| Aida55 a întrebat:

Exista vreunul din voi ce nu a incalcat niciodata Taina Casatoriei? big grin

Daca da, care au fost motivele ce v-au oprit sa faceti asta? big grin

Răspuns Câştigător
| KhludCiprian a răspuns:

Da. Dar fara taina ca-s ateu.

Motive:
- bunul simt
- faptul ca tin la persoana la care sunt alaturi
- faptul ca am promis la Starea Civila ca vom cauta sa pastram uniunea in interesul familiei si a copiilor

Este nevoie de un alt motiv?

| Aida55 explică (pentru KhludCiprian):

Frica de Dumnezeu? big grin

| KhludCiprian a răspuns (pentru Aida55):

Pai daca o faci de frica de "consecintele legii", orice lege ar fi (civila sau teologica), probabil ca va fi o data cel putin in care iti poti rationaliza oricare comportament si sa faci o analiza cost/beneficiu si sa "mergi inainte".

De exemplu poti sa te gandesti ca ceva nu merge in casatorie (de exemplu) si "ce-ar fi doar o seara" si stii ca ai sa iti ceri iertare la spovedanie (sau in rugaciune), si gata, esti iertata! Asta e promisiunea crestina in fapt din cate stiu.

Principiile cred ca au sa mearga mai bine decat o lege. E ca daca mergi cu o masina cu viteza peste posibilitatile drumului si peste viteza legala, ai sa ai sanse mai mari de probleme si nimeni (nici chiar ceva divin) nu o sa te poata scoate din ele!

16 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Draga taina casatoriei n-am incalcat-o ca nu am nimic cu ea dar la femei am fost ca-mi place si nimic nu e mai placut ca sexul in viata. Punct.

| Aida55 explică (pentru Hombre):

La varsta ta mai poti? straight face

| Hombre a răspuns (pentru Aida55):

Pai sunt in lumea dreptilor de mult dar m-au trimis inapoi si am drept pedeapsa niste canoane de facut pe aici, cica inca o suta de femei si gata ma baga la odihna vesnica.winking

| Aida55 explică (pentru Hombre):

laughing) Foarte sarcastic.big grin Viata pe tine.winking

| milan9 a răspuns:

Sexualitatea înainte de alcătuirea familiei este o adevarata lovitura pentru viitoarea familie. Este vital să nu se atenteze la drepturile şi "liniştea" familiei de mai târziu.
Distracţia poate ca e un viciu dificil de controlat? Dar costul ei nu este nici mai mult nici mai puţin decât... liniştea unor familii... şi sacrificiile uriaşe care se vor raporta la ele. sad

Nu este la voia întâmplării faptul că pentru începerea vieţii intime, Divinitatea a lăsat căsătoria şi nu altceva. Motivul este justificat prin consecinţe şi nu prin capricii...
- La urma urmei, ce se va întâmpla într-o neprevăzută situaţie în care vă despărţiţi? Relaţiile intime creează "link-uri" nedorite, ce se vor resimţi cel mai bine mai târziu, în familie, ca în oglindă de către celălalt partener... toată viaţa! Acest lucru va fi o adevărată "fractură" mai târziu, iar în acest sens statistica divorţurilor nu minte...

Spre deosebire de alte experienţe devenite amintiri, experienţele păcatului (în special când e vorba de o relaţie a trecutului) nu se uită niciodată (...), şi cu cât lovesc mai mult în normele morale, cu atât vor avea un efect mai copleşitor asupra respectului reciproc şi liniştii unei familii!

| Aida55 explică (pentru milan9):

Ti s-a mai spus ca dai raspunsuri luuuungi si complicate? laughing

| Alcyon a răspuns:

Din punctul meu de vedere, iubirea e cea care uneste doi oameni. Am vazut destule cupluri, care s-au casatorit cu mare pompa si dupa cativa ani au divortat. Nu mai pomenesc de casatoriile facute din interes, care se aseamana mai mult cu un business de genul iti dau, imi dai.

| Moisie a răspuns:

Da eu!
Si nu am incalcat-o din cauza ca aceasta taina este ortodoxa si ca atare este taina credintei a proasta ...si in ortodoxie prostia este SFANTA!
Si asta pentru ca fara ea, ar muri de foame toti sarlatanii care il slujesc pe Dumnezeu dar pretind bani nu de la Dumnezeu, desi este Atotputernic... ci de la prosti.
In concluzie NU exista nicio taina a casatoriei legata de biserica dar exista o taina in inimile celor doi tineri care se iubesc si carora Dumnezeu le-a implantat darul si harul Sau... IUBIREA!

| AdiTorrent7 a răspuns:

Scuze dar întrebarea ta ori este rău intentionata ori este tâmpă.
cum ai ajuns sa crezi ca procentul celor ce inseala ar fi mai mare decât al celor ce-si respecta sotul/sotia?
Nu este mai mare, ci mult mai mic.

| AlexanderAdrian a răspuns (pentru AdiTorrent7):

Cine arata bine aproape intotdeauna inseala cel putin o data. si pe langa faptul ca inseala mai si minte ca n-a inselat. deci cumul de infractiuni contra bunului simt. cu masura si doar pentru placerile trupului, nici inselatul asta nu e chiar atat de grav. Mai ales daca se intampla doar o data.

| AdiTorrent7 a răspuns (pentru AlexanderAdrian):

Vorbesti probabil in numele altor barbari, dar eu nu cunosc nici un barbat care sa ierte o sotie infidela.

| Aida55 explică (pentru AdiTorrent7):

Toate cazurile pe care le-am intalnit sunt cele in care unii din soti au fost inselati (predominante fiind sotiile). Nu cunosc nicio exceptie. big grin

| Aida55 explică (pentru AlexanderAdrian):

Si daca are consecinte grave? Precum destramarea unor familii? big grin

| Aida55 explică (pentru AdiTorrent7):

Nici eu! laughing

Întrebări similare