Pai egalitate oricum nu pare a fi deci este discriminare atunci.
Nu cred ca instituția are ceva de-a face cu un cuplu, intr-o instituție sunt mulți oameni, sunt necesare mai multe sarcini de îndeplinit care sunt impartite, intr-un cuplu cei doi se implica in egala măsura in relatie asta din cate stiu eu, sau in crestinism se spune ca cei doi formeaza un întreg, prin urmare cei doi prin iubire ar trebui sa fie egali, sa ia deciziile împreuna, așa este cel mai corect, de ce trebuie sa fie întotdeauna barbatul la putere in crestinism?
Intr-o relatie bazată pe dragoste ar trebui sa existe respect si egalitate intre cei doi din toate punctele de vedere, nu mi se pare deloc justificat ca unul sa fie mai " cocos"!
Intr-o astfel de armonie desigur ca exista si ordine, nu trebuie sa existe un șef intr-o relatie după parerea mea, sau oricum daca se mai intampla ca unul sa dicteze direcția sa se întâmple cu rândul!
Adică odată decide barbatul si alta data femeia!
Desigur ca daca femeia este cea din urma mereu nu poți numi așa ceva un rol demn!
Nu cred ca se destrama o familie de la un fleac din asta, ca amândoi vor sa fie " cap", normal ca vor si oricum traind o viața împreuna va trebui sa găsească împreuna o cale spre un echilibru ca sa se înțeleagă!
Supunerea mi se pare a fi mai mult "sclavagism", se mai poate numi dragoste cand unul trebuie sa facă tot timpul cu frumosul pentru a-l mulțumi pe celălalt sa stea mereu in umbra?
Tu crezi ca asta ar da rezultate bune, eu nu!
Dar fie asta e ceea ce crezi, pana la urma am vrut sa vad câteva păreri.
Ceea ce spui tu se armonizeaza in mare masura cu indemnurile biblice. Chiar daca e numit capul familiei, Biblia nu spune ca el e seful, poate face ce vrea si ca dorintele lui trebuie sa fie mereu respectate. De fapt Biblia ii indeamna pe soti sa-si iubeasca sotiile ca pe ei insisi, sa tina cont de limitele sotiei si sa priveasca interesele ei mai presus de ale lui. (Efeseni 5:28; 1 Petru 3:7; Filipeni 2:4). Nu cred ca sotiile a caror soti incearca sa aplice aceste sfaturi, sunt deranjate ca ei sunt capul familiei.
Cele bune!
anonim_4396 întreabă: