| RAY a întrebat:

Ferește-te de omul al cărui Dumnezeu este în ceruri? - George Bernard Shaw

Răspuns Câştigător
| Jackul336 a răspuns:

Ba! uite un om lesinat pe strada : lasa ca l ajuta dumnezdeu si isi revine! daca moare ajunge in Rai!

nu : 112 e solutia nu 3 cruci
uite un sarac! lasa ca daca Dumnezeu are grija de pasarile cerului il ajuta si pe sarac!
omul are nevoie de bani sa si plateasca o rata altefl e executat silit de banca, animalelele nu folosesc banul,si nici nu li se ridica,, cuibul daca nu aduc 100 de alune pe luna la regele animalelor

am furat un om! nu mai am cum sa-i dau banii inapoi insa peste 3 zile merg la taica popa sa ma spovedesc, fac 3 matanii si ma iarta dumnezeu

am gresit cuiva, imi cer iertare de la el si ma revansez cum pot
nu nenorocesc pe nimeni deoarece rar mai iese din belea

am fost un bandit pana la 80 de ani de acum ma dor salele, hai sa platesc preoti sa se roage pentru pacatele mele

am avut o viata nasoala pentru altii, nu am contribuit cu nimic pentru omenire daca am fost bandit, degeaba ma mai caiesc deoarece consecintele faptelor mele si-au facut efectul ireversibil

imi sunt iertate pacatele daca iau 1 cm cub de vin si inca unul de paine

vrajeala, imi imbat constiinta cu numai 1 ml de vin deci sunt predispus la betia de constiinta

gata sunt curat merg in Rai

ajung un gunoi fizic dar mai rau un gunoi in amintirea celorlalti

| NickRudolf a răspuns (pentru Jackul336):

Iti inteleg punctul de vedere...dar uite carei faza nu toti crestinii sunt asa oke? Nu cred in religie ci in D-zeu si Iisus Hristos happy si asi suna si lasi salvare si masi ruga si pentru acea persoana, sa faci bine altora si sa ii doresti binele aproapelui tau care til doresti si tie n-are legatura de religie, are legatura cu persoana ta si cu felu tau de a fi! Pace!

| Jackul336 a răspuns (pentru NickRudolf):

sa faci bine altora si sa ii doresti binele aproapelui tau care til doresti si tie n-are legatura de religie, are legatura cu persoana ta si cu felu tau de a fi! Corect!

| Jackul336 a răspuns (pentru Jackul336):

Am exemplificat nu am generalizat stiu ca binele nu e ceva concentrat pe o singura axa ci e distribuit pe toate in mod aleatoriu

37 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Eu zic:,, Fereste-te de omul care nu are frica nici de Dumnezeu nici de oameni.,,

| DeliaDaniela a răspuns:

E un citat scris de un om... La fel pot zice si eu : "fereste-te de cel al carui dumnezeu nu este in ceruri" si ce-i cu asta?
Am vazut printre comentarii ca vroiai opinii... pai parerea mea este ca fiecare om are conceptiile lui, iar daca acest Bernard a facut aceasta afirmatie, nu inseamna ca e si o afirmatie corecta. Iti pot da si eu multe citate scrise de oameni celebri, citate care sustin existenta lui D-zeu. Nu e totuna? happy

| Lizzu a răspuns:

"Ba! uite un om lesinat pe strada : lasa ca l ajuta dumnezdeu si isi revine! daca moare ajunge in Rai!

nu : 112 e solutia nu 3 cruci
uite un sarac! lasa ca daca Dumnezeu are grija de pasarile cerului il ajuta si pe sarac!"

Asa este, Jackul336, Dumnezeu ajuta oamenii prin oameni happy

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Ferestete de omul care nu crede in Dumnezeu!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si ce vrei? Pui un citat random, ii atasezi un semn de intrebare si crezi ca ai ridicat vreo problema existentiala? Unde ai invatat asta, la gradinita?

Citatul face referire la vremurile trecute, cand oamenii erau trimisi sa se sacrifice pe baza unor mituri, prin "mituri" intelegem "religie". In numele religiei au murit mai multi oameni decat pentru orice alt crez sau motiv, asa ca citatul are sens. Ce nu are sens este modul tau sarac de a pune problema care sugereaza, la randul lui, o inteligenta precara sau o incapacitate cronica de a formula un enunt sau o intrebare.

| Jackul336 a răspuns:

Credinta ar trebui sa ajunga ceva intim adica sa nu se stie cine e gnostic sau agnostic cine e teist si cine e ateist

sa fie doar faptele la vedere si educatia la putere

| AndyDeiu a răspuns:

Asta ti se pare intrebare? Prea nevinovat enorias adus din..cred ca din ceruri ca paremi-se ca ai descoperit netul si populatia de pe TPU straight face ti-as face eu un cont dac vrei la biblioteca orasului in care esti..sa vezi ce inseamna cuvantul intrebare in DEX sau DOOM. Cele mai bune dictionare.

| 7Dany a răspuns:

Stii intr-un fel exista si dreptate in afirmatia lui George Bernand ( sper ca e afirmatie nu interogatie ). Dumnezeu ar trebui sa fie cu omul nu undeva separat, in ceruri, inchis intr-o cladire pe care o vizitezi doar duminica. Da omul care nu-l are pe Dumnezeu in inima ci ii doar in ceruri e un om trist, asa cred eu. Foarte trist. Ce sa mai spun de cazul in care nu-l are nici macar acolo...

| NickRudolf a răspuns:

Ce propui ca toti care credem intr-un D-zeu din ceruri sa fim exilati?

| RAY explică (pentru NickRudolf):

Desigur ca nu, nici nu-i vorba de asa ceva in citat

| NickRudolf a răspuns (pentru RAY):

In citat nu dar in modul si unde l-ai facut publicwinking ce faci tu e propaganda si o jignire la adresa oricarui om care cred intr-un D-zeu al lui, daca ai fi publicat citatul dar schimband,, omul al cărui Dumnezeu este în ceruri,, cu,, evreu,, si avand o mustata nu te-ai fi deosebit de Hitler. happy

Exagerezi,chiar nu vad nimic urat in citat

Frate tu nu intelegi...citatul n-are nimica da tu l-ai publicat intr-un mod rautacios! Instigand cu asta la ura! e un citat dar de ce sal pui pe un site extrem de popular? te inteleg se incardeaza in aceasta categori dar nu e nici o intrebare! l-ai pus doar ca sa faci pe desteptul si ti-o mai repet odata daca inlocuiaia TU,, omul al cărui Dumnezeu este în ceruri,, cu cuvantul,, evreu,, nu te deosebeai de Hitler! Nu te mai ascunde in spatele unui citat ca stim ce vrei sa exclami prin el si de asta l-ai pus tocmai pe un site atat de popular! Du-te si trateazate rasistule!

Trebia sa pun semnul intrebari, eu vream sa cer pareri nu sa insting la ura, nu puteai sa dai un raspuns in loc sa ma faci rasist ma intreb impotriva cui as fi

Bine, nu esti rasist, scuze am paranoia dar de ce nai pus semnul intrebarii? de ce nai vrut sa specifici ca trebuie sa ne dam opiniile? de ce nai pus,, ce opinie aveti?,,? happy

Asa am copiat citatul

Sunt rasist ca ombladon, Nimeni Altu' feat. Cheloo - Cu Dintii Cariati

Bun si de ce nai zis de la bun inceput ca vrei sa afli opinia si doar acum cand te fac rasist si declar incercarea ta ca o instigare la ura? happy

Macar pastreazati opiinile pentru. tine.

| DeliaDaniela a răspuns (pentru RAY):

Poate intentia ta nu era una rea, dar ti-ar place daca noi am face afirmatii urate despre atei? Inainte sa pui asemenea citate, asigura-te ca ai precizat in intrebare ca vrei doar opinii, nimic mai mult. Pentru ca pe acest site sunt foarte multi credinciosi, iar citatul tau ( scris astfel) a lasat multe semne de intrebare. happy

| RAY explică (pentru DeliaDaniela):

Sa stii ca tin sa-i dau dreptate

| dracu14 a răspuns (pentru RAY):

Hait,sa-mi trag palme, nimeni altu' feat cheloo? bai fara suparare dar ramai la manelele tale, cu dintii cariati e piesa lui nimeni altu' solo

De ce? credinciosii ti se par periculosi? Sau care este motivul, daca poti sa mi-l zici si mie? happy

Perversi,falsi,ipocriti

Sa stii ca atunci cand zic "credinciosi" ma refer la absolut toate religiile care cred in dumnezeu. Iar argumentele tale sunt invalide, fara baza. vorbesti in necunostinta de cauza. Recunosc, multi asa-zisi credinciosi se potrivesc descrierii tale, dar sa zici ca toti sunt asa, deja exagerezi foarte mult.
Prin simplul tau comentariu, plin de jigniri, dovedesti ca nu esti cu nimic mai presus decat un asemenea asa-zis crestin, nu crezi?
Cred ca pe site-ul asta se poate raspunde si in mod civilizat. Oare e greu?winking

Eu am vb frumos in mod civilizat, nu trebuie sa fi de acord cu mine, eu asta vad asta cred

Mai citeste-ti comentariul, nu cred ca ai vorbit prea frumos. Si nu cred ca asta vezi, asta e un pretext. Nu neg, sunt milioane de oameni care se potrivesc descrierii tale, dar nu trebuie sa ne bagi pe toti in aceeasi oala, cum se zice in ardeal tongue Daca te uiti mai bine, o sa vezi si oameni care nu sunt deloc asa cum ii descrii tu.
Si sa stii ca sunt si multi atei care sunt falsi si ipocriti, dar eu nu va judec pe toti din cauza unora. Si tu ar trebui sa faci la fel, sau macar sa pastrezi pentru tine cuvintele alea urate, in loc sa te adresezi tuturor crestinilor. acesta este un site unde putem schimba idei in mod politicos, fara sa ne jignim si sa ne coboram la un asemenea nivel. Nu-i chiar asa greu tongue

Da le pastrez pentru mine desigur

Odata ce le_ai facut pu*blice pe acest site atat de popular inseamna ca nu prea le_ai pastrat pentru tine! nu?

Bye

Majoritatea oamenilor din ziua de azi indiferent de cea ce sunt sunt doar pentru ei, recunosc ca nu sunt de acord cu citatul e exagerat

Eu am zis doar ca citatul este strict parerea personala a lui Bernard asta si ca trebuie privit ca atare. Cum am mai zis, eu pot zice: "Fereste-te de atei", si care-i faza cu asta?
cu privire la jignirile tale aduse crestinilor, ti-am zis: ai dovedit doar ca nu le esti cu nimic mai superior, poate doar inferior. Daca ai sti sa porti o discutie frumoasa, fara sa jignesti as avea toata aprercierea pentru tine. Dar asa, nici nu mai zic nimic...

| NickRudolf a răspuns:

Uau schimbare...ai pus repede semnul intrebarii, se vede ca l-ai pus de ochii lumii. happy Om infect...

| imale a răspuns (pentru NickRudolf):

Esti crestin? asa trebuie sa vorbesti? de cand dai tu verdicte? nu tin parte nimanui, dar ca si crestin ai putea vorbi altfel.