| Meme10Memu a întrebat:

Faptul ca Dumnezeu a facut economie de material facand forme rotunjite ( soldurile rotunjite ale femeii, stele si planete rotunde, fructe si legume rotunjite, capul rotunjit al omului ) nu e o dovada a existentei sale decat rezultatul unei pure intamplari?

39 răspunsuri:
| AnonimSuprem1 a răspuns (pentru Meme10Memu):

De fapt exista si Teoria M, conform careia Universul nostru este intr-un Multivers, iar contactul dintre universuri creeaza big bang-ul.

| Celcestietot a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Faci idolatrie dacă te închini la cei reprezentați pe icoane. Minciunile sectante ale bisericii ortodoxe.

| Meme10Memu explică (pentru AnonimSuprem1):

Este un singur infinit. Energia materiala tinde spre zero. De aici putem deduce ca multiversurile materiale au un inceput. Nu s-a putut construi un perpetuum mobile material. Si de aici putem deduce ca sursa de energie primordiala nu e materiala ci imateriala.

De fapt infinitul este considerat necesar in informatia existentiala, fiindca nu prea suna logic sa spunem ca insusi timpul ar avea in sine un inceput, asa si cu materialele daca ele se inmultesc de cand timpul este.

Dumnezeu sa spunem ca poate exista, dar de aceea el nu are voie sa intervina in existenta noastra inferioara Lui si obisnuita, obisnuita pentru noi, Dumnezeu fiind de neconceput, dar consideram totusi ca El exista din perspectiva religioasa.
Toate cate exista spun slava Lui, deci noi putem sa vedem frumusetea artei divine din creatie, dar El insusi, Creatorul, nu intervine in realitate; iar eu nu sunt de acord ca am fost creati, fiindca stiinta este logic sa aiba un timp infinit, insa il numim pe Dumnezeu, Creator, deoarece Il facem oarecum responsabil pentru tot ceea ce vedem, dar totul este un fel se slava adusa Lui. El este de neconceput pentru realitate, si este Creator cel mai probabil, ca asta inseamna divinitate in general in religii, insa este Creator in modul lui, poate noi nu stim ce inseamna a fi Creator, asa cum este Dumnezeu, fiindca totusi stiinta cu timpul infinit nu are voie sa se bata cap in cap cu religia si nici religia cu stiinta. Ar fi bine mai intai sa vedem ceea ce considera stiinta, iar apoi sa adaptam religia dupa stiinta, daca este posibil.

| AnonimSuprem1 a răspuns (pentru Celcestietot):

Totusi Biserica Crestin Ortodoxa presupune ca nu este inchinatorie la idoli atunci cand ne rugam icoanelor din niste motive. Biserica recunoaste ca la prima vedere poate parea idolatrie, insa poti gasi pe doxologia "mentalitatea" si "ce gandesc" crestinii (ortodoxi; caci catolocii sunt cu statui ce reprezinta personaje biblice): https://doxologia.ro/......e-la-idoli

| Celcestietot a răspuns (pentru AnonimSuprem1):

Nu poate, ci pare!

„8. Şi eu, Ioan, sunt cel ce am văzut şi am auzit acestea, iar când am auzit şi am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea.
9. Şi el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păstrează cuvintele cărţii acesteia. Lui Dumnezeu închină-te!" (Apocalipsa 22)

De multe ori stiinta tinde sa ignore eticul moralul. Dpdv al fericirii si moralitatii stiinta e inferioara.

In Biblie este condamnata inchinarea la Soare la Cristos. Pe 25 decembrie romanii erau astrologi inchinandu-se la Soare - echinoctiul de iarna. ESA cauta exoplanete in loc de Dumnezeu. Nu exista exoplanete locuibile fara sa cheltui 1 miliard de euro ca sa confirm ce e scris in Biblie.