Secretul fericirii este,, sa fiu multumita cu starea in care ma aflu''.Eu ma multumesc cu ceea ce stiu si nu ma framant pentru ceea ce nu stiu.
Fals total. Vlad zice ca fericirea este momentul cand iti atingi idealurile, si reprezinti exact ceea ce ai vrut toata viata sa fii.Ce ai zis tu in citatul ala, mai bine s-ar potrivi modestiei.Totusi,si fericirea si modestia sunt doua notiuni foarte amgigue,pentru ca isi schimba forma,dupa omul care le percepe,desi se pot gasi cateva radacini comune pentru cele doua, asta, ca o generalizare.
Nu. Fericirea e să ai dorințe și vise care să ți le îndeplinești. Dacă îți dorești ce ai deja devine despresie pentru că nu mai ai pentru ce să trăiești având tot ce ai vrea.
FucktheSystem are dreptate ema, faza e nu mereu cea ce isi doresti isi aduce fericirea depinde de situatie, azi imi doresc sa am Nokia n97 dar cand ma gandesc e la pretul unui pc ma razgandesc vezi tu si fericirea trebuie gandita cu capul, ema te inteleg ca faci propaganda anti gandire dar asta e adevarul totul necesita gandire
Crezi.Dar eu cred altfel.Citatul ala se potrivea manusa modestiei,chibzuintei,si abstinentei,cred eu.Un om ce este multumit cu ce are devine Iov,o bucata de carne modelata,ce se complace in mediocrate si se balaceste in zona aceea ce distruge tot ce e inaltator in om,si anume ideea,si dorinta de a alerga dupa rezolvarea acesteia.
Eu nu zic de palate, eu cred in fericirea spirituala, desi nu cred in spirit.De exemplu,mie imi plac mult patru chestii: sa scriu,sa ascult muzica buna, sa fiu in liniste deplina, si sa beau bere sau vin rosu.Eu sunt fericit cand am toate astea patru puse cap la cap, plus ca ma ajuta.Si mai sunt elemente minore ce ma fac fericit, cel putin relativ.Palatele mi se par de prost-gust si de neam prost.
Cei ce sunt fericiti cu putin,stiu ca nu pot mai mult,pentru ca daca ar avea vointa necesara, ar avea mai multa ardoare, implicit.Cand ai putin,si stii ca nu poti mai mult,rezulta inevitabil,ca esti fericit.Dar cand ai capacitati destule,trebuie sa te declari fericit cand ai ajuns la capatul lor.
Eu nu zic de lacomie, pentru ca e buna si asta, in anumite circumstante.Par example, eu sunt lacom sa cant mai bine la chitara, si hranesc lacomia asta de cate ori pot.Sunt lacom de cunostinte; citesc tot ce-mi pica in mana,analizez,extrag ce-i bine,citesc iar,pun pe reply tot procesul.Ti-am mai spus,Ema,nu gandesti in perspectiva,extragi lucrul doar la suprafata, nu-l aprofundezi. Daca ai face asa, ai ajunge la concluzia ca nimic pe lumea asta nu-i 100% adevarat sau fals; sigur, sau imposibil.
Pentru ca nu rezonez in gandire cu tine, credeam ca e evident.Chibzuinta incetineste mintea umana.Nu trebuie sa fim chibzuiti, in multe privinte.Surplusul,chiar daca nu pare asa,e benefic,de cele mai multe ori,te invata chestii noi.Iar acea "viata curata" pe care probabil ce ti-o imaginezi,nu e pe placul meu.
Nu-s swinger,sunt neutru in ce priveste homosexualii,n-am sa fumez in viata mea ceva mai grav decat marijuana,am sa beau, dar nici cat sa fac ciroza, ca am multe chestii epice de facut pana la 50 de ani, cand o sa-mi dau stop singur.Insa,pur si simplu, acea "viata curata" cum este ea privita prin conventie sociala nu e pe gustul meu, am propria definitie pentru acel termen.Chibzuinta ne transforma in paranoici,ne distruge indrazneala,reactiile,vointa,si ce mi se pare mai deranjant,ne impune limite,chestie ce-o refuz.
Dar,de ce,ma rog,iti verifici voturile ce le primesti? Simti cumva ca acele voturi te definesc ca persoana, si iti reprezinta in vreun fel persoana, iti scad moralul? Straniu...
Sa stii ca si miturile contine un sambure de adevar asa e, http://documentare.digitalarena.ro/infruntarea-zeilor-10-thor-2009/ si in miturile astea aveau ca inspiratie realitatea, natura, explicati
Vei obtine adevarata fericire atuncea cand il vei cunoaste cu adevarat pe Dumnezeu,lucru pe care eu nu-l voi obtine niciodata.
In rest celelalte lucruri de exemplu daca iti indeplinesti ce ti-ai propus, daca te-ai tinut de promisiune, daca ai gasit un loc de munca bun si altele sunt doar iluzii ale fericirii. asta e parerea mea proprie.
P.S:Ema se pare ca te-ai inselat amarnic.
CHIBZUÍT, -Ă, chibzuiți, -te, adj. Care judecă o situație cumpănind toate eventualitățile; socotit, cumpănit
Daca nu esti un om cumpatat,chibzuit nu o sa ai prea multe reusite in viata!
Nu simt absolut nimic,deoarece asa cum nu ma intereseaza fundele,asa nici voturile doar ca e clar ca nu ai habar de viata, din partea mea poti sa si raportezi raspunsul, nu ma deranjeaza, m-ai facut sa imi dau seama ce fel de om esti.
Mai pe scurt esti un om nechibzuit, fara scaun la cap! (cred ca ai auzit de expresia asta)
E vreo lege nescrisa ce declara asta? Cumpatatii astia sunt plictisitori, refuz sa fiu cumpatat, desi nu actionez nici instinctual.Cum am zis,chibzuiala trage in jos oamenii,ca nu mai fac nimic de capul lor. Daca tu zici ca sunt nechibzuit si fara scaun la cap...oi fi.Dar nu sunt! Am habar suficient de viata,nu iti raportez niciun raspuns,ca nu am ajuns asa de jos sa raportez un raspuns,dar mi s-a parut suspect ca te-ai interesat de vot.
Sunt momente in care nu trebuie cantarite toate chestiile,sa mai actionam si dupa cum credem ca e mai bine pentru noi,ca daca luam in calcul toate posibilitatile, ca un fizician de la Harvard, e mare riscul de a pierde anumite sanse.Asta ca analogie pentru viata.Chiar si asa, nu sunt de acord cu mentalitatea ta, asta o sa transforme oamenii in roboti.Si,chiar daca ai dat raspunsul la o intrebare ce nu era a mea,am tinut sa-mi exprim, prin vot, ce credeam eu despre raspunsul tau.
Sid Vicious nu era cumpatat. Dali nu era cumpatat.Keith Richards era un nebun incurabil, si facea doar ce-l taia capul.La fel si Newton.La fel si Copernic.Si multi alti oameni, ce au realizat ca, chibzuinta face creierul sa lancezeasca si te face sa pierzi multe ocazii.
Stiu bine ce inseamna chibzuit,de aceea nici nu vreau sa fiu asa,ca o sa imi incetineasca existenta, si o s-o faca mai monotona.E gresit din puncul meu de vedere, am alte notiuni pentru fericire.Chibzuinta,te transforma intr-un om cu judecata mai limpede si mai clar. Uneori.Dar nu garanteaza fericirea.
Nu prea înțeleg ce ai vrut să zici și care e legătura între PC și n97 dar dacă obși una din ăstea nu ești fericit, sau ce?
A vrut sa zica ca, daca vede ca un telefon e aproape la fel de mult ca un pc mai bine prefera sa cumpere pc-ul.
Și ce legătură are asta cu fericirea? Nu e fericit dacă își ia PC în loc de telefon sau ce?
Ca fericirea o gasesti daca gandesti ce e mai bun pentru tine
Esti grea de cap pentru o atee, ray presupune ca fericirea trebuie gandita cu cap si ca si exemplu a dat telefonul si pc-ul.Si prefera sa cumpere pc-ul, deoarece poti face mai multe pe el decat pe un telefon si-n plus decat sa dai 1800 de lei pe un telefon mai bine iti iei un pc care cu suma aceea pentru ca e foarte performant si poti face mai multe lucruri pe el si esti mai fericit ca ai decis sa cumperi pc-ul in cele din urma. Sper ca ai inteles acum.
Și ce e mai bun pentru tine este ce ai deja?
Nu prea are logică.
Am înțeles asta din prima dar nu văd care e legătura între asta și ce am zis eu. Dacă eu îmi doresc un telefon, nu un calculator și-l cumpăr sunt fericită iar dacă mă răzgândesc și-mi iau un calculator tot sunt fericită. Fericirea nu se gândește în sume de bani. Dacă eu îmi doresc un telefon mai scump ca un calculator nu văd de ce mi-aș lua un calculator când nu asta vrea de fapt. E ca și cum tu ai vrea o pereche de blugi, de asta ai avea nevoie și preferi să-ți cumperi două tricouri chiar dacă tu aveai nevoie de pantaloni.
Stiu ca fericirea nu se gandeste in sume de bani, dar eu observ ca asa crede ray Eu am scris mai sus ce am avut de scris despre fericire.
bafta!
E bine sa fi multumit cu ce ai dar daca poti avea mai mult s-o faci
E ipocrită religia ta.
Omul caută să-şi îndeplinească visele, idealurile, obiectivele.
Dar un sclav? Să se mulţumească cu ce are?
PÂi da logic că Biblia susţine sclavagismul, doar să nu se răsvrătească sclavul, bunul stăpânului.
RAY întreabă: