Aaa, imi cer scuze, eu ma gandeam la bogatii sufletesti. Simpla placere de a te bucura de natura si de tot ce te inconjoara...Atunci da, sunt de acord. De ce sa fugi dupa faima si bani cand oricum o sa mori si tot in pamant intr-un sicriu o sa ajungi. Nu are rost...
Nu sunt de acord cu aceasta afirmatie.
Viata este facuta pentru a fi traita si a te bucura de ea cu sau fara Dumnezeu.
Chiar daca nu mai exista un Dumnezeu consider ca am primit o viata pentru a ma bucura de ea. Mie lucrurile lumesti imi aduc bucurie, nu este lumea frumoasa? Nu te poti bucura de ea asa cum este?
Chiar daca Dumnezeu nu ar mai fi lucrurile care au fost lasate in urma ar fi o alinare suficienta...pentru toti.
Ma refeream la fuga dupa bogatie si faima..si tot felul de pretentii costisitoare dar trecatoare.ca nu te duci cu banii multi in Pamant.
Aaa, imi cer scuze, eu ma gandeam la bogatii sufletesti. Simpla placere de a te bucura de natura si de tot ce te inconjoara...Atunci da, sunt de acord. De ce sa fugi dupa faima si bani cand oricum o sa mori si tot in pamant intr-un sicriu o sa ajungi. Nu are rost...
Nu,nu sunt de acord cu aceasta afirmatie si mi se pare o porcarie.
Noi avem o viata pentru a o trai si a profita de ea la maxim, nu sa o inchinam unui Dumnezeu care nici macar nu avem certitudinea ca exista.Lucrurile lumesti sunt trecatoare,exact! Deci,pentru asta trebuie sa profitam de ele,nu sa traim cu teama permanenta ca daca facem sex cu cineva inainte de casatorie,ajungem in iad sau ca daca bem energizant Hell,de asemenea,ajungem in iad.
Iar oamenii crestini,in cea mai mare parte a lor,dupa ce savarsesc aceste ''pacate'',ii cere iertare lui Dumnezeu,ori direct,prin rugaciune,ori marturisesc la hoti, ori ambele pentru ca apoi sa le repete si sa le faca din nou.
Crestinii autentici, pe de alta parte(adventistii zic eu ca sunt un exemplu de crestini adevarati, nu cretinii ortodocsi) au un grad ridicat de nebunie.
Eu personal, prefer sa profit si sa savarsesc toate ''pacatele'' de care crestinii se tem inca cat sunt in viata.
50% de acord, pentru ca intr-adevar, sa stii ca Dumnezeu exista iti ofera alinare.
"A trai degeaba sau a trai pentru lucrurile lumesti si trecatoare nu iti aduc nicio alinare sau bucurie sufleteasca, interioara adevarata."- dar tu pentru ce traiesti? Esti 100% sigur ca mai exista ceva dupa moarte? Ca scrie intr-o carte, intr-adevar, iti poate confirma, dar nu am auzit pana acum ca cineva sa se fi intors din Rai/Iad si sa ne povesteasca daca e sau nu real. Scuze ca iti spun, dar lasa mentalitatea asta "traiesc degeaba pentru lucrurile lumesti si trecatoare ca nu au valoare" sau macar pastreaz-o pentru tine, pentru ca faci o greseala imensa sa indemni pe cineva sa nu faca nimic aici pe Pamant, ca doar e trecator. Asa puteau spune si marii inventatori: De ce as inventa ceva? si asa totul trece.
Pune-ti tot felul de intrebari, nu te mai baza pe "crede si nu cerceta", si nu ti-o zic cu rautate, ai sa iti dai seama ca la un moment dat nu sti ce sa mai crezi, cum am patit eu, pentru ca ai fost invatat mult cu religia si cand dai de stiinta incepi sa te indoiesti de multe lucruri.
anonim_4396 întreabă:
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa întreabă: