In Biblie Dumnezeu nu sustine ca a fost facut. Stiu bine la ce verset faci referire. N-ai citit contextul.
Nu e o aberație logica ci din contra o explicație logica si rațională ca Dumnezeu nu are nici început si nici sfârșit. Dumnezeu nu depinde de timp si spatiu desi acționează in timp si spatiu. Dumnezeu nu depinde de creația lui. Creația depinde de Dumnezeu si nu invers.
Aceeasi aberatie poate fi si despre materie sau ceea ce a modelat-o. Exista dintotdeauna?
Nu e o aberație logica ci din contra o explicație logica si rațională ca Dumnezeu nu are nici început si nici sfârșit.
eu cred ca habar nu ai ce inseamna logica si ratiune LÓGICĂ s.f. 1. Știință a demonstrației, a formelor și a legilor gândirii, ale raționării juste. ◊ Logică matematică (sau simbolică) = ramură a logicii care folosește în cercetare procedeul logic-matematic; logistică. ◊ Logică a științei = disciplină care cercetează produsele activității științifice; ipoteze, teorii, concepte etc. 2. Gândire justă, raționament temeinic. 3. Cerință firească, temei, rațiune. [Gen. -cii. / cf. fr. logique, it., lat. logica, < gr. logos – rațiune].
cum poate fi logica daca incalca legile fizici si ale ratiuni si nu emite nici o dovada
Materia nu e complexa si nici nu a existat dintotdeauna. A aparut din nimic o data cu Big Bangul. E o explicatie mult mai logica si rationala.
"Materia nu e complexa si nici nu a existat dintotdeauna. A aparut din nimic o dată cu Big Bangul" - Și cum din nimic a eșit ceva? Ce a cauzat BB și din ce? Tot trebuia ca ceva sau Cineva să existe etern.
Mie îmi pare mai logică explicarea biblică care pune în legătură crearea materiei cu energia ( legătura care a fost descoperită mult mai târziu) - Isaia 40:26... Datorită marii lui energii dinamice şi puterii sale nemărginite, niciuna nu lipseşte.
Referitor la faptul că n-ar putea exista Dumnezeu în afara timpului. Îmi spui te rog ce este timpul? Cînd a început?
Deși este măsurat în minute de ex. o minută este tot ceva abstract, pe parcursul timpului au fost schimbări - s-a rotit acul ceasornicului (și altele). Dar când nu exista nimic material? Când nu exista nici o schimbare? Nu exista nici timp!
Și că Dumnezeu este în afara timpului arată și cea parte a bibliei pe care o accepți când spune că la Dumnezeu o zi este ca o mie de ani și o mie de ani ca o zi.
Da, e foarte logic si rational sa spui ca ceva tangibil a aparut din nimic
Bossa100000 întreabă: