| Moisie a întrebat:

Faptul ca Adam si Eva cand au fost alungati de Dumnezeu din Rai pentru neascultare, si au fost blestemati sa traiasca din sudoarea muncii lor, ne face sa intelegem ca au fost vii si nu morti si ca nu au fost alungati din ceruri, pentru ca Raiul din care au fost alungati era aici pe pamant!
Intrebare:
Atunci de unde au crestinii impresia ca vor ajunge dupa moartea lor in Raiul din ceruri, cand vedem clar din acest mit ca Raiul era aici pe pamant?
O fi furat Dumnezeu Raiul si l-a mutat in ceruri ca sa le faca placere crestinilor drept multumire pentru faptul ca Ii incalca Legea? ...sau religia crestina s-a incurcat iarasi in propriile ei minciuni asa cum vedem la tot pasul?

16 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Foarte bine ai sesizat.Asa e raiul a fost pe pamant, iar versetele arata acest lucru foarte clar. Geneza2:7-9 arata clar ca omul era pe pamant. Apoi in viitorul apropiat Dumnezeu va readuce paradisul pamantesc. Psalmi37:9-11,Isaia65:20-25,35:5,6,Apocalipsa21:3-5

| Moisie explică (pentru danay72):

Fi sigur ca Raiul e pamant nu va veni niciodata de la Dumnezeu, cu atat mai putin pentru crestinii care fac pipi pe Legea Sa, asa ca vedem clar ca Raiul vine numai prin dezvoltarea societatii, asa cum vedem clar in Elvetia, Norvegia etc.
Iar la dezvoltarea societatii nu se ajunge NICIODATA prin credinta a proasta si intorsul fundului catre stiinte, asa cum este moda in Romania tara care a ajuns handicapata tocmai din cauza educatiei gresite religioase!

| FlorinPetrean a răspuns (pentru Moisie):

Intr-adevar Romania a ajuns asa deoarece au parasit pe Dumnezeu. Parintii nu ii invata pe copii despre Dumnezeu si nu ii disciplineaza asa cum Biblia spune. Nimeni nu incurajeaza pe copii sa citeasca Biblia. Nimeni nu citeste Biblia. Spunem ca suntem crestini si suntem o tara cu 25 de milioane de avorturi si cu 25 de litri de alcool/cap de locuitor. Religia le spune ca daca fac fapte bune ajung in Rai. Religia le spune ca daca fac niste ritualuri fara sens vor ajunge in Rai. Fals! Doar pe baza lucrarii desavarsite a lui Hristos pot sa ajunga in Rai. Deci, da, Romania a ajuns cum a ajuns din cauza educatiei gresite religioase.

| Moisie explică (pentru FlorinPetrean):

Cand construiesti 18 000 de biserici si niuciun spital nu se cheama ca l-ai parasit pe Dumnezeu ci inseamna ca ti-a luat religia mintile!
2 La ce sa citeasca Biblia daca nici Isus si nici Dumnezeu nu recomanda sa facem asta!
3 Faptul ca s-a9 facut zeci de milioane de avorturi este o adevarata binecuvantare atat pentru acei copii cat si pentru parintii lor, cred ca numai Dracu s-ar bucura si ar privi cu placere cum zeci de milioane de copii sufera de foame si frig pentru ca parintii lor nu au servicii.
Ai dreptate, Ro a ajuncs asa tocmai din cauza educatiei gresite si datorita faptului ca romanii au fost lobotomizati prin religie!

| Jackul336 a răspuns:

Buna intrebarea! dar din ce ai scris tu, bine, ies mai multe intrebari!

1. de ce Dumnezeu nu le-a dat o a doua sansa asa cum este rugaciunea domneasca referitor la iertare.

2.Cum poate cineva sa fie sceptic cu privire la stiinta dar sa creada in serpi vorbitori.

3.Cum explici existenta unui pom al cunostintei binelui si raului?

4.Crezi ca doi tineri debracati ar fi atrasi de un fruct sau de ei insisi?

5. Unde vezi raiul in tot spatiul ata cosmic? daca au picat din cer pe pamant cum au suportat conditiile cosmice fara oxigen in primul rand?

| Prishille a răspuns:

Bblia e plina de figuri de construcție, figuri de elocuție, figuri de stil, figuri de gândire și tropi. Iei cuvintele mot-a-mot cu sensul propriu si vrei sa elucidezi misterul? Sau doar vrei sa cauti argumente pro pentru convigerea ta? Nu detine nimeni adevarul absolut, sau cunoasterea absoluta... altfel ar fi fost o unica interpretare, nu atatea pareri care au dus la nasterea atator confesiuni crestine. Totusi majoritatea crestinilor sustin ca biblia trebuie inteleasa cu ajutorul spiritului lui Dumnezeu, deoarece a fost insuflata de Dumnezeu, prin revelatie, oamenilor.

In opinia mea raiul este altceva decat un loc, biblia ofera si o alta perspectiva a raiului in Luca 17:21 (Nu se va zice: „Uite-o aici!" sau: „Uite-o acolo!" Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.") Eu inteleg de aici ca raiul reprezinta insesi prezenta Lui Dumnezeu in om. Prezenta ce ia forma unui spirit (denumit de crestini - Duh Sfant), o existenta imateriala ce poate transcede dincolo de partea fizica si totdodata omniprezenta in aceasta.

| Moisie explică (pentru Prishille):

Pai te miti ca o carte plina de figuri de construcție, figuri de elocuție, figuri de stil, figuri de gândire și tropi nu poate fi luata drept manual de conduita si de educatie ci doar ca o lucrare literara?

| MateiP a răspuns:

Chiar daca scrie in Biblie ca Raiul era, intr-un anume fel pa Pamant, o invatatura fundamentala a Crstinismuli spune ca Raiul (lumea nevazuta) a fost creeat inainte de lumea vazuta. Si prin aceasta putem deduce ca Raiul nu s-a aflat pe pamant. Raiul nu se afla niciunde in Univers; Raiul este doar o stare de bucurie, intelegere si bunatate. Cineva ti-a raspuns inainte ca "de ce nu au primit o a doua sansa?" ei bine... nu au primit-o deoarece pacatul trufiei si al mandriei au intervenit. Satan i-a ispitit pe cei doi oameni, Dumnezeu alungandu-i pe Pamant, ca o pedeapsa a neascultarii.

Crestinii nu cred ca vor ajunge neaparat in Rai, nu, ei cred in Judecata de Apoi, momentul decisiv pentru sufletul tau.

| Moisie explică (pentru MateiP):

Degeaba cred crestinii in Judecata de Apoi ca "dumnezeul" lor Christosul i-a scos de sub "blestemul Legii" si al judecatii de apoi si declarand sfarsitul legii au dat oamenilor LIBER catre nelegiuri.

| FlorinPetrean a răspuns (pentru MateiP):

Raiul nu este o stare. Raiul este un loc. Gradina Eden a fost o gradina pe care Dumnezeu a sadit-o si l-a pus pe om acolo. Dupa ce omul a pacatuit Dumnezeu i-a alungat din Eden. Deci unde este Dumnezeu acum? In Biblie sunt specificate 3 ceruri: primul cer- unde zboara pasarile, avioane, etc(Fapte 14:17)
al doilea cer-unde sunt planetele, galaxiile, etc.(Psalmul 18:1-5)
al treilea cer-unde Dumnezeu isi are scaunul de domnie. Pavel a fost rapit pana la al treile cer(2Corinteni 12:1-9)
Dumnezeu este omniprezent. De aceea el a fost si in Gradina Eden. Nu stim ce s-a intamplat cu aceasta gradina dar stim ca paradisul Edenului va fi restaurat cand cerescul Ierusalim va veni pe pamant.(Apocalipsa 22).

| FlorinPetrean a răspuns (pentru Moisie):

La treaba cu Hristos si blestemul Legii si cu nelegiuirile ti-am raspuns la intrebarea aceea. Probabil ca nu ai vazut. Te rog uita-te. Domnul sa te duce pe calea vesnica!

| Moisie explică (pentru FlorinPetrean):

Nu am observat raspunsul tau! Poate imi dai un link catre el!
Nu exista nicio cale vesnica, pentru ca NIMICUL si NEFIINTA nu au nevoie de cai.

| Moisie explică (pentru MateiP):

Crestinismul nefiind o autoritate stiintifica in absolut niciun domeniu, nu poate da raspunsuri valabile, ci doar parturi care anunta ca va urma ceva urat mirositor!
Asa ca ce spune crestinismul este doar fantezie si smintire, si nimic altceva, si ca dovada vedem ca Dumnezeu nu vorbeste niciunde in scriptura Sa de Rai, asa ca nici crestinii nu au cum sa stie ceva ce nu este in Biblie, rezulta ca tot ce spun ei despre Rai, este doar din fantezia lor, deci un rod al unei minti aberate si trepanate!

| anonim_4396 a răspuns (pentru Moisie):

Cunoști sensul cuvântului TREPANAT sau l-ai folosit așa, cum îți place ție să spui, a proasta?!? Să nu mai spun că ABERAT este un cuvânt inexistent în dicționarul limbii române, dar poate că nu ești român...ai văzut prea multe filme!

| Moisie explică (pentru anonim_4396):

Asta te-a dus capul sa intelegi din intrebarea mea?
Sau nu esti in stare sa raspunzi, si mai bine deturnezi sensul intrebarii cautind sa o iei pe aratura?

| Moisie explică (pentru anonim_4396):

Eu din principiu nu ma uit la alte filme decat la cele documentare!