| 4b a întrebat:

Faptul ca Dumnezeu nu poate fi cuprins de simturile tale sau de inima ta, nu este o dovada a neexistentei Lui.
Lalande, un astronom francez, fiind intrebat ce crede despre Dumnezeu, a raspuns: "Am scotocit cerul timp de 60 de ani, dar niciodata nu l-am vazut pe Dumnezeu".
Mii de oameni nu cred in El pentru ca nu L-au vazut; poate o minte sanatoasa sa spuna, ca Dumnezeu nu exista pentru ca nu-L vede? port de 20 de ani un ceas pe mana, dar nu l-am vazut niciodata pe cel care la facut; pot eu oare sa sustin ca fabricantul ceasului nu exista, numai pentru faptul ca eu nu l-am vazut? pot afirma cu siguranta ca ceasul n-a fost fabricat de om, ci ca este produsul intamplarii? Privind toate lucrurile care te inconjoara, poti spune ca sunt rezultatul unei oarbe intamplari, doar pentru ca nu-l vezi pe Creator?

17 răspunsuri:
| chelstone a răspuns:

''pot eu oare sa sustin ca fabricantul ceasului nu exista''
Comparatia e proasta.
Da, pot sa sustin ca fabicantul ceasului nu exista, ce sa vezi, poate fabricantul a murit.

''Privind toate lucrurile care te inconjoara, poti spune ca sunt rezultatul unei oarbe intamplari, doar pentru ca nu-l vezi pe Creator?''
Pai pe care ateu l-ai auzit spundu-ti ca tot ce te inconjoara este rezultatul unei oarbe intamplari?! Ce om de stiinta sustine imbecilitatea la care dai referinta?!

| costis a răspuns (pentru chelstone):

Credeam ca te-ai pensionat

| chelstone a răspuns:

''port de 20 de ani un ceas pe mana, dar nu l-am vazut niciodata pe cel care la facut; pot eu oare sa sustin ca fabricantul ceasului nu exista, numai pentru faptul ca eu nu l-am vazut? ''
Uneori da, uneori nu, in cazul in care sustitii ca acel creator exista, pentru faptul ca nu l-ai vazut si pentru faptul ca nimeni nu l-a vazut, nu poti afirma ca e dumnezeu, allah, etc. Pentru faptul ca tu nu poti demonstra existenta celui ce spui ca a creat tot ce exista, nu ai cum sa sustii ca e dumnezeul tau, sau, bine, poti, dar este irelevant, ca pe acest sistem pot exista concomitent o infinitate de dumnezei, iar daca tu nu i-ai vazut, poti afirma ca ei nu exista?!

| chelstone a răspuns:

Si vezi tu, din acest motiv s-a ''inventat'' demonstratiile. Propozitiile ce trebuiesc demonstrate sunt intotdeauna pozitive, adica daca sustii ca dumnezeu exista trebuie sa demonstrezi, altfel afirmatia ta este una nedeterminata.
Ca, dupa sistemul trambitat de tine, nici de allah nu poti spune ca nu exista, nici despre brahma, si toti ceilalti zei ai umanitatii.

| OOOLEOOO a răspuns:

Intelepti spun ''Priveste dincolo de cea ce veizi''

Sau biblia ne mai sugereaza ca ''Ochiul este poarta catre suflet'', noi alegem care sa ne fie ''ochiul'', televizorul sau viata.

| chelstone a răspuns (pentru OOOLEOOO):

''Intelepti spun ''Priveste dincolo de cea ce veizi''''
Mda. iar cand un prost se uita la un rahat vede un tort.
''noi alegem care sa ne fie ''ochiul'', televizorul sau viata.''
Care este legatura logica intre intrebare si raspuns?! Apoi, de ce televizorul si nu talpa de la pantofi?!

| OOOLEOOO a răspuns (pentru chelstone):

Aceastea sunt cuvintele unui om care traieste un stil de viata superficial...

Rabdare happy

| chelstone a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Sunt cuvintele unui om realist care judeca obiectiv, nu mai vrei tu sa nu mai cauti nirvana in cutiile de lapte praf cu surprize?! Calul e un cal si atat. Pastrama de oaie e o amarata bucata de carne si atat.

| OOOLEOOO a răspuns (pentru chelstone):

Iar viata ce este? lumea este doar o bucata de pamant atarnata in spatiu? Asa dam noi culoare si imaginatie vietii noastre? Si apoi ne mai plangem ca nu mai putem sa traim in lumea aceasta, dar putini se gandesc cu adevarat sa se schimbe ca s-o schimbe.

Răspuns utilizator avertizat
| raymusic5432 a răspuns:

Atunci tot ce nu exista de fapt exista ca asa spune un astronom care nu stie de fabricantul ceasului lui tare, si ma rog de ce dumnezeu mai real ca alba ca zapada?

| anonim_4396 a răspuns (pentru raymusic5432):

Mai albacazapada a fost recunoscuta chiar si de autorul sau ca o poveste. Mintea ta se vede ca poate aduce doar niste comparatii irelevante..In rest, Abby, este o intrebare buna. Am pus si eu niste intrebari pe categoria religie in trecut dar o sa intre doar atei din astia incuiati care vor doar sa nege existenta lui Dumnezeu..Nu o sa o scoti niciodata la capat..Parerea mea este ca spusele acestui om sunt foarte adevarate si poate mult prea bune pentru ca aceasta capacitate intelectuala a ateiilor(a majoritatea ateilor ca eu presupun ca mai sunt si atei cu minte - desi sunt cam rari) sa o inteleaga..Acest individ "ThomasEdison" (ma refer la asta de aici) Nici macar nu observa ca aceasta compartie facuta de Lalande este foarte buna, chiar extrem de buna.
"Atunci tot ce nu exista de fapt exista"
Thomas spune prin aceasta proipozitie ca Dumenzeu nu exista.Dar de ce nu exista? De unde sti ca nu exista? ne spui si noua?

| raymusic5432 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar de ce nu exista zana maseluta? De unde sti ca nu exista? ne spui si noua?

| anonim_4396 a răspuns (pentru raymusic5432):

Wow raymusic te-ai intors? sunt parranoh daca nu ma recunostihappy Zana maseluta e ceva recent pe cand Biblia a fost scrisa cu mii de ani..De aceea..In plus si cei care au inventat povestea asta au recunoscut ca e o inventie..Cred ca sti ce zicea un mare filozof.e a 2-a oara cand spun asta azi:"daca crezi in Dumnezeu dar nu exista nu pierzi nimic dar daca exista si nu crezi pierzi tot!"Deci Have Fun!

| raymusic5432 a răspuns (pentru anonim_4396):

Deci crezi in zeus dar nu exista nu pierzi nimic dar daca exista si nu crezi pierzi tot!"Deci Have Fun!

| Lowkee a răspuns:

''port de 20 de ani un ceas bla bla bla''
ma indoiesc ca porti un ceas de cand te-ai nascut, dar lasand asta la o parte, stii ca ceasul ala e facut de cineva. scrie pe el firma care l-a produs, firma care are angajati platiti sa faca ceasuri. nu e rocket science, poti sa vezi cu ochii tai daca vrei. dumnezeu in schimb nu poate fii demonstrat. daca pamantul asta exista, nu inseamna ca l-a facut un asa zic dumnezeu. ''cine l-a facut?''. habar n-am, poate s-a facut singur. poti sa imi demonstrezi ca nu e asa? evident ca nu.