| Duucu a întrebat:

"Fără gândirea magică, am fi doborâţi de o angoasă existenţială atunci când am realiza că suntem doar o colecţie nepermanentă de molecule fără scop. Aşadar, a crede în magie la un anumit nivel lucru pe care-l facem noi toţi – nu ne face proşti, ignoranţi sau nebuni, ci ne face oameni"

E mai usor sa fi ateu sau crestin? In ce situatie crezi ca viata are un rost?

27 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Noi am fost creati cu un scop.Numai in Dumnezeu ne putem gasi scopul, ratiunea existentei noastre si destinul nostru.

| Jυsтℓσяγ a răspuns (pentru EmaS):

Nu stiu daca ti-a mai spus cineva pana acum dar tu cu siguranta te numeri printre acele putine persoane norocoase.

| Duucu explică (pentru Jυsтℓσяγ):

De ce crezi asta? :]]

| EmaS a răspuns (pentru Jυsтℓσяγ):

De ce spui asta?

Din cauza gandirii dumitale.
In mintea ta (lumea ta interioara unde tu esti centru propriului tau Univers) esti complet libera prin pozitivitatea cu care gandesti/percepi lucrurile/fenomenele.

| Duucu explică (pentru Jυsтℓσяγ):

Multi ar voi sa fie asa, dar ne opreste ratiunea uneori...

| Jυsтℓσяγ a răspuns (pentru Duucu):

Stiu. Tocmai la asta ma refeream si eu.
Nu spun ca ratiunea dauneaza ba din contra insa cateodata ne impiedica din a putea fi fericiti.

| HueyFreeman a răspuns (pentru Jυsтℓσяγ):

Pai sa puna domle avertisment la TV. "Ratiunea dauneaza grav sanatatii." Ca la ce succes au avertismentele de genul asta o sa inceapa toti sa gandeasca.

| Jυsтℓσяγ a răspuns (pentru HueyFreeman):

laughing
Ah, dar ar fi pacat, si sa nu mai fie nimeni fericit?
No No No asa ceva...

Putem veni cu rationamente, argumente, putem recurge la logica, aducand in sprijinul argumentatiei noastre probe crestine, dar, in ultima instanta omul respectiv trebuie sa se convinga personal, sa guste si sa vada cat de bun este Domnul.

Si daca aceasta fericire vine de la Dumnezeu care ne-a creat ca sa ne bucuram si sa ne veselim in aceasta viata si apoi in eternitate cu El?!

Cum spui tu.

| Mădă0611 a răspuns:

E mai usor sa fii crestin, insa mai fain si util sa fii ateu. E pacat sa iti tii creierul intr-o cutie cu gandul ca dupa moarte o sa vezi ce e afara, si o sa afli ca nu mai vezi nimic, daca mai afli.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Tu pentru ce ai fost creat sau pentru ce te-ai nascut? nu mai pune intrebari doar ca sa fie puse; intai cauta raspunsurile prin cartile de specialitate nu in parerile unora de pe net ca nu au nici o relevanta...

| Duucu explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Oamenii ca tine ma fac sa am idei de sinucidere.

| dragos9234 a răspuns:

In cazul in care esti religios nu doar crestin viata are un scop.
In cazul in care esti ateu nu poti gasi vreun scop.

| DyNo a răspuns (pentru dragos9234):

Sper ca vorbesti in numele tau.

| dragos9234 a răspuns (pentru DyNo):

Scuze,m-am exprimat eu gresit.
Intr-adevar vorbesc in numele meu.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Sa fi aparut din intimplare mi se pare absurd.
Si mai absurd ar fi ca cineva sa ne fi creat fara un motiv.
Realitatea este ca noi suntem deosebiti de tot ce ne inconjoara. Iubim viata si nu vrem sa murim.
Iar cea mai veche carte din istoria omenirii arata ca Dumnezeu a creat omul cu un scop precis.
Personal consider ca e corect sa cred ca existenta noastra are un sens si un scop. Dar daca cuieva ii place ideea de a fi doar o "adunatura temporara de molecule"... fiecare are dreptul la parere.

| DyNo a răspuns:

Desigur, sa ai "gandire magica", nu este un lucru rau, in schimb, trebuie sa ai o limita cu aceasta gandire, asa cum trebuie sa ai mereu.

| Jυsтℓσяγ a răspuns:

Normal ca este mai simplu sa fi credincios (si aici ma refer la astia religiosi) si sa crezi in cai verzi pe pereti (bine si rau, nemurirea sufletului imaginar, rai-iad-lapte si miere-nuca cu prune uscate, minuni etc.)
Cand esti ateu insa trebuie sa te complaci cu faptul ca nu mai exista nici o a 2-a viata, ca vom ajunge la 2-3 m sub pamant si acolo vom sta...si ca nu exista bine ori rau iar daca intr-adevar exista stim ca acestea 2-a nu vor primi niciodata cea ce merita:binele nu va fi rasplatit iar raul nu va fi pedepsit etc...

| unul1 a răspuns:

Saracii atei... multi se complac ce greu le e pentru ca nu le pica din cer nimic. Nu are nici o importanta daca esti ateu sau crestin pentru a avea o viata usoara. In general ateii nu se bucura de viata pentru ca multi considera bucuria o reactie chimica sau o prostie religioasa. Viata are un anumit rost pentru fiecare, nu poti generaliza. Desi rostul in viata a multor atei mai ales de pe TPU e sa-si piarda timpul convingand religiosii cat de prosti sunt...

| savvy12 a răspuns:

E mai simplu ateu, faci ce vrei, nu te complici, daca esti religios sti ca o sa platesti pentru pacatele tale.

| Mădă0611 a răspuns (pentru savvy12):

Nu chiar, unii sufera de empatie, boala grea, asa ca nu fac tot ce vor, insa nu isi pun limite cand vine vorba de gandire/cunoastere.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

De ce ar fi o boala empatia, da esti mai liber fara ea, dar aceasta libertate priveaza libertatea celorlalti. Lipsa empatiei incurajeaza comportamentul antisocial. Iar moralitatea insasi este moarta fara empatie deoarece din sentimentul de vina se naste moralitatea, dar oamenii sunt prea orbi sa vada unele lucruri.

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Era o gluma. Lumea zice ca fara dumnezeu nu exista moralitate, ai vazut ce a zis savvy12, insa, asa cum ai zis si tu, nu exista fara empatie. Cand n-ai cu cine, n-ai.

| RafaleVerbale a răspuns:

''Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva decat sa-i gasim un sens,,-Lucian Blaga. Daca vrei sa devii un Windows si altii sa te controleze din Ms-Dos te poti identifica cu o ''Religie,, care are ca cerinta de baza supunerea.
Viata este un coridor lung si anevoios intr- un ’’Sanatoriu,,.Cat timp sunt in toate facultatiile mintale nu pot accepta coordonate impuse in viata mea.Nu am nevoie sa fiu salvat de nimeni, sunt unicul stapan al vietii mele.