| alexalx1234 a întrebat:

Faptul că aleg să nu mă căsătoresc și să nu am niciodată vreo relație cu vreo fată se pune ca păcat?

26 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu neapărat. Doar nefericirea de a fi singur.

Răspuns utilizator avertizat
| CostinAlamariu a răspuns:

Nu e pacat. Chiar Sfantul Pavel recomanda asta. Cititi Biblia oameni buni...
Dar sa traiesti in desfranare e mare pacat deci daca iti alegi viata asta de celibatar ai face bine sa nu cazi in desfranare ca atunci n-ai facut nimic

| SingleForOne a răspuns:

În perioada Facerii Lumii, mereu a spus viețuitoarelor "creșteți și vă înmulțiți", și în special asupra oamenilor "supuneți-l și stăpâniți" (deci, la plural, bărbat și femeie, și ca o mulțime de oameni). Deci, da, este păcat să nu iubești, în special referindu-se la ideea că vei refuza ce-ți spune inima când vrei să iubești o fată, cineva care chiar merită, și care chiar vrea să te iubească cu toată sinceritatea.

În alte pasaje îți mai spune ce și cum, dar măcar acestea sunt pe înțelesul tuturor.

| alexalx1234 explică (pentru SingleForOne):

Cine a spus că există o fată care chiar mă va iubi? Iubirea nu e pentru toți...

| SingleForOne a răspuns (pentru alexalx1234):

Vorbeam ipotetic. Iubirea este pentru toți, dacă aceștia știu unde și cum să o caute.

| SingleForOne a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Spor la lectură, dar să fie cu rolul de a învăța, altfel e degeaba.

Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el." Atunci, Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, și omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui și a închis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie și a adus-o la om. Și omul a zis: „Iată în sfârșit aceea care este os din oasele mele și carne din carnea mea! Ea se va numi ‘femeie’, pentru că a fost luată din om." De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa, și se vor face un singur trup.
Geneza 2:18‭, ‬21‭-‬24

Nevestelor, fiţi supuse bărbaţilor voștri ca Domnului, căci bărbatul este capul nevestei, după cum și Hristos este capul Bisericii, El, Mântuitorul trupului. Și, după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot așa și nevestele să fie supuse bărbaţilor lor în toate lucrurile.
Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfăţișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată, fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci sfântă și fără prihană. Tot așa trebuie să-și iubească și bărbaţii nevestele, ca pe trupurile lor. Cine își iubește nevasta se iubește pe sine însuși. Căci nimeni nu și-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrănește, îl îngrijește cu drag, ca și Hristos Biserica; pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui și os din oasele Lui. „De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevastă-sa, și cei doi vor fi un singur trup."
Efeseni 5:22-‬31

Cu privire la lucrurile despre care mi-aţi scris, eu cred că este bine ca omul să nu se atingă de femeie. Totuși, din pricina curviei, fiecare bărbat să-și aibă nevasta lui și fiecare femeie să-și aibă bărbatul ei. Bărbatul să-și împlinească faţă de nevastă datoria de soţ și tot așa să facă și nevasta faţă de bărbat. Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta. Să nu vă lipsiţi unul pe altul de datoria de soţi, decât doar prin bună învoială, pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul și cu rugăciunea, apoi să vă împreunaţi iarăși, ca să nu vă ispitească Satana din pricina nestăpânirii voastre. Lucrul acesta îl spun ca o îngăduinţă; nu fac din el o poruncă. Eu aș vrea ca toţi oamenii să fie ca mine, dar fiecare are de la Dumnezeu darul lui: unul într-un fel, altul într-altul. Celor neînsuraţi și văduvelor, le spun că este bine pentru ei să rămână ca mine. Dar, dacă nu se pot înfrâna, să se căsătorească, pentru că este mai bine să se căsătorească decât să ardă.
1 Corinteni 7:1‭-‬9

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, și patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari și pe preacurvari.
Evrei 13:4

Cine găsește o nevastă bună găsește fericirea; este un har pe care-l capătă de la Domnul.
Proverbele 18:22

Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioși. Căci ce legătură este între neprihănire și fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul? Ce înţelegere poate fi între Hristos și Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios? Cum se împacă Templul lui Dumnezeu cu idolii? Căci noi suntem Templul Dumnezeului celui viu, cum a zis Dumnezeu: „Eu voi locui și voi umbla în mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor și ei vor fi poporul Meu."
2 Corinteni 6:14‭-‬16

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peștii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul și peste toate târâtoarele care se mișcă pe pământ." Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească și parte femeiască i-a făcut. Dumnezeu i-a binecuvântat și Dumnezeu le-a zis: „Creșteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul și supuneţi-l și stăpâniţi peste peștii mării, peste păsările cerului și peste orice vieţuitoare care se mișcă pe pământ."
Geneza 1:26‭-‬28

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru SingleForOne):

Tu nu citezi din Biblia Ortodoxa, singurul dreptar al cuvantului lui Dumnezeu! Citezi dintr-o biblie falsificata de neoprotestanti. Din ce secta faci parte?!

| SingleForOne a răspuns (pentru pacatosulBogdan):

Tocmai din fiecare Biblie ortodoxă, fie în limba română, fie în engleză. Am cartea în sine, dar preiau informația și de pe internet, și din aplicații de specialitate. Poate să difere câteva cuvinte, dar înțelesul este același. Nu fac parte dintr-o sectă, ci am convingerile mele. Acuzatorule.

| SingleForOne a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Și cum face copii? Ce logică mai ai! laughing)

| Anonimgirltpu a răspuns (pentru SingleForOne):

Nu mai fa omul sa se simta vinovat pentru nimic. Daca cineva nu vrea sa aiba de a face cu sexul opus este alegerea lui, nu este un pacat.

| SingleForOne a răspuns (pentru Anonimgirltpu):

Nu este un păcat, în răspunsul pe care l-am postat se sub înțelege sau se explică de ce este și cealaltă opțiune. Te rog, citește mai cu atenție.

Dacă tot ai menționat despre "sexul opus", autorul întrebării nu a specificat dacă ar dori o relație cu cineva de același sex, ci dacă este păcat sau nu faptul de a nu avea o relație cu o fată, și de a nu se căsători. Astfel, aș fi răspuns diferit sau nu.

| Anonimgirltpu a răspuns (pentru SingleForOne):

Nici eu nu am zis ca ar dori relatii cu un baiat. Am zis "sex opus" pentru ca ma refeream la oameni in general. Citeste si tu mai cu atentie!

| Irinel15123532 a răspuns:

Bineinteles ca nu, este alegerea fiecaruia, Dumnezeu ne-a facut liberi si Biblia spune ca, cine poate sa ramana singur face bine, si cine nu, iarasi bine.
Doar sa nu intretii acte sexuale in afara casaoriei, alta porunca Biblica nu exista, nu spune Dumnezeu ca esti obligat sa ai relatie, sau ca esti obligat sa nu ai.

Dar, iti spun din experienta, nu lua alegeri fara sa il intrebi pe Dumnezeu, spune-i Lui de ce ai ales asta, si cere-i calauzire, dar alegerea este doar a ta, nu este pacat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu, sigur că nu...doar că nu este bine să iei o așa hotărâre în pripă. Dacă vine marea dragoste? happy

Și dacă nu sunt prea indiscretă, de ce ai alege acest lucru?

| alexalx1234 explică (pentru anonim_4396):

Nu simt că am lucruri în comun cu vreo fată și am fost tratat mereu urât de ele, așa că încep să îmi pierd interesul.

| anonim_4396 a răspuns (pentru alexalx1234):

Nu descuraja. happy Dacă ești copil de Dumnezeu, Tata știe de ce ai tu nevoie și momentul perfect pentru toate. Tu doar ascultă-L, atât. happy

| angelsforever a răspuns:

Nu.

| badpanda a răspuns:

Pe undeva pe planeta asta poate exista o fata care gandeste la fel ca tine.Ar trebui sa o cauti si sa va intalniti.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Nu e niciun pacat sa nu te casatoresti! Insusi Domnul si Dumnezeul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos nu a fost casatorit si totusi a fost, spune Biblia, fara de pacat! "Cine dintre voi Mă vădeşte de păcat?" - Ioan 8:46
"Cel necasatorit - spune Sfantul Apostol Pavel - se ingrijeste de cele ale Domnului, cum sa placa Domnului, iar cel ce s-a casatorit se ingrijeste de cele ale lumii, cum sa placa femeii" - 1 Corinteni 7, 32-33
Deci problema este ce faci cu celibatul, cui il dedici. E o feciorie inteleapta, adica virtuoasa, si alta neinteleapta. Celibatul asisderea. Avem pe monahi si monahii, care sunt necasatoriti, si sunt "trupe de elita" duhovnicesti. Deci nu este un pacat sa nu te casatoresti, la fel cum nu este un pacat sa te casatoresti, fiindca Cununia este una din cele sapte Sfinte Taine in Biserica Ortodoxa, una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca.
"Deci ceea ce a împreunat Dumnezeu, omul să nu mai despartă." Marcu 10, 9
"De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va alipi de femeia sa şi vor fi amândoi un trup.
Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos şi în Biserică." Efeseni 5, 31-32

| Anonimulantisocial17 a răspuns:

Da conform religiei ortodoxe scrie ca exista doua cai pentru a nu fi in pacat
1 sa te casatoresti.
2 sa te calugaresti adica sa te duci la o manastire si sa te rogi toata ziua si sa îti dedici viata lui Dumnezeu.
Daca nu te calugaresti sau casatoresti si alegi sa traiesti dingur in societatea asta inseamna pacat.
Insa eu nu inteleg de ce nu ai vrea sa te casatoresti.Eu am 18 ani si nu am avut niciodata o iubita si crede-ma ca cea mai mare dorinta a mea este sa imi gasesc o iubita si sa ma casatoresc.Nu inteleg de ce ai vrea sa fii singur toata viata

| alexalx1234 explică (pentru Anonimulantisocial17):

Eu am 19 ani. Si eu exact ca tine voiam sa imi gasesc o iubita si sa ma casatoresc cand va fi timpul, dar am renuntat dupa ce am vazut cum sunt fetele in ziua de azi. Nu imi mai trebuie nici casatorie, nici iubita.

| anonim4536 a răspuns (pentru alexalx1234):

Nu dor Fetele din ziua de azi sunt asa si baieti se cred mari smecheri si bombardieri. Totusi incearca sa iti gasesi o fata de la tara fiind ca fetele de la tara nu sunt asa fițoase si materialiste ca fetele de la oras.