invataturi lasate de Sf Apostoli in alte scrieri decat biblie.
si acum o intrebare pentru tine: care crezi tu ca e religia/confesiunea care il reprezinta pe Iisus (pentru ca nu pot sa-l denumesc magar pe Mantuitor)? sau nu e nici una? atunci cum e Iisus?

Biblia nu condamna doar inchinarea la idoli, ci si "chipurile cioplite". Icoanele ce sunt dupa parerea ta?
Trinitatea nu are nici baza biblica si nici logica. Sunt multe versete biblice ( daca vrei le caut si ti le arat) in care Iisus vorbea cu d-zeu. Ar putea Iisus sa vorbeasca cu el insusi? Se ruga Iisus lui insusi si se autointitula ca fiind tatal sau? "Tata, daca este posibil sa treaca paharul acesta de la mine"? Cu cine vorbea Iisus?
"Omul cand moare nu mai are nici ganduri, nici sentimente, nici fericire, nici durere". Cum ar putea ca atunci cand moare, de fapt sa nu moara, ci sa mearga in iad unde sa fie chinuit vesnic? Cauta in dictionar "moarte" si vei vedea ca atunci cand mori, nimic din tine nu supravietuieste. In plyus, cum ai putea fi chinuit vesnic? Gandeste-te doar putin, ai putea sta cu o rana grav afectata vesnic? Ai putea trai?
Cei care sustin teoria iadului nu cred in inviere, ceea ce este gresit, deoarece biblia tocmai asta ne invata: 'Şi, după cum toţi mor în Adam, tot aşa, toţi vor învia în Hristos; "1 Corinteni 15.22

Traditiile tinute de craciun, de paste, de sanzaiene sau de alte sarbatori, isi au origini pagane. aceste toate sunt doar traditii, nu au nicio legatura cu crestinatatea sau cu Iisus.

Care alte scrieri in afara de biblie? Eu nu stiu ca d-zeu sa mai fi lasat o alta carte cu invataturile lui, in afara de biblie!

Nu inteleg fraza: "pentru ca nu pot sa-l denumesc magar pe Mantuitor". Daca esti amabil, sa imi explici te rog, ce ai vrut sa zici... happy

| das3 a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Da in vechiul testament se condamna inchinarea la idoli. ce este un idol- evreii spre exemplu facusera o vaca de aur si se inchinau la statuie; crestin ortodoxul nu se inchina la obiectul icoana ci sa inchina la cel reprezentat in icoana. icoana nu este un idol este o reprezentare grafica care sa ajute omul sa fie mai aproape de Dumnezeu, noi aici fiind unii in mai mare masura, altii in mai mica masura dependenti de simturile umane. ortodocsii nu se inchina la 2 entitati diferite Hristos si Icoana lui Hristos, se inchina doar la Hristos care este reprezentat intr-o icoana, asa cum se scrie despre el in biblie.
pentru restul revin maine, nu mai am timp sa scriu acum.
Ce confesiune esti?

Ai dreptate, dar cum am mai zis, D-zeu nu a zis doar "Sa nu va inchinati la chipuri cioplite", ci a zis si " Sa nu iti faci chip cioplit". Deci icoanele nu ar trebui sa existe in casele crestinilor, nu?

Am mai zis, sunt (deocamdata) ortodoxa. :p Dar faptul ca apartinem unei anumite religii, nu este o scuza. d-zeu ne zis sa nu ne facem chipuri cioplite, nu doar ortodocsilor ci tuturor crestinilor. din pacate insa, ortodoxia cam incalca aceasta porunca...

Relatarea cu vitelul de aur... analog si pentru icoane. Din lemn, aur sau argint. tot acelasi lucru este. "Sa nu iti faci chip cioplit", icoana oare ce este?

| ManStrong a răspuns (pentru DeliaDaniela):

Nu taia craca de sub picioarele ortodoxiei.Ca fara icoane Biserica cade in cap.
Ei cica nu se inchina la icoana ci la ce reprezinta.Dar vitelul de aur reprzenta un vitel. Icoana reperzinta un chip de om, indiferent. Numai adevarat nu.
Oricum n o sa poti sa l lamuresti, ca asta este existenta credintei lui.
Altceva nu stie.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru ManStrong):

sad

| ManStrong a răspuns (pentru angus35):

Cine te a mintit?
Isus a fost un om cu un nume.Ben Iosif de ex.
Cristos nu este nume si este luat din Limba greaca
Cum legi pe Isus de Cristos?
Si mai ales ca el a murit evreu a fost ingropat dupa regulile ebraice, si el nu a auzit de crestinism niciodata.