Http://www.allabouttruth.org/romanian/contradictii-in-biblie.htm
Aici ai toate raspunsurile.
Totusi iti voi selecta eu ca sa numai cauti.
"Faptele Apostolilor relateaza de doua ori convertirea lui Pavel pe drumul Damascului. In Fapte 9:7: "Oamenii care-l insoteau, au ramas incremeniti; auzeau in adevar glasul, dar nu vedeau pe nimeni". In Fapte 22:9: "Cei ce erau cu mine, au vazut bine lumina, si s-au infricosat; dar n-au auzit glasul Celui ce vorbea." La prima privire, aceste relatari sunt contradictorii – una spune ca insotitorii lui Pavel au auzit vocea, in timp ce altul spune ca nici o voce nu a fost auzita. Totusi, textul grecesc rezolva aceasta problema. "Constructia verbului "a auzi" (akouo) nu este aceeasi in ambele relatari. In Fapte 9:7 el este folosit la genetiv, iar in Fapte 22:9 la acuzativ. Constructia cu genitivul exprima pur si simplu faptul ca se aude ceva sau anumite sunete ajung la ureche; nu se sugereaza nimic daca persoana intelege ceea ce aduce sau nu. Constructia cu acuzativul, totusi, descrie o auzire care include intelegerea mintala a mesajului spus. De aici devine evident ca aceste doua pasaje nu sunt contradictorii." (W.F. Arndt, Does the Bible Contradict Itself?, pp. 13, 14. ). Prin urmare, Fapte 22:9 nu neaga faptul ca insotitorii lui Pavel au auzit anumite sunete, ci pur si simplu ne spune ca ei nu au inteles sunetele pe care le-au auzit."
Daca pastorii protestanti din SUA si preotii catolici din SUA invata la seminarul teologic ca Biblia contine greseli, ce rost mai au astfel de dezbateri asupra infailibilitatii Bibliei?
Nu stiu. Intreaba-l pe cel ce a pus intrebarea.
Nu pun la indoiala infailibilitatea Bibliei!
Vezi, eu cu toata increderea am cerut ajutorul de a fi lamurit, si am fost.
Poate ca multe din contradictiile respective sunt ca si aceasta pe care am vazut-o de recent si nu am avut raspunsul. in Biblie, desi totusi o explicatie plauzibila exista.
Sanatate
Shabbat Shalom
Una din multele contradictii trecute pe http://skepticsannotatedbible.com/contra/by_name.html